In scheiding met na...
 
Meldingen
Alles wissen

In scheiding met narcist

4 Berichten
4 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
1,489 Bekeken
(@siem1977)
New Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

Hoi 
Ik lig sinds 3 weken in “scheiding”met een narcistische partner, 2 jonge kinderen van 7 en 11. 
3,5 jaar geleden al een keer geprobeerd weg te gaan op de meest radicale manier (met de kinderen en wat spullen vertrokken) maar helaas weer in de val getrapt en weer teruggegaan. Veel doorgemaakt de afgelopen jaren zoals lichamelijk geweld, vreemdgaan, en uiteraard alles wat een narcist uit de kast kan trekken.
16 jaar lang samengewoond met een zeer doortrapte zakenman die alles maar dan ook werkelijk alles in beheer heeft. Geld, huis, bedrijf etc. Dus ik raak alles kwijt mits ik doe wat er gezegd wordt (maar je doet het uiteraard nooit goed). Ik zit letterlijk in de val. Alles geprobeerd van huisarts tot narcisme coach, ggz omdat er volgens hem iets mis zou zijn met mij. Ik ben simpelweg overspannen van alle druk die 7 jaar voor hem werken op me uitgeoefend is. Al jaren wordt ik zakelijk uitgebuit en ben zo naïef geweest om te denken dat ik het allemaal voor het gezin deed. Kan het niet meer terugdraaien maar zit nu wel echt enorm in de problemen. 
Ik kan banden niet doorbreken ivm de kinderen en ben grotendeels financieel afhankelijk omdat er niks op papier gezet is. Niet eens een samenlevingscontract of een arbeidsovereenkomst. 
Ik verwijt mezelf elke dag dat ik dit niet gezien heb, hoe heb ik me zo kunnen laten misbruiken? Hoe heb ik het zo ver kunnen laten komen? Tot ik andere woonruimte heb (welke ook in zijn bezit is) ervaar ik nog steeds elke dag vernedering, negativiteit en word ik nog steeds elke dag de grond in geboord. Ik blijf voor de kinderen thuis en uit angst dat als ik met de kinderen vertrek de bom weer barst net als 3,5 jaar geleden. Een narcist die verlaten wordt is in mijn ogen een ongeleid projectiel en onvoorspelbaar in gedrag, gewoon angstaanjagend uit mijn ervaring  

Ik weet even niet hoe ik m’n leven weer op moet pakken…

hoe hebben andere mensen op dit forum uitgelegd aan de buitenwereld dat hun partner een narcist is? Vertel je dat aan de mensen om je heen, is er begrip? Wat voor hulp kun je zoeken om te herstellen?

s


   
Citeren
(@kindred)
Active Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden
Berichten: 8
 

Hi Siem,

Ik ervaar precies t zelfde...

ik weet ook niet meer waar ik t zoeken moet... 

waar kom jij vandaan? 


   
BeantwoordenCiteren
(@pioen)
New Member
Deelgenomen: 1 jaar geleden
Berichten: 2
 

😢1 ow wat herkenbaar dit,wat verdrietig. 


   
BeantwoordenCiteren
 Han
(@han)
Trusted Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden
Berichten: 63
 

Hallo @kinred, hoe gaat het nu met jou .


   
BeantwoordenCiteren
Deel: