Online Jaarprogramma Herstellen van Narcistisch Misbruik + 30 Dagen Narcismevrij Challenge

Dit combi-aanbod geeft toegang tot het 'Online Jaarprogramma: Herstellen van Narcistisch Misbruik' (€ 397,00) en de '30 Dagen Narcismevrij Challenge (€ 107,00). Wanneer je beide programma's los zou kopen betaal je € 504,00. Maar wanneer je gebruik maakt van dit aanbod betaal je slechts 427 Euro!

Bovendien kun je bij je aanmelding aangeven wanneer je met welk programma wilt starten. Zo kun je je focussen op één programma wanneer het jou uitkomt. Voorwaarde is wel dat je binnen een jaar na aanmelding moet beginnen.

Dit is wat je allemaal krijgt:

 • Toegang tot alle Online Workshops (12 maanden)
 • Lidmaatschap van de online community (12 maanden)
 • De mogelijkheid Tanja en Herman persoonlijk vragen te stellen (12 maanden)
 • Gratis toegang tot online lotgenotenbijeenkomsten (12 maanden)
 • Gratis toegang tot real live lotgenotenbijeenkomsten (12 maanden)
 • 30 Dagen Narcismevrij Challenge
 • Toegang tot geheim forum
 • Bonusmateriaal
 • Starten wanneer je wilt
Ja, ik maak gebruik van dit combi-aanbod!Je wordt doorgestuurd naar onze betaalprovider PayPro. Daar kun je veilig afrekenen.

In onze programma's leer je onder andere...

 • Jezelf beter beschermen tegen narcisme!

  Leer het gedrag van narcisten doorzien en de signalen van narcistisch misbruik eerder herkennen.

 • Hoe om te gaan met het onbegrip van de buitenwereld!

  Leer hoe je het beste kunt reageren op het onbegrip van de buitenwereld.

 • Voorkomen dat je opnieuw in het web van misbruik terechtkomt!

  Leer hoe je het beste kunt “omgaan” met een narcist zonder in het web van misbruik terecht te komen.

 • Hoe je omgaat met woede en schuldgevoelens!

  Leer hoe je moet omgaan met de woede en de schuldgevoelens die je voelt.

 • Hoe je andere mensen weer kunt vertrouwen!

  Leer hoe je weer een gezond contact met andere mensen kunt opbouwen, en niet achter elke boom een narcist meent te zien.

 • Hoe je je ware zelf terugvindt!

  Leer degene terugvinden die je niet mocht zijn van de narcist… Jezelf dus!

 • Hoe je uit het slachtofferschap stapt!

  Leer hoe je uit het jou door de narcist opgelegde slachtofferschap stapt.

 • Hoe je je zelfvertrouwen herstelt!

  Leer hoe je afrekent met de narcistische manipulaties en je zelfvertrouwen herstelt.

 • Hoe je weer van het leven kunt genieten!

  Leer hoe je het narcistisch misbruik achter je laat en weer van het leven kunt genieten.

En nog veel meer!

Over de '30 Dagen Narcismevrij Challenge'...

Hoe werkt het?

Je krijgt 30 dagen elke dag een e-mail met een stukje theorie en een opdracht. Aan het begin is het vooral informatief en analytisch. Wat heeft de narcist met je gedaan? De tweede helft van de challenge is vooral gericht op herstel, op het bestrijden van de negatieve gedachten en het herstellen van je zelfvertrouwen.

Hoeveel tijd kost het?

Ik schat dat je c.a. een half uur per dag nodig hebt om de theorie te lezen en de opdracht uit te voeren. Hoeveel tijd je op het forum doorbrengt bepaal je helemaal zelf. Natuurlijk behaal je wel meer resultaat naarmate je er meer tijd in steekt.

Meteen beginnen

Je kunt zelf kiezen wanneer je met de challenge van start gaat. Nadat je je hebt aangemeld ontvang je een e-mail waarin ik je vraag of je meteen wilt beginnen of wilt wachten tot de eerste van de volgende maand. Wanneer je wacht dan start je de challenge samen met een groep andere deelnemers.

Bij dit combi-aanbod kun je ook aangeven eerder of later met de challenge te willen beginnen. Dat doe je door bij aanmelding in het vrije tekstvak in te vullen wanneer je met welk onderdeel wilt beginnen.

De kracht van het geheime forum!

Een challenge helemaal in je eentje doen is moeilijk. Daarom kunnen de deelnemers lid worden van een geheim forum. Dit forum is alleen toegankelijk voor deelnemers en is niet vindbaar in Google.

Op dit forum post je je opdrachten en resultaten zodat je het samen met de andere deelnemers kunt bespreken. Zo sta je er niet alleen voor en haal je het maximale uit de challenge.

Ja, ik maak gebruik van dit combi-aanbod!Je wordt doorgestuurd naar onze betaalprovider PayPro. Daar kun je veilig afrekenen.

Reacties van deelnemers aan onze programma's

 • Name
  Nadat ik al heel wat boeken over narcisme heb gelezen, heb ik me aangemeld voor het ‘Online Programma: Herstellen van Narcistisch Misbruik’ van Herman. Deze cursus heb ik vooral gedaan als hulpverlener, hoewel ik zelf ook slachtoffer ben van narcistisch misbruik in een vriendschapsrelatie.

  Mijn narcist was een vrouw. Daardoor was ik nieuwsgierig naar deze cursus. In de boeken gaat het meestal over een man als narcist. Hoewel ik dus al veel gelezen had over narcisme en ook gesprekken heb gehad bij een hulpverlener die verstand had van narcisme, heb ik er toch veel van geleerd.

  Vooral de video’s hebben me veel opgeleverd. Het wordt heel helder, kort en bondig uitgelegd. Elk woord is relevant en kun je je voordeel mee doen. Er wordt niets vergeten en is heel duidelijk.

  Voor mij waren er nog verschillende eyeopeners. Zeker in deze verwarrende wereld die de narcist bij jou creëert is het fijn als het duidelijk wordt hoe het echt zit en dat jij je niet schuldig hoeft te voelen.

  Mijn cliënten die met narcistisch misbruik te maken hebben gehad ga ik op deze cursus van Herman wijzen. Hij is niet duur maar wel heel volledig. Bedankt Herman!
  Geertruida
 • Name
  Na mij 35 jaar afgevraagd te hebben waarom één kind in het gezin in staat was om het hele gezin te gijzelen, te ontwrichten en ongelukkig te maken, ontdekte ik enkele maanden geleden de site van Herman Liesemeijer.

  Al jaren lees ik informatie over Narcisme, maar de integere, liefdevolle en zuivere wijze van benadering van Herman, kwam diep bij mij binnen en ontroerde mij.

  De manier waarop Herman vertelt, of liever gezegd verslag doet, over zijn eigen periode van Narcistisch misbruik, maakt dat ik mij helemaal kan openstellen voor zijn verworven deskundigheid op het gebied van narcisme.

  Enerzijds voel ik zijn pijn over het narcistisch misbruik dat hij 47 jaar heeft moeten ondergaan, anderzijds ook zijn mededogen. Dat maakt Herman zeer geloofwaardig.

  Over narcisme wordt vaak geschreven om onverwerkte pijn en verbittering kwijt te raken. Op een enkele keer na is Herman hieraan voorbij!

  Ik kon dan ook niet meer ophouden met het lezen en herlezen van zijn artikelen en volgde tweemaal het Webinar en de Challenge.

  Door de aanwijzingen van Herman Liesemeijer, en vooral door zijn sterke, overtuigende en indringende wijze van schrijven en spreken, voel ik een nieuwe innerlijke kracht opkomen.

  Langzaam zijn mijn wanhoop, mijn verdriet, onvermogen en schuldgevoelens aan het verdwijnen.

  Ik weet nu dat het niet aan mij en aan de andere leden van het gezin heeft gelegen, maar dat ons kind ziek is.

  Ik kan nu afstand nemen van hem, hoef hem niet meer te aanhoren, zijn grofheden te verdragen en in mijn leven toe te laten.

  Intussen geniet ik en de andere kinderen van onze nieuwe vrijheid!

  Jammer dat mijn man dit niet meer mee mag maken.

  Mijn leven is nu zo veel voller en zo veel meer ontspannen geworden.

  Met diepe dank aan Herman.
  Marianne
 • Name
  Graag wil ik reageren op je vraag wat ik van de 30 Dagen Narcismevrij Challenge vind.

  Ten eerste vond ik het best spannend om op deze manier via internet en een forum mijn gevoelens te delen. Gaandeweg merkte ik echter dat het me steeds makkelijker afging en dat vond ik fijn.

  Door open te zijn en de opdrachten serieus te bekijken moest en wilde ik goed naar mezelf kijken. Ik wil graag gelukkig zijn en geen slachtoffer meer van een ziekelijke opvoeding. Het heeft absoluut meerwaarde om serieus over de opdrachten die iedere dag opnieuw worden gegeven serieus na te denken /voelen en vervolgens over te schrijven.

  Ik vind het fijn dat je zo duidelijk praktische informatie deelt over narcisme en vooral wat omgang met zo’n persoon met je doet. In mijn geval werd ik mishandeld door mijn moeder en dat is nu juist zo heftig omdat een moeder een rolmodel heeft en je als kind een mooi voorbeeld wilt volgen.

  Ik had mijn moeder enige maanden geleden al volledig losgelaten maar de nasleep van deze actie is nog best lastig. Ik moet namelijk vol blijven houden en niet meer gevoelig zijn voor manipulaties zodat ik weer in haar web kom.

  Wat ik ook heel goed leer door de challenge is dat ik zelfverzekerder word. Ik neem intuïtieve waarnemingen veel meer waar en vooral ook mijn helderziende blik. Ik krijg nu veel sneller helder waarom ik bij sommige mensen een niet-pluis gevoel krijg. Nog belangrijker daarbij is dat ik niet meer zo snel in de verleiding kom om dat gevoel weg te wuiven omdat een ander dat zieke gedrag niet direct ziet.

  Ik vind jouw manier fijn omdat je de zaken helder verwoordt en nergens om heen draait. Je verzacht de ziekte niet en daardoor voel ik me heel sterk gesteund door beter voor MEZELF te zorgen en te kiezen.

  Ik vind de challenge echt een mooie uitdaging dat me brengt tot meer innerlijke rust. Ben daar heel dankbaar voor en kijk ook enthousiast uit naar de komende twee weken. Soms is iets pijnlijk maar ik ga het graag aan omdat ik me daar beter door voel.

  Hartelijke dank Herman voor je moedige inzet om dit in de wereld te brengen.
  Paola Braam
 • Name
  Mijn reden om mee te doen aan de Challenge, was om belangrijke informatie over narcisme tot me door te kunnen laten dringen.

  Dat is wel gelukt, vind ik. Met de Challenge worden belangrijke punten naar voren gehaald. Dat vond ik prettig. De Challenge heeft mij bewust gemaakt van punten, waar ik even over moest nadenken. Ik ging regelmatig van Ah, Oh ja, Aha en dat soort uitroepen in mijn hoofd.

  Ik heb alle opdrachten voor mezelf uitgevoerd.

  Ik merk dat mijn therapie reageert op jouw Challenge en andersom (wisselwerking). Mijn dank voor jouw Challenge!

  Ik heb “toevallig” een buurvrouw die sinds een paar maanden gescheiden is van haar narcistische man. Ik herken veel in haar verhalen, maar ik ben opgegroeid in een volledig narcistisch gezin (volgens mijn eigen inzichten).

  Ik kon geen kant uit, niemand die mij hielp of begreep, ik had in 2008 nog een diepe doodswens, zo erg was het. Die doodswens is soms nog merkbaar, maar ik wil daar niet mee bezig zijn. Daardoor voel ik maar een gedeeltelijke band met iemand die niet in een volledig narcistisch gezin is opgegroeid.

  Soms vraag ik me nog steeds af of ik me dingen inbeeld, maar door jouw Challenge twijfel ik niet meer aan mijn eigen waarnemingen en corrigeer ik meteen mijn onnodige vraag. Narcisten willen immers dat je aan jezelf twijfelt. Dat is dus goed tot me doorgedrongen!

  Ik heb natuurlijk meerdere websites doorgespit om mijn honger naar informatie te stillen. Jouw website vind ik persoonlijk heel goed en uitnodigend.

  Je hebt veel extra informatie op jouw website, zoals over het gaslighteffect, wat mij meteen aan mijn moeder (verborgen narcist) doet denken. Daar wil ik me nog in verdiepen.

  Ik voel me steeds weerbaarder en strijdbaarder. Ik heb immers vorig jaar alle contact verbroken met familie. Daar blijf ik bij. Ik heb er geen spijt van. Ik leid nu mijn leven, zoals dat bij mij past en zoals ik zelf wil. Ik confronteer mijn angsten en word steeds actiever en wil nog dingen doen, ook al ben ik nu 62 jaar.
  Deni Iseli
 • Name
  Ik heb meegedaan met de Challenge na een intensieve zoektocht over het internet. Na het overlijden van mijn moeder wilde ik haar gedrag een plekje kunnen geven. Ze heeft me namelijk veel pijn en verdriet gedaan. Dankzij de Challenge heb ik dat nu een plekje kunnen geven.

  Ook heb ik dankzij de Challenge bevestigd gekregen dat ook mijn man een narcistische persoonlijkheidsstoornis heeft. Honderd procent herkenbaarheid! Doordat ik eraan gewend was slecht te worden behandeld door mijn moeder ben ik zonder het in de gaten te hebben in het huwelijk gestapt met een narcist.

  Nu ik hem door heb maakt mijn kennis plaats voor actie ondernemen. Ik pik dingen niet meer en laat me niet meer manipuleren. De rinkelende alarmbellen worden nu gehoord door mij, en ik ben er dankbaar voor dat ik daar nu toe in staat ben.

  Ik denk dat het er ook mee te maken heeft dat ik recentelijk een longembolie heb gehad. Maar ik heb het overleefd en niemand rooft meer mijn dankbaarheid, eigenwaarde en levensvreugde. Geen overleden moeder en geen echtgenoot.

  Hartelijk dank dat je het gedrag van een narcist en de impact dat het heeft op de slachtoffers zo goed hebt kunnen omschrijven. Het heeft me enorm goed gedaan.
  Merlijnstraat
 • Name
  Mijn reden om mee te doen aan de 30 Dagen Narcismevrij Challenge was dat ik pas met psycholoog hebt ontdekt dat ik lijd aan NSS. Nu is mijn Narcist mijn ex man, de vader van mijn kinderen dus ik kom nooit helemaal van hem af. Hij is nog steeds bezig met ons ook al heeft hij een nieuwe relatie.

  Met deze Challenge hoopte ik te leren hoe met hem om te gaan en zorgen dat hij mij niet meer kan raken met zijn manipuleer gedrag.

  De 30 Dagen Narcismevrij Challenge heeft mij opgeleverd dat ik weet dat ik niet de enige ben. Door alles weer te herbeleven heb ik er nu een andere kijk op gekregen.

  Ik heb de opdrachten ook uitgevoerd op het geheime forum. Ik moest er even inkomen maar dat was heel fijn omdat ik niet de enige was. Wel vond ik het onderwerp de interne criticus moeilijk en hoop dat ik dit goed heb uitgevoerd.

  Ik kan echt zeggen dat ik door deze Challenge al wat sterker ben geworden. En vind het fijn dat ik nog altijd op de site kan als ik even wat kwijt wil of hulp van mede lotgenoten.

  Dank je wel dat je dit onderwerp Narcisme bespreekbaar maakt, want ik merk in mijn omgeving dat er veel taboe op rust vanwege veel onbegrip.
  Anita
 • Name
  Ik deed mee aan de 30 Dagen Narcismevrij Challenge omdat een vriend mij geestelijk aan het manipuleren was voor zijn eigen verslaving. Ook zorgde hij ervoor dat niet hij, maar anderen, als narcist werden aangemerkt.

  Hoe erg zo een narcist is en hoe vaak het eigenlijk wel niet voorkomt... Het was een totale verrassing voor me!

  Ook het ontdekken van mijn eigen jeugd en waarom ik me zo anders voelde. Puur omdat ik ook door een narcistische vader werd “opgevoed”.

  De 30 Dagen Narcismevrij Challenge heeft mij heel veel zelfkennis opgeleverd, en over de aantrekkingskracht die narcisten op mij hebben. Het schijnt dat ik daarvoor gevoelig ben.

  Eerst was ik een open en vrolijke dame en later heel bang en onzeker, wat totaal niet bij mij paste. Ik heb me er goed uit gevochten en weet nu duidelijk wat IK WIL en dat ik niet voor hun hoef te leven, maar voor mijzelf!

  Ik heb de meeste opdrachten op het geheime forum uitgevoerd. Daardoor kreeg ik vooral meer zelfkennis.
  Tien
 • Name
  De reden voor mij om mee te doen was om meer inzicht te krijgen in het hoe en waarom en wat narcisme eigenlijk was. Zeker daarbij hoe om te gaan na een relatie met een narcist. En zien dat ik niet de enige ben die erin getrapt is….

  De challenge heeft mij opgeleverd dat ik meer inzicht heb gekregen, alhoewel ik het soms ook heel erg gek, raar en beangstigend vond. Ik heb regelmatig gedacht hoe het kon dat jij dat allemaal wist. Had jij soms in onze woonkamer gestaan of van een afstand meegekeken? Zo veel overeenkomsten!

  En wat voor mij een hele geruststelling was, was dat ik niet alleen in de leugens getrapt ben, maar dat dit zeker ook vele anderen overkomen is. Allemaal met een eigen verhaal, maar zo veel overeenkomsten.

  Ik heb niet veel gepost op het forum. Ten eerste zat er bij mij de angst dat anderen dit ook konden lezen, alhoewel jij dit duidelijk hebt aangegeven dat het niet zo was. Ten tweede omdat schrijven over de ervaringen voor mij heel moeilijk is. Misschien is het nog te kort geleden…

  Voor mijzelf dacht ik dat ik zeker wat had aan de cursus. Helaas is sinds kort vanuit de kant van de narcist weer een bericht gekomen wat alles op zijn kop heeft gezet. Ik denk dat je zoals jij ook aangaf met kinderen zeker nooit van de narcist afkomt. Mijn zoon is zeker verder in dit proces en heeft al meer afstand genomen van zijn vader als dat ik dat kan.
  Sofie
 • Name
  De reden dat ik meedeed aan de "30 Dagen Narcismevrij Challenge" is mijn persoonlijke ervaring met narcisme en de honger naar kennis over narcisme. Daarmee hoop ik ervaringen te kunnen plaatsen. Wat valt binnen het narcisme en wat viel er buiten in wat ik heb meegemaakt. Wat zou ik nog meer voor mezelf kunnen doen.

  Dankzij de challenge ben ik heel bewust mijn aanwezige kennis weer bij langs gegaan. Bevestiging dat ik in een narcistische relatie heb gezeten en hoe erg het is dat dat gebeurd is, maar ook dat je geen doelloos slachtoffer hoeft te worden in nieuwe andere vriendschappen/relaties. Ik heb ook ontdekt dat ik al best veel weet door heel veel te lezen over narcisme.

  Lotgenotencontact betekent heel veel voor me. Zo heb ik ook deelgenomen aan de workshop in Utrecht.
  Monja
 • Name
  De reden dat ik mee heb gedaan is omdat ik 2 jr geleden een relatie heb gehad met een narcist, deze heeft niet lang geduurd. Maar nu na 2 jr ben ik er bijna geheel overheen. Ik baal er ontzettend van dat dit zolang heeft geduurd.

  Wat ik wel denk is dat je deze mensen niet voor niets op je pad krijgt, je leert er heel veel van, over jezelf ! Voorbeeld: je grenzen aangeven! Dat is nog maar 1 voorbeeld.

  De 30 dgn challenge was heel goed, alle mails die je hebt geschreven zijn heel herkenbaar voor mij geweest.

  Zo ook mbt je zelfvertrouwen, dit is zo belangrijk en zo zijn er nog meer voorbeelden, zo ook dat je zegt narcisten zien mensen als objecten, heel herkenbaar. Het is fijn om te lezen dat ik niet alleen zo ernaar maar dat het echt zo is.

  Verder kan ik je alleen maar complimenten geven hoe je de challenge doet! Ga zo door.
  Natasja
 • Name
  Ik was heel blij met de dagelijkse mailtjes. Ze bieden perspectief en inzicht. Ik heb me als doel gesteld meer los te komen van mijn narcistische ex-partner. We zijn nog maar pas gescheiden en het heeft me wel geholpen.

  Natuurlijk moet je zelf ook stappen zetten en durven knippen. Maar het lukt stap per stap. De mailtjes waren heel motiverend. Ik heb zelf niet deelgenomen aan de gesloten groep omdat ik dat niet goed durf om alles zo op tafel te gooien.

  De opdrachten zijn heel goed omdat je in actie komt en verplicht wordt om na te denken.

  Hartelijk dank voor je gedreven inzet.
  Juliette
 • Name
  De reden dat ik mij had opgegeven voor de 30 Dagen Narcismevrij Challenge was omdat ik pas ontslag had genomen van mijn narcistische manager. Ik zat er toen zo doorheen dat meedoen met de challenge mij een goed idee leek.

  Wat het mij heeft opgeleverd is dat ik nu weet hoe een narcist werkt, de herkomst en het doel van de verschillende soorten narcisten. Geschokt over mijn instelling en emotioneel zwaar bij de herkenning en wanneer je terug naar mijn gevoel ging.

  Wat ben ik onzeker en wat een paniek geeft mijn gevoel en wat een mooie mensen om mij heen. Mooie stappen gemaakt van boos naar verdriet naar lichte hoop, stapje voor stapje iedere dag iets vooruit.

  Ik heb alle opdrachten uitgevoerd, soms een dag later maar alles ingevoerd

  Ik wil nu alle informatie die ik nu in de afgelopen periode heb vergaard laten bezinken, ontdekken en ervaren hoe ik mij nu voel en dat ik mag voelen en vertrouwen mag hebben over alle stappen die ik nog ga maken.

  Ik ben dankbaar voor alle inzichten, ook al was het soms erg zwaar,

  Herman bedankt voor de challenge en de inzichten.
  Ramona

Op verzoek van een aantal deelnemers is alleen de voornaam vermeld