Meldingen
Alles wissen

Ervaringen met narcistische vrouwen?

4 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
4,709 Bekeken
(@ampereschande)
Eminent Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 29
Topic starter  

Hey forumgenoten!

 

Ik heb een vraag die ik jullie zou willen stellen.

Ik heb een narcistische vader en hierdoor bij mijn moeder en zus opgevoed.

Ik ben ook van mening en hierin gegrond, als in dit is iets wat ik draag, dat als je een grote man bent en een grote mond hebt je dit ook moet gebruiken om de dame te beschermen. Ik ben ook altijd lomp en groot dus dat is normaal vindt ik. 

 

Nu heb ik recent een ervaring gehad met een meisje dat mij gebruikte met als enige reden die ik hiervoor vondt in haar karakter is haar eigen onzekerheid. 

Simpelweg is het altijd makkelijker om een ander uit te lachen als je het zelf niet durft. 

Nu is dit meisje ook gewoon een dochter van iemand zeg maar met een normaal leventje zover. 

Nu wil ik een eerlijke vraag stellen en dat is:

Heeft iemand van jullie ervaringen met narcistische vrouwen?  Ook in een serieuzere relatie als wat ik heb meegemaakt?
Eigenwaarde bij dames uit zich toch altijd anders als bij ons maar tergelijkertijd is het ook makkelijker om met de haren te draaien en je zin te krijgen, een stukje manipulatief zeg maar...

 

Iemand die mij hier een stukje ervaring over kan delen?

Ik ben namelijk iemand die waarde hecht aan een traditioneel huwelijk en vaste relatie dit is ook te verklaren uit mijn verleden. Maar ik ben bang toch een narcistische dame te treffen... 

 

Groet,

 

Ampereschande


   
Citeren
Onderwerp trefwoorden
(@oprecht)
New Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 1
 

Hoi Ampereschade,

Kan niet over alle vrouwen spreken, enkel over eigen ervaring en dat is dat Narcisme bij mijn exvriendin anders is/was als het vaak bekende manelijke opschepperige gedrag. Meer een sluwere indirectere manipulatievere versie daarvan die eerst doorvraagt bij een ander, niet uit interesse naar de persoon maar als zoektocht naar gevoelige plekken om later te kunnen manipuleren.

Je schreef bv dat een man met grote lichaam en grote mond dit ook moet gebruiken om de dame te beschermen.  Daar ben ik het mee eens, zie dat zelf als positief. Een vrouwelijke Covert-Narcist zou echter met deze info een strategie bedenken om dit te gebruiken voor zichzelf.  Bijvoorbeeld, door paar weken later bewust bewonderd te zeggen dat jij zo fjn sterk bent en durft dingen te zeggen, (positieve deel om je ego te strelen) en vervolgens steeds te benadrukken iets wat zij niet kan/durft als zwakkere persoon om jou zelf met idee te laten komen dat jij dit/dat dan wel voor haar kan doen, precies wat haar vooraf bedachte bedoeling was.

Als je klein van lichaamsbouw was geweest en had gezegd dat je intelligent was dan zou dat worden gebruikt, zoals mijn ex dan aan zo'n iemand dan bewust zegt dat ze verward is, of iets niet begrijpt en jij was zo slim, wat denk jij van dit of dat, hoe zou jij zus/zo oplossen? Om daarna te vertellen dat zij die oplossing niet zo kan uitvoeren want is ziek removed link Zou jij dat dan niet even doen, jij had het zo slim bedacht, of jij bent groot en sterk en kan dat toch wel even doen? Of ze geeft een bepaalde blik, met een bepaalde houding, verwachtend dat jij daarna wel zus of zo doet.

Normale mensen kunnen zo ook wel eens doen maar een Covert-Narcist denkt continue stategisch: dat klusje moet gedaan worden, wie kan dat voor mij doen?, hoe kan ik diegene daartoe bewegen? Hoe moet ik mij dan presenteren?

Je schreef bang te zijn een narcistiche dame te treffen. Hoe nou te weten of dit het geval is? Aantal mogelijke testjes:

1. Vertel dat je een fantastische dag had, noem aantal meevallertjes en mooie momenten. Een normaal persoon zou zeggen: Goh wat euk voor je Een narcist wordt jaloers en zal wat je vertelde gaan minimaliseren en daarna vertellen over haar nog meer bijzondere meevallers vorig jaar. 

2. Zeg eens iets kritich, een narcist reageert fel op kritiek, zij geven kritiek, niet jij. 

3. Hoe goed kan de ander luisteren naar jou? Een narcist wil zelf praten en in middelpunt staan en luistert niet echt, hoord aan wat je zegt of daar iets bruikbaars in zit voor haarzelf.

4. Vertel iets over een zielig persoon die je kent. Een normaal iemand zou zeggen: Goh wat vervelend voor diegene. Een narcist heeft geen empathy, zal eerder zeggen dat het nog wel meevalt met diegene, er zijn ergere dingen om daarna de aandacht weer snel op haarzelf te vestigen, want zij is belangrijk, niet die andere persoon waar je het over had.

5. Start een gesprek over verantwoordelijkheid. Normaal persoon zal serieus naar zichzelf kijken. Narcist heeft bar weinig zelfreflectie, zal de focus verleggen naar jou of iets anders.

6. Covert-narcist irriteert jou, zodra jij boos wordt veranderen ze, worden ze plots rustig en observeren jou, genieten van jouw emotie.

7. Narcist is overgevoelig over eigen gevoelens, niet gevoelig over andermans gevoel.

8. Begrijpt de ander jou vaak niet?

9. Zorgt de ander voor veel verwarring in jou?


   
BeantwoordenCiteren
(@ampereschande)
Eminent Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 29
Topic starter  

Super bedankt voor je schrijven! 

Ik heb er echt hele goede voorbeelden uitgehaald. Ook wat jij aangeeft over alles plannen. En juist niet opschepperrig maar juist in een gedekt veld toeslaan zeg maar. 

Ik had nog wel een vraag omtrend je schrijven....

Je duid aan dat een narcist zichzelf naar boven zal halen. In de zin van he als jij een goede dag hebt diegene nog beter. Ik vraag mij daarin af of dit perse narcisme is. Veel dames willen graag gehoord worden en doen zo wel eens vaker. Ik zou er over willen zeggen dan of het onzekerheid is. Zolang er geen strategisch plannen achter zit. Hoe sta jij hierin?

 

Hoor graag!


   
BeantwoordenCiteren
(@ampereschande)
Eminent Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 29
Topic starter  

Oke Terugkomend op dit. Het is wel eens genoemd dat als iemand gelijk seks met je wil dit is om je te gebruiken in de manier die hem of haar het beste schikt. Is het bij iemand ook weleens zo erg geweest dat diegene dwong je te laten ejaculeren in haar zodat je aan haar "Vast "zit. Recent zoiets meegemaakt heb mij er onderuit gelogen maar euhm vond het van een dermate valsheid dat ik benieuwd ben of iemand zoiets heeft meegemaakt? Vond het nogal beangstigend


   
BeantwoordenCiteren
Deel: