Site pictogram Narcist Ontmaskerd.nl

Relatie met een narcist

Hallo, ik ben Judith. Samen met Herman organiseerde ik op 16 december 2017 een workshop in Utrecht. In dit artikel vertel ik het verhaal over mijn negen jaar lange relatie met een narcist.

Hoe mijn relatie met een narcist begon

Tja.. daar stond ik dan op het busstation van Bangkok met mijn tweejarige zoon, een buggy, koffer en weekendtas. Geen geld, ik kende niemand en wist bij God niet wat mijn volgende stap zou zijn. Wat ik wel wist? Dat ik eindelijk vrij was…

Het begon allemaal in 1997. Ik kwam net van een jaar werken op een cruiseschip. Ik wilde uitrusten, maar dat wilde ik niet doen in ons kikkerlandje Nederland. Dus ik besloot naar Spanje te gaan, waar mijn vader woont met zijn vrouw.

Ik leerde hem kennen in een bar. Ik was met mijn vader en zijn vrouw een hapje gaan eten en we besloten om nog een drankje te drinken in een bar met “live” muziek. Al snel raakten we aan de praat en de eerste afspraak liet niet lang op zich wachten. Wat was hij attent, lief, zorgzaam, zag er om op te vreten uit, intelligent en hij was muzikant. Dat maakte hem voor mij erg aantrekkelijk. Dat liefde zo ontzettend blind kan zijn, heb ik zelf meegemaakt.

Wat ik toen nog niet wist is dat hij egocentrisch was, sadistisch, manipulatief, jaloers, geraffineerd en mij emotioneel en fysiek mishandelde. Dat sloop er heel langzaam in. Laat staan dat ik wist dat ik aan een relatie met een narcist begon…

We deden veel leuke dingen samen, hij hielp mee met koken en afwassen, we deden samen boodschappen, wat een droomman. Al snel gingen we samenwonen en over een lange periode werd het helpen steeds minder. Totdat ik alles alleen deed. Hij ging nog wel mee om de boodschappen te doen. Ik had er niet eens erg in. Zo verliefd was ik.

De eerste tekenen

De eerste tekenen van “Judith, deze man is niet geschikt voor jou” waren overduidelijk. Waarom ik toen niet gelijk ben weggegaan is mij ook nog steeds een raadsel. Ik was verliefd, je denkt het komt wel goed en je past je aan. En het gaat allemaal heel erg geleidelijk. Je merkt niet dat het erin sluipt.

Als ik weg wilde met een vriendin kreeg ik eerst een 1e graads ondervraging: met wie ga je, wie is er nog meer bij, waar ga je heen, hoe ga je, hoe laat ben je thuis? Als ik niet op tijd thuis was kreeg ik alle hoeken van de kamer te zien. Ja…hij had ook erge losse handen.

Sadistisch gedrag

Mijn partner was een Engelsman en hij vond dus echte Engelse gerechten erg lekker. Ik kan redelijk koken na 17 jaar in de Horeca te hebben gewerkt en dacht dat ik alles kon maken. Hij vroeg mij om Yorkshire pudding te maken. Dat is een gerecht van bloem, water en nog een paar ingrediënten. Met recept en al gewapend de keuken in en dacht dat kan ik.

Maar niets was minder waar. Volgens meneer was het niet goed en ik moest het vier keer over doen. Toen de ingrediënten op waren moest ik naar de supermarkt om boodschappen te doen en het weer maken. Na zes keer maken was het nog steeds niet goed.

Toen dit gebeurde zat ik al heel diep in de relatie en kon geen kant op. Weggaan had ik nog niet over nagedacht, omdat er altijd wel iets was dat hij liet blijken dat hij wel van mij hield. Dus ik bleef en paste mij nog meer aan.

Kritiek kon ik niet leveren, want dan werd hij boos. Als ik wilde praten over dingen of vroeg of ik bepaalde dingen kon gaan doen en hij was het er niet mee eens, werd hij kwaad.

Een paar keer is het gebeurd dat ik kennelijk iets verkeerd zei. We zaten in de auto en opeens stopte hij de auto en kon ik eruit gaan. Ik kon verder lopen, maakte niet uit hoe ver het nog was. Ik kwam die auto niet meer in. En zo liep ik eens drie uur terug naar huis.

Getrouwd met een narcist

We trouwden en kregen een kind. Dan denk je dat het allemaal beter wordt. Hoe naïef kon ik zijn? Het werd alleen maar erger en tot overmaat van ramp ging hij aan de cocaïne. In het begin gebruikten we een keer in de week. Ook dit werd langzaam meer en het werd drie tot vier keer op een dag.

We verhuisden ook steeds van de ene plek naar de andere plek vanwege zijn werk. Nooit vastigheid en continu aanpassing van mijn zijde. Zo heb ik bijna aan de hele zuidkust van Spanje gewoond van Nerja tot Mijas-Costa en alles wat er tussenin zat.

Op een gegeven moment in 2005 had ik het helemaal gehad en had mijn zoon en koffer gepakt en ben naar mijn vader gegaan. Ik had het vliegticket naar Nederland al gekocht en had alle contact verbroken met mijn partner. Hij had mijn vader gebeld en wilde met mij spreken. We ontmoetten elkaar weer en hij vertelde mij hoe hij ons miste en hoeveel hij van ons hield. Ik ben wel iemand die er alles aan doet om een relatie te redden en liet mij overhalen om met hem naar Thailand te gaan.

Ik dacht echt, ja hoe dom kun je zijn, dat het goed zou komen tussen ons. Maar aangezien hij ver heen was met zijn verslaving aan cocaïne, moest hij steeds een fix hebben. Dan was hij rustig en kon je nog een redelijk gesprek met hem voeren. In Thailand was het moeilijk om aan cocaïne te komen, maar ganga was makkelijk te krijgen. Dit rookte je en was een veel sterkere drug dan cocaïne. Ook de ganga ging van een beetje naar veel.

Eindelijk vrij van de relatie met een narcist

Toen werd het te erg… Hij had een boxbeugel gekocht en een soort politiestok. Een gat in mijn hoofd, een blauw oog en een zwaar gekneusde arm was het gevolg. Ondertussen sliep ik in een andere kamer samen met mijn zoon omdat hij mij niet meer om zich heen wilde hebben, behalve als hij seks wilde.

Hij begon zelfs mijn zoon te slaan en toen was echt de maat vol. Ik heb een koffer gepakt, spulletjes van mijn zoon en in het midden van de nacht ben ik het huis uit geslopen. Ik had net genoeg geld om met de bus van Phuket naar Bangkok te reizen en voor misschien twee/drie nachtjes in een goedkoop hotel en ik dacht: als ik daar ben zie ik wel verder. Zo gedacht en zo gedaan. Eindelijk vrij.

Hoe ik erachter kwam dat ik een relatie met een narcist had

Dit is in het kort wat ik heb meegemaakt. Ik wist toen nog niet dat het narcisme was. Dat heb ik pas drie jaar geleden ontdekt. Ik was aan het surfen op de internet en ik stuitte op een artikel dat mijn aandacht trok. Hoe meer ik las hoe meer mijn mond van verbazing open ging en hoe meer puzzelstukjes op hun plaats vielen. Toen wist ik eindelijk wat het was. Het lag niet aan mij. Ik was misbruikt door een narcist.

Wil je Herstellen van Narcistisch Misbruik?

In dit gratis e-book dat ik samen met psychologe Corry de Rooy maakte geven we 10 tips voor herstel na narcistisch misbruik. Zet de eerste stap naar een narcismevrij leven. Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang gratis het e-book ’10 Tips voor Herstel na Narcistisch Misbruik’. We sturen je geen spam en je kunt je op elk moment weer afmelden.
Dowload dit Gratis E-book Nu >>

Mobiele versie afsluiten