Notifications
Clear all

Boeken over narcisme  

  RSS

Herman
(@herman)
Prominent forumlid Admin
Lid geworden: 4 jaar geleden
Berichten: 38
16 mei 2017 16:51  

Heb je een interessant boek over narcisme gelezen? Bespreek het hier!

Hier een overzicht van een aantal boeken over narcisme>>


Citaat
Esmee1126
(@esmee1126)
Nieuw forumlid
Lid geworden: 3 jaar geleden
Berichten: 3
1 november 2017 15:19  

Ik heb de 2 uitgiftes gelezen. Via een vriendin, toen ik het woord “narcist” uitsprak. Ze schoof me toen de zwarte boeken onder de neus. Ze had die gekocht, via de ratgevallen-site. Niet goedkoop. 

Het laatste exemplaar, heb ik nu al maanden in m’n auto liggen. En als ik twijfel aan mezelf, lees ik weer enkele pagina’s en ben zo weer met m’n beide voetjes op de grond.

Ik zit temidden een gekke ratrelatie, m’n eigen vader blijkt een rat en m’n schoonmoeder is de Uberrat.

Als je uit je relatie bent geraakt, en moet vechten om bij je rattige partner weg te blijven, of het nu een liefdespartner is, een familielid, een vriend of wie dan ook, dan is dit het boek die je dag en nacht als een beschermengel bij je zou moeten dragen. Je hebt er geen wifi voor nodig, moet ook nergens op inloggen, hoeft niemand op te bellen, maar dit boek geeft je gewoon instant-rust en geruststelling. De manier waarop het is geschreven, lijkt het wel je beste vriend/vriendin die op zo’n manier schrijft alsof ze gelijktijdig je hand vasthoudt en je stuk voor stuk uitlegt wat er in je leven heeft plaatsgevonden.

Het is zodanig geschreven, dat het aanvoelt alsof ze over de persoon waarmee jij te maken hebt, aan het schrijven is...

Ik raad de boeken zeker aan! 

Toen ik ratmoeders las, ook het pdf-gedeelte die je kan vinden op de site, herkende ik gewoon m’n aandachtssmekende schoonmoeder... 

En de appel, valt jammer genoeg niet ver van de boom. Zo bleek ook, in mijn relatie.


ReageerCitaat
Esmee1126
(@esmee1126)
Nieuw forumlid
Lid geworden: 3 jaar geleden
Berichten: 3
1 november 2017 15:49  

Ik las ook het boek: een spiegel voor narcisten.

Maar dat vond ik, in vergelijking, eerder een medelijden-opwekkend boek voor narcisten. Een hele resem over het “waarom” narcisten, narcist zijn. Of hoe het narcisme is ontstaan.


ReageerCitaat
Wally
(@wally)
Actief forumlid
Lid geworden: 2 jaar geleden
Berichten: 7
13 januari 2019 19:20  

Hoi Herman,

Ik heb je e-book gelezen en voor een groot deel kan ik me er bij aansluiten maar sommige adviezen heb ik anders beleefd. Zoals iedereen weet wil en moet de narcist gevoed worden. Uiteraard is er wel verschil tussen ouder/kind en partner/partner. In mijn geval dus mijn vrouwelijke ex partner. Je sprak over negeren. Als ik haar negeerde werd ze furieus. Zowel dichtbij als op afstand. Blijven negeren kwamen er dreigementen en bij nog steeds negeren werden deze ook ten uitvoer gebracht. Een narcist kan niet tegen negeren. Grenzen aangeven hielp ook niet. Hetzelfde scenario volgde. Ik leverde zo dagelijks ter controle mijn telefoon in. Ik had niets te verbergen en zij was even zoet. Als ik dat niet deed had ik wat te verbergen en was ik een leugenaar. Hetzelfde scenario volgde. Weggaan als de spanning opliep is een vorm van negeren en ging ze volledig uit haar plaat en alles sneuvelde. Het laatste 1,5 jaar heb ik idd mijn eigen weg gevolgd en de gevolgen laten gebeuren. Ik was emotioneel en gevoelsmatig helemaal kapot gemaakt wat deze stap wel makkelijker maakte. Ik was niet meer vatbaar voor de manipulatie, chantage etc. Ik was er op een gegeven moment ook achter dat ik voorzichtig moest zijn met wat me dierbaar was want dat ging er aan.

