Meldingen
Alles wissen

Hallo allemaal, ik ben hier nieuw en wil me even voorstellen.

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
451 Bekeken
(@narcist)
New Member
Deelgenomen: 1 jaar geleden
Berichten: 2
Topic starter  

Ik ben Marco, 49 jaar, heb 3 mooie kinderen van en ben ruim anderhalf jaar gescheiden.

Ik ben van mijn 14e tot mijn 47e  slachtoffer van narcisme door mijn vader en ex.

Mijn vader heeft 20 jaar lang mij gehersenspoeld dat ik niks kan en alles fout doe, me buitengesloten en minachtend en afkeurend naar mijn werk gekeken. Alles wat bij mij hoorde zag hij als negatief. Ik geloofde altijd dat hij gelijk had en ging nog meer mijn best doen. Alles wat met eigenwaarde en zelfvertrouwen te maken heeft, heeft hij me ontnomen en ik was er van overtuigd dat iedereen negatief naar me keek.

Toen ik mijn ex leerde kennen was het net een sprookje. Alles was alleen maar positief en kon gewoon mezelf zijn. Het viel wel op dat ze het er vaak over had dat ze zo goed was en dat anderen dat ook van haar vonden. Heel geleidelijk veranderde de verhoudingen. Toen we na 2 jaar getrouwd waren ging het snel. Heel veel smoesjes en liegen. Zij had altijd gelijk. Met grote regelmaat had ze over de kleinste dingetjes woede uitbarstingen. Kleineren, kwetsen, heel vaak negatief commentaar hebben en ontzettend veel vloeken terwijl het uitgesloten was dat ik voorzichtig één puntje van kritiek op haar kon hebben. Dan veranderde ze in een vulkaanuitbarsting van woede. Op den duur had ze mijn bankpas van mijn bedrijfje in bezit en later ook mijn privépas, zodat ik een kleine 10 jaar niet meer op mijn eigen rekeningen kon kijken. Dit is totaal gestoord natuurlijk, maar dat krijg je als je helemaal in de macht van een narcist bent. Het begon me op te vallen dat zij zo ontzettend veel geld ging uitgeven aan haar uiterlijk(kleding, schoenen en haar), leuke dingen doen en leuke dingen kopen. Op den duur waarschuwde de boekhouder mij dat zij al een aantal jaren de bedrijfswinst van mijn rekening haalde. Toen ben ik op internet gaan zoeken of ik vergelijkbaar gedrag kon vinden. Alles wat ik vond leek er niet op, maar kwam exact overeen met narcisme. Toen begon bij mij het onderzoek naar narcisme.

Toen ik haar niet meer ging voeden, ben ik door haar uitgespuugd en na drie weken vloeken en daarna 3 weken negeren en buitensluiten heeft ze de relatie na 20 jaar verbroken. Wel heeft ze nog ruim een jaar bij me gewoond(gescheiden van bed) maar nu is ze anderhalf jaar bij mij weg en hebben nagenoeg geen contact meer. Alles verwerken en helen is nog wel een dingetje. 

Groetjes.


   
Citeren
Deel: