Voor en door Overlevers van Narcistisch Misbruik

Van de makers van de '30 Dagen Narcismevrij-Challenge'

Over NarcistOntmaskerd.nl

Van slachtoffer van narcistisch misbruik naar overlever...

Wil je herstellen van narcistisch misbruik? Vertrouw je nu niemand meer?

Ik ken de impact…

Zelf had ik een narcistische moeder. De mensen in mijn omgeving begrepen me niet. Zij zagen enkel haar leuke kanten.

Want dat is het vervelende. De meeste mensen zijn nu eenmaal niet bekend met de narcistische persoonlijkheidsstoornis. Die trappen in de mooie praatjes van de narcist.

Met pijnlijke gevolgen!

Je raakt geïsoleerd en voelt je eenzaam. Nieuwe relaties durf je al helemaal niet meer aan te gaan. Want stel je voor dat het ook een narcist is.

Daarom hebben wij enkele krachtige hulpprogramma's ontwikkeld. Hierin ontdek je hoe je het narcistisch misbruik achter je laat.

Daardoor durf je andere mensen weer te vertrouwen. En zelfs relaties aan te gaan. Mooi is dat, want je stelt nu misschien wel voor het eerst jouw belang voorop - zonder je daar schuldig over te voelen.

Zet de eerste stap naar een narcismevrij leven en doe mee aan de ’30 Dagen Narcismevrij Challenge’. Klik op onderstaande knop voor meer informatie!

Vertel me meer over deze Challenge!

Enkele quotes van oud-deelnemers...

 • Name
  Mijn leven is nu zo veel voller en zo veel meer ontspannen geworden. Met diepe dank aan Herman.
  Marianne
 • Name
  Ik vind jouw manier fijn omdat je de zaken helder verwoordt en nergens om heen draait. Je verzacht de ziekte niet en daardoor voel ik me heel sterk gesteund door beter voor MEZELF te zorgen en te kiezen.
  Paola
 • Name
  Ik heb alle opdrachten voor mezelf uitgevoerd en merk dat mijn therapie reageert op jouw Challenge en andersom (wisselwerking). Mijn dank voor jouw Challenge!
  Deni

Op de info-pagina over de challenge vind je meer en uitgebreide reviews van oud-deelnemers.

Wie ben ik?

Wanneer je deze website bezoekt heb je waarschijnlijk pas ontdekt ook slachtoffer te zijn van narcistisch misbruik. Ik weet precies hoe dat voelt, want in februari 2015 was ik ook op dat punt.

Mijn naam is Herman Liesemeijer, oprichter van deze website en auteur van het boek 'Uit de Draaikolk van Narcistisch Misbruik'. Op 19 november 1967 werd ik geboren boven de dierenwinkel van mijn ouders. Het was echter niet zo idyllisch als het klinkt. Door mijn moeder werd ik psychisch mishandeld. Bovendien stookte ze de gezinsleden tegen elkaar op.

Tientallen jaren heb ik geprobeerd met mijn moeder hierover in gesprek te komen. Wat ik in de eerste plaats zocht was erkenning van het leed dat mij was aangedaan. Verder hoopte ik een verklaring te vinden waarom mijn moeder ons dit had aangedaan. In het meest ideale geval zelfs spijt en excuses.

Doch niets van dit alles gebeurde. Wanneer ik probeerde met mijn moeder in gesprek te komen beet ik op graniet. Ze ontstak in razernij en haalde er van alles bij om vooral zelf geen schuld te hoeven bekennen.

Komt bovenstaande je bekend voor? Dan heb je waarschijnlijk ook met een narcist van doen gehad!

De ontdekking

Een narcist is iemand die een vals zelfbeeld rondom zichzelf heeft opgebouwd. Iedereen moet dat valse zelfbeeld bevestigen en wee degene die dit in twijfel trekt. Typische kenmerken van narcisten zijn een gebrek aan empathie en het zich niet in een ander kunnen verplaatsen. Verder zijn ze extreem manipulatief en verdragen ze geen kritiek. De officiële naam van deze psychische aandoening is Narcistische Persoonlijkheidsstoornis, kortweg NPS.

Toen ik in februari 2015, na weer door haar te zijn vernederd, het contact met mijn moeder had verbroken realiseerde ik mij dat er iets grondig mis was met haar. Ik ging op zoek naar antwoorden. Na lang zoeken stuitte ik op een artikel over de NPS. Het was 100% herkenning!

