Site pictogram Narcist Ontmaskerd.nl

Forum

Meldingen
Alles wissen

Hulp bij nns

4 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
1,211 Bekeken
(@carlo74)
New Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 2
Topic starter  

Hallo 

 

ik ben nieuw hier en ben op zoek naar informatie die mij zou kunnen helpen voor mijn vriendin .

ze heeft wat je zegt een zwaar leven gehad en lijd nu duidelijk onder 2 exen die narcistisch waren/zijn 

via Google denk ik zelf dat ze last heeft van het Narcistisch Slachtoffer Syndroom.

maar hoe vertel ik dat haar en hoe en waar kunnne we hulp krijgen?

 

hoop dat iemand mij kan helpen ben beetje radeloos 


   
Citeren
 Saar
(@saar)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden
Berichten: 109
 

Beste Carlo,

 

Het is niet aan mij om je te vertellen wat je wel of niet moet doen want ik weet nooit zo goed als jij hoe de situatie er precies uit ziet. Wel wil ik mijn bezorgdheid delen over wat ik lees in je berichtje en eigenlijk alleen omdat je er om vraagt. Wanneer het niet waar is wat je schrijft, heb je trouwens een aardige dijk van een beschuldiging staan.

 

Wanneer het wel waar is en je met iemand te maken hebt die een zwaar leven heeft gehad en met narcistische exen te maken heeft, is het voor jou vriendin belangrijk dat ze zelf tot een aantal conclusies komt en niet nog een keer een aantal conclusies van buiten af naar zich toe krijgt gespeeld. Daarmee hervind ze zichzelf en dat is precies wat er echt nodig is.

 

Daarbij kan ze hulp vragen bij een professional die ook niet voor haar gaat invullen wat er allemaal spelen zou, maar haar eerst helpt haar eigen verhaal te vertellen en zichzelf te hervinden. Je kan altijd zeggen dat je je zorgen maakt over haar en graag ziet dat ze hulp zou gaan zoeken.

 

Als vriend kan je haar daarin bijstaan wanneer je, zonder te sturen richting een bepaalde conclusie, haar de ruimte bied om haar verhaal te vertellen en haar te helpen ontdekken waar haar eigen grenzen wel of niet liggen met betrekking tot deze exen. Stel op een empathische manier vragen, vraag eens door naar haar beleving en ondersteun haar bij het maken van haar eigen keuzes en geef pas adviezen wanneer daar ook om gevraagd wordt of wees daar voorzichtig mee.

 

Ik vertel dit natuurlijk uit de ervaringen die ik zelf heb gehad. Ik vond het verbijsterend hoeveel mensen na het uitspreken van 1 halve zin eigenlijk al met zeker weten hele diagnoses konden stellen en me die gewoon probeerde door de keel te duwen om vervolgens er direct al mee te beginnen mij erop te therapeutiseren. Daarbij heb ik nooit meer mijn eigen verhaal kunnen vertellen en is er ook geen enkele verbinding gemaakt met mij. Het is verbijsterend hoeveel mensen dit doen met het gemak waarmee ze een broodje aap uit een automaat trekken.

 

Ook heb ik ervaring gehad met een toenmalige vriendin van mij die (in mijn ogen een toxische partner had) het erg moeilijk had. Ik heb de dingen nooit voor haar ingevuld maar wel altijd naast haar gestaan, niet als hulpverlener maar als vriendin. Want dat is wat er echt heel hard nodig is en meer waard dan tien professionals. 

 

Wees die vriend, ondersteun haar waar je kan en let daarbij ook op je eigen draagkracht en grenzen. Succes met alles.

 


   
BeantwoordenCiteren
(@carlo74)
New Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 2
Topic starter  

@saar

hoi ten eerste dank je voor je reactie.

Het staan wel wat dingen ik waar ik wat mee kan.

wilde wel even zeggen dat ik haar niet wil beschuldigingen of ze wel of niet nns heeft.

het enige wat ik wel echt wil is haar helpen en er voor haar zijn .dus vandaar mij vraag

 

groetjes


   
BeantwoordenCiteren
 Saar
(@saar)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden
Berichten: 109
 

Dag Carlo,

 

Fijn dat je er echt voor haar wilt zijn. Een echte vriendschap heelt meer dan wat dan ook.

 

Deze website eigenaar geeft hulp bij slachtofferschap van narcistisch misbruik en ik neem aan dat ze daar ook direct haar vragen kan neerleggen. Ze kan ook naar een dokter gaan met een hulpvraag en deze zal haar daar dan verder helpen. Vaak zie je ook dat er een wijkteam is waar bij ze terecht kan met haar hulpvraag. Ze kan ook kijken naar een lijst met therapeuten die van narcistisch slachtofferschap hun specialiteit hebben gemaakt. Bel bij acuut gevaar altijd de politie.

 

 


   
BeantwoordenCiteren
Deel:
Mobiele versie afsluiten