HermanMijn naam is Herman Liesemeijer, initiatiefnemer van deze website en schrijver van het boek ‘Herstellen na Narcistisch Misbruik in 50 Vragen & Antwoorden‘. Begin 2015 kwam ik tot de ontdekking dat ik het slachtoffer ben van narcistisch misbruik door mijn eigen moeder. Sindsdien ben ik me in dit onderwerp gaan verdiepen. Mijn verhalen, kennis en ervaring deel ik via deze website.

De voorgeschiedenis in het kort

Op 19 november 1967 werd ik geboren in Heerenveen. Mijn vader was reeds door het leven getekend. Hij verloor tijdens de tweede wereldoorlog beide ouders. Aan zijn traumatische ervaringen hield hij derealisatie over.

Mijn moeder is een dominante vrouw die altijd op confrontatie uit leek te zijn. Al snel had ik het gevoel nooit iets goed te kunnen doen in haar ogen. Vaak kreeg ik om niets de volle laag. Wanneer ik daar tegenin ging stopte ze vaak haar vingers in de oren en liep weg.

Twee gezichten

Toen ik een jaar of 12 was kreeg ik rugklachten en moest daarvoor een keer per week naar fysiotherapie. Tevens moest ik elke avond oefeningen met mijn moeder doen. Wanneer er maar iets verkeerd ging in haar ogen werd ik helemaal verrot gescholden, elke avond weer, compleet met agressieve gebaren. Ze staan me nog steeds op het netvlies gebrand.

Naar buiten toe liet ze een heel ander gezicht zien. Ik kan me nog goed herinneren dat we bij de fysiotherapeut waren. Aan het eind van de sessie moest ik op de rand van de massagetafel zitten en mijn rug recht houden.

Toen de fysiotherapeut zei dat de tijd om was ging ik weer in mijn gebruikelijke houding zitten, wat uiteraard niet de bedoeling was. Zowel de fysiotherapeut als mijn moeder moesten lachen. Wat ze zou hebben gedaan als dit thuis was gebeurd laat zich raden…

  • Name
    Het is mijn missie om narcistisch misbruik bekend te maken bij het grote publiek en medeslachtoffers hiervan te helpen bij het herstel.

    Herman Liesemeijer www.narcistontmaskerd.nl

Narcistisch misbruik

Een paar jaar later probeerde ze mij in een internaat te krijgen. Toen dat niet lukte richtte ze haar pijlen op papa. Onder dreiging van een echtscheiding dreef ze hem in een psychiatrische inrichting.

Toen hij na jaren eindelijk weer thuis zou komen trapte ze hem de deur uit en vroeg alsnog echtscheiding aan. Wat volgde was een inktzwarte periode vol manipulatie en sadistisch gedrag van haar kant.

Toen ik volwassen werd drong het besef door dat dit niet normaal was. Doch wanneer ik met mijn moeder hierover in gesprek probeerde te komen beet ik op graniet. Altijd wist ze het om te draaien en zichzelf als het slachtoffer neer te zetten en ons als daders.

De narcist ontmaskerd

Nadat ze me begin 2015 grof beledigde nadat ik het verleden weer eens ter sprake probeerde te brengen was voor mij de maat vol. Ik stelde haar voor de keuze, uitpraten op een normale manier of ik zou het contact met haar verbreken, net zoals mijn zus jaren eerder reeds had gedaan. Sindsdien heb ik niets meer van haar gehoord…

In deze periode drong het tot mij door dat er iets heel ernstig mis moest zijn met mijn moeder. Na een lange zoektocht stuitte ik op een artikel over de narcistische persoonlijkheidsstoornis. De herkenning was in eerste instantie een shock. Het gedrag van mijn moeder stond tot in detail beschreven.

Sindsdien heb ik mij verdiept in de narcistische persoonlijkheidsstoornis. Voor mij is het nu duidelijk dat ik het slachtoffer ben van narcistisch misbruik door mijn eigen moeder.

Herstellen na Narcistisch Misbruik in 50 Vragen & Antwoorden

Herstellen na Narcistisch Misbruik in 50 Vragen & AntwoordenIn dit e-book neem ik je mee door mijn leven aan de hand van 50 vragen en antwoorden over narcisme, narcistisch misbruik en het herstelproces.

In het boek vertel ik wie ik ben en over mijn ervaringen met narcistisch misbruik. We kijken wat de narcistische persoonlijkheidsstoornis inhoudt en op welke manier een narcist anderen misbruikt. Tot slot neem ik je mee door mijn eigen herstelproces zodat ook jij kunt herstellen.

Klik hier voor meer informatie >>

De weg naar herstel

Nadat ik wist dat ik het slachtoffer ben van narcistisch misbruik ben ik op zoek gegaan naar herstel. Als eerste klopte ik aan bij de plaatselijke GGZ, welke kort daarna fuseerde en een nieuwe naam kreeg. Ik had het idee dat ze niet echt wisten wat ze met me aan moesten. Men bleek geen enkele therapie te hebben voor slachtoffers van narcistisch misbruik.

Uiteindelijk werd ik aangemeld voor een cognitieve gedragstherapie. Best interessant en ik het er zeker wat van geleerd. Maar het is totaal niet toegespitst op herstel na narcistisch misbruik.

Erkenning

Als ik bij mezelf na ga wat belangrijk is voor het herstel dan kom ik allereerst bij erkenning. Het probleem is dat iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis altijd de schuld bij een ander legt. Derhalve zal deze zich nooit laten diagnosticeren. En zonder diagnose door een psychiater is de persoon voor de hulpverleners geen narcist.

Herdefiniëren

Een ander punt voor herstel is het herdefiniëren van je gedachten. Alle verkeerde gedachtes die de narcist je heeft ingeprent moeten eruit. Hoe langer het narcistisch misbruik heeft geduurd hoe langer de weg om dit er weer uit te krijgen.

Omdat de reguliere hulpverlening hier geen programma voor heeft heb ik besloten dit zelf te gaan organiseren. Deze website is daartoe een eerste stap.

10 Tips voor herstel na narcistisch misbruik

Een eerste stap naar herstel is het downloaden van het gratis e-book “10 Tips voor herstel na narcistisch misbruik” dat ik samen met psychologe Corry de Rooy opstelde.

Download dit e-book Gratis!