Waarschijnlijk ben je op deze website terecht gekomen omdat je ook op zoek bent naar een verklaring voor het gedrag van iemand. Wellicht twijfel je ook, net als ik destijds, of je misschien op zoek bent naar iets dat er niet is. Dat het misschien wel allemaal aan jezelf ligt.

Deze twijfel is allemaal het gevolg van manipulatie (lees hersenspoeling) door een narcist. Ze weten alles zo te draaien dat jij je schuldig gaat voelen en gaat denken dat je zelf de dader bent. Op deze manier speelt een narcist je tegen jezelf uit en raak je jezelf helemaal kwijt.

Dat je jezelf schuldig voelt zegt juist dat jij wel empathie hebt en een geweten. Een narcist zelf heeft dit niet. Ze kunnen anderen de meest vreselijke dingen aan doen zonder zich daar schuldig over te voelen. Dat is de tragiek van deze stoornis.

Onthoud: De schuld die je voelt is het gevolg van narcistische manipulatie. Dat je het zo voelt zegt juist dat je niet zo bent als de narcist. Het werkelijke probleem ligt bij de narcist, doch deze zal altijd de schuld op een ander afschuiven.

Het helen van narcistisch misbruik

Vanaf het moment dat ik wist dat mijn moeder een narcist is begon de verwerking. In deze tijd las ik heel veel over de NPS, op een bijna obsessieve manier. Ook klopte ik aan voor hulp bij de reguliere hulpverlening. Doch deze deden niets met het gegeven dat ik sinds mijn prilste jeugd bloot had gestaan aan narcistisch misbruik. Laat staan dat ze hier een therapie voor hadden.

Langzaamaan verplaatste mijn interesse zich van de NPS zelf naar het herstellen van narcistisch misbruik. Ik leerde van anderen hoe ik mijn ware zelf terugvond en me vrij en gelukkig kon gaan voelen. Ondertussen richtte ik ook deze website op en begon met bloggen over narcisme.

De grote doorbraak kwam toen ik eind 2017 samen met een therapeute de allereerste workshop organiseerde. In de aanloop naar deze workshop gaven we samen een webinar. Daarin vertelde zij dat je uit het slachtofferschap moet stappen.

Zelf zat toen nog in het slachtofferschap. Doch zij maakte mij ervan bewust dat de enige manier is om daadwerkelijk vrij te komen van mijn narcistische moeder. Sindsdien heb ik grote stappen gezet in mijn leven en dwing ik nu mijn eigen geluk af.

Hulp aan lotgenoten

Vandaag de dag help ik, samen met een team van therapeuten en ervaringsdeskundigen, lotgenoten om ook deze stap te zetten. Een van onze krachtigste hulpprogramma’s is de ’30 Dagen Narcismevrij-Challenge’.

Klik hier als je meer wilt weten over de ’30 Dagen Narcismevrij-Challenge’ >>

Daarnaast zet ik mij in om meer mensen bekend te maken met de verwoestende gevolgen van narcistisch misbruik. Hierin werk ik samen met 'Mijn Narcist'.

Helaas is het zo dat de meeste mensen bij een narcist denken aan iemand die overdreven ijdel is. Van de manipulaties en geestelijke mishandelingen die hierbij achter de voordeur plaatsvinden heeft de massa geen weet. Alleen de slachtoffers zelf weten dit.

Maar doordat een narcist naar de buitenwereld zo’n mooi plaatje van zichzelf ophangt worden de slachtoffers vaak niet eens geloofd!

Om het grote publiek bekend te maken met hetgeen zich achter de voordeur afspeelt schreef ik het boek ‘Uit de Draaikolk van Narcistisch Misbruik’.

Klik hier voor meer info over mijn boek ‘Uit de Draaikolk van Narcistisch Misbruik’ >>

Wil jij ook de volgende stap zetten om het narcistisch misbruik achter je te laten? Download dan mijn gratis e-book ’10 Tips voor Herstel na Narcistisch Misbruik’. Dit E-book schreef ik samen met psychologe Corry de Rooy om lotgenoten te helpen.

Naast dit gratis e-book ontvang je wekelijks een inspirerende e-mail met tips om te helen van narcistisch misbruik. Wil je deze mail na een tijd niet meer? Onderaan elke mail zit een link om je af te melden.

Je herstel begint hier!

Meld je Gratis aan op onze wekelijkse inspirerende mail met waardevolle tips voor herstel en ontvang het E-book “10 Tips voor Herstel na Narcistisch Misbruik” als welkomstgeschenk!

privacy Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment weer afmelden.
Narcistontmaskerd.nl respecteert je privacy onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)!

Onze partners