Je denkt de narcist er mee te hebben maar indirect voed je. De narcist gaat "dood" als je niet meer voedt. Dat was de stelling die ik het laatste half jaar in nam. Ik voedde niet meer. Ik gaf me volledig over. Ja en amen. Aan de voet. Ik gaf geen voldoening meer. Ik was te soft geworden en heeft ze me uiteindelijk laten gaan en binnen 3 weken had ze al weer een nieuw slachtoffer. We liggen overigens nog in scheiding. Haar roze wolk geeft me nu wel mogelijkheden. Ik heb wel nog even last gehad van mijn empathie en sympathie en medeleven voor haar nadien.

DUS NIET VOEDEN!!!

This post was modified 7 maanden geleden by Herman
This post was modified 2 maanden geleden by Herman

ReageerCitaat
Bart
 Bart
(@bart)
Nieuw forumlid
Lid geworden: 4 dagen geleden
Berichten: 2
20 november 2020 14:04  

Ik heb zopas het boek Voorbij het narcisme gelezen.

Zeer interessant boek! tevens ook het eerste dat ik ooit over narcisme gelezen heb. Duidelijk en makkelijk leesbaar en zo een herkenbare situaties die beschreven worden in dit boek. Een aanrader!


ReageerCitaat
Share:

Over het lotgenotenforum

Dit is het Lotgenotenforum van de website Narcist Ontmaskerd.nl.

Het forum bestaat uit een openbaar en een besloten gedeelte. Op het openbare gedeelte vinden discussies plaats. Deze kunnen ook door niet leden worden gelezen, dit om de kennis over narcisme en de schadelijke gevolgen daarvan zo breed mogelijk te delen.

Er is ook een besloten gedeelte van dit forum. Hier kunnen eventueel zaken worden besproken die je liever niet op het openbare forum plaatst. Dit gedeelte wordt pas zichtbaar nadat je je hebt geregistreerd en ingelogd.

klik hier om je te registreren >>

Klik hier om in te loggen >>

Ik hoop dat het hier tot een goede uitwisseling van ervaringen komt waarbij we onze kennis over narcisme kunnen vergroten, onszelf en onze omgeving kunnen behoeden voor meer nare ervaringen en elkaar kunnen steunen.

Herman Liesemeijer

InternettrollenForumregels

Regelmatig kom ik op een forum waar het bovenste bericht een schreeuwerige kop heeft als “LEES DIT EERST!”. Wat volgt is een hele waslijst van regels. Dat doe ik hier dus niet! We weten allemaal wel wat betamelijk en onbetamelijk gedrag is.

Wie hier spam post of anderen beledigt vliegt eruit, verder is iedereen vrij om hier te discussiëren over narcisme.

Wel wil ik erop wijzen dat het niet is toegestaan teksten van anderen zonder toestemming te plaatsen, ook niet met bronvermelding. Schrijvers vinden het niet altijd goed wanneer hun teksten zonder toestemming elders worden gepubliceerd. Bovendien is het in strijd met de wet op het auteursrecht.

Tips voor het plaatsen van berichten

Om met name lange verhalen op het forum leesbaar te houden hier enkele tips:

  • Zet geen hele lappen tekst neer maar deel je tekst op in alinea’s van 3 a 4 regels met een witregel ertussen. Dit leest veel makkelijker dan een massief blok met tekst. Een witregel creëer je door op enter te drukken.
  • Wanneer je iets kopieert en plakt (bijvoorbeeld wanneer je je verhaal reeds op een ander forum had gepost en hier ook wilt posten) plak het dan eerst in een kladblok en kopieer het opnieuw voor je het hier plakt. Hierdoor verdwijnt de opmaak. Doe je dat niet dan is de kans groot dat de tekst hier onleesbaar is. Uiteraard mag je dit niet doen met teksten die van een ander zijn.
  • Als je een heel lang verhaal te vertellen hebt is het raadzaam dat over meerdere berichten te verspreiden. Mensen schrikken er vaak voor terug een heel lang verhaal te lezen. Wanneer je elke dag een gedeelte plaatst zal je verhaal beter gelezen worden.