Meldingen
Alles wissen

verborgen narcist of niet?


szuiderduin
(@szuiderduin)
Nieuw forumlid
Deelgenomen: 1 maand geleden
Berichten: 3
Topic starter  

Ik twijfel of ik slachtoffer ben geweest van een narcistische relatie. We hebben godzijdank nooit samengewoond omdat ik bij tijd en wijle flinke twijfels had en ergens voelde dat het niet goed zat. Daardoor heeft mijn ex me nooit vernederd of geisoleerd ofzo, maar als ik terugkijk dan was er eigenlijk nooit ruimte voor mij. Ik moest in alles verbinding maken in de dingen die hem interesseerde en als ik eens iets had, dan zei hij dat bespreek je maar met vriendinnen. En als ik hem ergens op aansprak, dan hoorde hij mij nooit maar ging direct in de aanval door te zeggen dat mijn gevoel niet klopte. Vaak werd hij zelfs nog boos dat ik hem dit durfde te verwijten. Waarna ik weer letterlijk drie dagen bezig was om hem uberhaupt maar naar me te laten luisteren.

En wat ik ook doe, wat ik ook zeg, het lijkt het niet te willen begrijpen. Draait alles om, verwijt mij dat ik met mezelf bezig ben en dat ik narcistisch ben, gaat zelfs zo ver dat hij zegt dat zijn vrienden dat ook zeggen en verdraait mijn woorden. Volgens hem ben ik degene die onredelijke verwachtingen heeft. Of is dat juist het gerfaineerde werk van een narcist om je dat te laten geloven? ik weet het echt niet meer.    


Citeren
Herman
(@herman)
Prominent forumlid Admin
Deelgenomen: 5 jaar geleden
Berichten: 49
 

Een van de tactieken van een narcist is inderdaad projectie, de ander verwijten wat hij of zij zelf doet. Wanneer een narcist kennis heeft van narcisme dan zal diegene dat ook zeker diens slachtoffers aanpraten en anderen vertellen dat diegene de narcist is.

Ook het alles omdraaien en alleen oog hebben voor de eigen behoeften wijzen in de richting van narcisme, of op zijn minst narcistische trekken.


BeantwoordenCiteren
szuiderduin
(@szuiderduin)
Nieuw forumlid
Deelgenomen: 1 maand geleden
Berichten: 3
Topic starter  

Dankjewel voor je reactie, Herman en je goede artikelen!


BeantwoordenCiteren
Gerald
(@gerald)
Nieuw forumlid
Deelgenomen: 2 weken geleden
Berichten: 2
 

@szuiderduin Heb je verhaal gelezen, alles wijst in de richting van een narcist. Mijn ex deed precies hetzelfde. Zelfs naar de scheiding ging ze nog door, toen de kinderen uit huis werden geplaatst. Het was mijn schuld ik had verzaakt als vader. Helaas voor haar heeft ze mij niet kunnen raken, wel won ze in eerste instantie de hulpverlening voor zich. Nadat ik voor elkaar kreeg dat 2 therapeuten hun werkzaamheden moesten neerleggen, werd inzichtelijk wat ze deed.

De rollen zijn omgedraaid, als ze mij tegen komt schrikt ze, want ze kan mij niet meer raken en ben niet meer de oude waarmee ze getrouwd is geweest.


BeantwoordenCiteren
szuiderduin
(@szuiderduin)
Nieuw forumlid
Deelgenomen: 1 maand geleden
Berichten: 3
Topic starter  

@gerald Dankjewel gerald, Wat fijn voor je dat je het zo hebt weten te keren! Ik merk ook verschil nu ik me steeds minder laat raken. Succes verder en dank voor je reactie! groetjes Sandra


BeantwoordenCiteren
Deel: