Meldingen
Alles wissen

Hallo allemaal, ik ben net nieuw op deze site en stel me graag voor

3 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
51 Bekeken
(@debbie)
Active Member
Deelgenomen: 2 weken geleden
Berichten: 3
Topic starter  

Mijn naam is Debbie en ben 61 jaar oud.  Sinds kort ben ik er achter dat mijn vader een narcist is. ik heb niet zo'n geweldige jeugd gehad en toen ik ging samenwonen met mijn vriend heb ik me stellig voor genomen mijn toekomstige kinderen NIET zo op te voeden als mijn ouders. Alleen wist ik toen nog niet dat mijn vader een narcist was. Ik wist dat er iets niet klopte, was bang voor mijn vader. Mijn moeder waarschijnlijk ook.  Ze leven beiden nog maar ik heb geen contact meer met ze. Daar is echt te veel voor gebeurd.  Maar nog flink wat jaren goed huwelijk, is mijn man overleden aan kanker. Op zijn aanraden heb ik me aangemeld op een datingsite........ Een grote stap na 30 jaar huwelijk.  Na een korte periode op de datingsite raakte ik in gesprek met een man.  Wat blijkt na 1.1/2 jaar blijkt hij ook een zeer gevaarlijke narcist. Hij woont in Veenendaal en zit op diverse dating sites. Ook onder andere namen. Ik heb in deze 3 jarige relatie het nodige meegemaakt. Ben er gelukkig na rechtszaken van hem afgekomen en kwam op deze manier erachter dat mijn vader dezelfde eigenschappen had.  Zo heb ik ook mijn zus ingelicht, heel veel puzzelstukjes vallen in elkaar.  Ik  merk dat ik het nog moeilijk vind om dit allemaal op te schrijven......  

 


   
Citeren
 Han
(@han)
Trusted Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 59
 

Hallo Debbie. Ik ben ook van jou leeftijd, ben ook opgegroeid in een onveilig gezin. Waar vooral mijn (stief)moeder, een dominante rol speelde. Mijn ouders leven niet meer, en bij leven was er eigenlijk nooit echt dat warme contact. Ik ben zelf ook bijna 30 jaar gehuwd geweest met iemand waar ik best wel veel van hield, maar het ging helaas niet meer. Ik werd mij steeds meer bewust van mijzelf, en zag ineens de rode draad bij mijzelf. Vele slachtoffers van narcistisch misbruik, zijn co-dependent. Blijkbaar viel ik op iemand die zelf ook dominant was. Ik heb het jaren lang niet gezien, en mijn relatie was ook niet echt gelijkwaardig. Ja wij hielden iets in evenwicht, wat voor beiden vertrouwd aanvoelde. maar wat ik vooral deed was mij zelf aanpassen. Dat met het gevolg  dat er jaren gebruik of misbruik van mij is gemaakt.  Ik ben het zelf geweest die dit toe liet en liet gebeuren. En nog trek ik soms de verkeerde mensen aan, Ik heb mijn eigen  stukken wel verwerkt en het geluk wat ik nu zoek, dat zoek ik nu veel meer vanuit mijzelf.  Een relatie, nee daar wil ik niet meer aan beginnen, waar ik soms wel eens behoefte aan heb, zijn eerlijke vriendschappen. Maar die zijn moeilijk te vinden. 
Het op zijn plek leggen van de puzzelstukjes  kost vaak veel tijd, maar herstel daar is ook heel veel tijd voor nodig heel veel tijd.      


   
BeantwoordenCiteren
(@debbie)
Active Member
Deelgenomen: 2 weken geleden
Berichten: 3
Topic starter  

@han Beste Han, zo zie je maar weer dat we niet de enige zijn......Dank je wel voor je reactie. en natuurlijk voor mij heel herkenbaar.


   
BeantwoordenCiteren
Deel: