Site pictogram Narcist Ontmaskerd.nl

Forum

Meldingen
Alles wissen

Hoe kom ik los en word ik weer sterk

5 Berichten
3 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
984 Bekeken
(@roxy81)
New Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 3
Topic starter  

Na een relatie van 8 jaar ben ik op een hele brute wijze aan de kant gezet. De wereld verging voor mij en heb in therapie gemoeten omdat ik niet meer voor mezelf in kon staan. De relatie waarin ik zat dacht ik echt van dat dit het helemaal was. Helaas is van die vrolijke vrije vrouw die ik altijd was niets meer over en met wie ik ook om ging het was nooit goed. Niets maar dan ook niets paste in zijn straatje tenzij hij er zelf beter van werd. Ik heb een dochter uit een eerdere relatie die hij mede heeft opgevoed en ze was altijd stapelgek met hem en ook nu nog al is ze liever bij mij. Samen hebben we een zoon gekregen en ben er dolgelukkig mee! Maar de relatie is dus heel bruut door hem verbroken en toch blijft hij aantrekken waar ik in meega en keer op keer op een moment dat ik het zwaar heb laat hij me keihard vallen op het punt juist iemand nodig te zijn. Dit herhaald zich keer op keer en voel me inmiddels niet meer veilig in mijn eigen omgeving terwijl ik 12km verderop ben gaan wonen in een regio waar hij helemaal niets heeft en dus niet zomaar zou komen. Ik moet loskomen en sterk zijn hem niet meer toe te laten of mijn emoties te laten zien. Maar hoe?? Ik weet het niet meer maar het beheerst mijn leven en wil er vanaf. Wie heeft de tip of kan mij helpen? 


   
Citeren
 Saar
(@saar)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden
Berichten: 109
 

Dag Roxy,

 

Wat er in mij opkomt als je vraagt naar tips is dat ik een vraag krijg over jou sociaal leven naast je ex? Hoe jou leven naast je ex is? Heb je tijd en ruimte gekregen en kansen om deze in te richten naar wat je nodig hebt? Ben je er al aan toe gekomen? Zo niet, begin dan vandaag.

 

Wat ik vaker heb gezien met narcisme is dat mensen het probleem zien in (of met) de narcist en deze dan vervolgens ook zien als een manier richting de oplossing. (bewust of onbewust)

Dat eerste is waarheid, dat laatste is nooit de waarheid. Welk probleem je ook hebt, de narcist in je leven heeft nooit, geeft nooit en draagt nooit bij aan welke oplossing dan ook. Hij/zij is hooguit dienstbaar aan het bestaan van het probleem. Dat is ook een red flag kenmerk voor narcisme en andere toxische mensen.

 

Als je dit toch allemaal eigenlijk wel weet en je vind jezelf steeds opnieuw terug in de armen van degene die je mishandeld dan kun je eens nagaan of je last hebt van codependentie en of je hier kenmerken van in jezelf herkent. In dat geval, haal hulp van buitenaf via een therapeut want het is echt moeilijk die klus in je eentje te klaren. Je bent dan eigenlijk zo tegen jezelf uitgespeeld dat er duidelijkheid moet komen hierin.

 

Haal hulp bij het jezelf weerbaar maken tegen indirecte of directe aanvallen van je ex.

 

Sowieso kan het helpen om flink te investeren in je leven naast je ex.

Zo heb je al geregeld dat je een 12 kilometer verder op woont en dat is echt al een hele mooie krachtige beweging! Zorg dat je focus verlegt op jezelf, op je kinderen en haal de aandacht zoveel mogelijk van je ex vandaag als dat het mogelijk is. Dit laatste kan je o.a doen doormiddel van visualisatie. Breng je eigen energie terug naar jezelf. Wat ik vaak zie is dat mensen helemaal met hun hoofd en energie bij de narcist zitten (ook 50 kilometer verderop). Haal het terug, own yourself again. Maak nieuwe vrienden, geef tijd aan je hobby of begin een nieuwe.

 

 

Stel jezelf haalbare doelen en speel en geniet van iedere stap die je haalt richting dat doel.

Blijf daarin ook spelen want spelen helpt de levensvreugde voeden.

 

 

Herinner jezelf zoals je was toen je echt jezelf was: Vrij, vrolijk en vrouw.

En eigen jezelf deze dame langzaam weer toe. Haal er naar je toe. Ook hier helpen visualisaties. Deze dame is namelijk wie je werkelijk bent en datgene wat je werkelijk mist in je leven.

 

?


   
BeantwoordenCiteren
(@roxy81)
New Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 3
Topic starter  

@saar dankjewel voor je uitgebreide reactie. Ben er even stil van. Maandag ga ik meteen bellen voor hulp want het kan niet langer zo. ?


   
BeantwoordenCiteren
(@ampereschande)
Eminent Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 29
 

Hey Roxy81,

Super goed dat je er zo mee bezig bent!
Het is altijd sterker als je om hulp durft te vragen.

Saar heeft je al flink geholpen,

Ik had nog als tip aan je dat het je enorm kan helpen door dingen nu zelf te gaan regelen.

Wees hier ook reëel in het kan vermoeiend zijn en geef dan daar ook aan toe.
Maar blijf vooral doorgaan. Je bent echt wel wat waard! zon super toffe dame die zichzelf goed kent en om hulp durft te vragen gaat echt veel verder komen als hijzelf.

Hij is een eikel en leeft een nep leven. Schijn bedriegt.

Ik hoop dat je snel wat hulp kan krijgen.

Het is overigens niet erg dat je er in getrapt voelt.

Er zijn zoveel meer mensen. Al die mensen die ex gebruikte of" bevriend" mee was.

hebben dat onderbuikgevoel ook maar in andere mate. Toegeven dat je bedrogen was is altijd lastig maar in het einde is het veel meer waard. 

Het is overigens ook niet zo dat alle mannen zo zijn.

Vrouwen zijn wel veel vaker het slachtoffer van narcisme, dit doordat zij het altijd graag goed willen hebben. en , oke menigeens is het hier niet mee eens, maar de meeste dames hebben altijd nog een drang beschermt te willen worden. Dit is een exploit gebruikt door narcisten ze komen voor je op, of geven wat ze je willen en zo maken ze je afhankelijk.

 

Voor dat men denkt dat ik tegen gelijken rechten ben,

dat ben ik niet maar er zit een duidelijk verschil tussen man en vrouw en dit dient gerespecteerd te worden.

 

Groet,

 

Ampereschande

 


   
BeantwoordenCiteren
 Saar
(@saar)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden
Berichten: 109
 

@roxy81,

Fijn te horen dat je hulp gaat halen voor jezelf. Je hoeft het niet alleen te doen. Zoek hulp in de richting van mensen/ instanties die je kan vertrouwen. Laat je nog even weten hoe het met je gaat deze week? ? 

 

 

 

 

 


   
BeantwoordenCiteren
Deel:
Mobiele versie afsluiten