Meldingen
Alles wissen

Boeken over narcisme

6 Berichten
5 Gebruikers
1 Reactions
5,878 Bekeken
Herman
(@herman)
Trusted Member Admin
Deelgenomen: 7 jaar geleden
Berichten: 58
Topic starter  

Heb je een interessant boek over narcisme gelezen? Bespreek het hier!

Hier een overzicht van een aantal boeken over narcisme>>


   
Citeren
(@esmee1126)
New Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden
Berichten: 3
 

Ik heb de 2 uitgiftes gelezen. Via een vriendin, toen ik het woord “narcist” uitsprak. Ze schoof me toen de zwarte boeken onder de neus. Ze had die gekocht, via de ratgevallen-site. Niet goedkoop. 

Het laatste exemplaar, heb ik nu al maanden in m’n auto liggen. En als ik twijfel aan mezelf, lees ik weer enkele pagina’s en ben zo weer met m’n beide voetjes op de grond.

Ik zit temidden een gekke ratrelatie, m’n eigen vader blijkt een rat en m’n schoonmoeder is de Uberrat.

Als je uit je relatie bent geraakt, en moet vechten om bij je rattige partner weg te blijven, of het nu een liefdespartner is, een familielid, een vriend of wie dan ook, dan is dit het boek die je dag en nacht als een beschermengel bij je zou moeten dragen. Je hebt er geen wifi voor nodig, moet ook nergens op inloggen, hoeft niemand op te bellen, maar dit boek geeft je gewoon instant-rust en geruststelling. De manier waarop het is geschreven, lijkt het wel je beste vriend/vriendin die op zo’n manier schrijft alsof ze gelijktijdig je hand vasthoudt en je stuk voor stuk uitlegt wat er in je leven heeft plaatsgevonden.

Het is zodanig geschreven, dat het aanvoelt alsof ze over de persoon waarmee jij te maken hebt, aan het schrijven is...

Ik raad de boeken zeker aan! 

Toen ik ratmoeders las, ook het pdf-gedeelte die je kan vinden op de site, herkende ik gewoon m’n aandachtssmekende schoonmoeder... 

En de appel, valt jammer genoeg niet ver van de boom. Zo bleek ook, in mijn relatie.


   
BeantwoordenCiteren
(@esmee1126)
New Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden
Berichten: 3
 

Ik las ook het boek: een spiegel voor narcisten.

Maar dat vond ik, in vergelijking, eerder een medelijden-opwekkend boek voor narcisten. Een hele resem over het “waarom” narcisten, narcist zijn. Of hoe het narcisme is ontstaan.


   
BeantwoordenCiteren
(@wally)
Active Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden
Berichten: 8
 

Hoi Herman,

Ik heb je e-book gelezen en voor een groot deel kan ik me er bij aansluiten maar sommige adviezen heb ik anders beleefd. Zoals iedereen weet wil en moet de narcist gevoed worden. Uiteraard is er wel verschil tussen ouder/kind en partner/partner. In mijn geval dus mijn vrouwelijke ex partner. Je sprak over negeren. Als ik haar negeerde werd ze furieus. Zowel dichtbij als op afstand. Blijven negeren kwamen er dreigementen en bij nog steeds negeren werden deze ook ten uitvoer gebracht. Een narcist kan niet tegen negeren. Grenzen aangeven hielp ook niet. Hetzelfde scenario volgde. Ik leverde zo dagelijks ter controle mijn telefoon in. Ik had niets te verbergen en zij was even zoet. Als ik dat niet deed had ik wat te verbergen en was ik een leugenaar. Hetzelfde scenario volgde. Weggaan als de spanning opliep is een vorm van negeren en ging ze volledig uit haar plaat en alles sneuvelde. Het laatste 1,5 jaar heb ik idd mijn eigen weg gevolgd en de gevolgen laten gebeuren. Ik was emotioneel en gevoelsmatig helemaal kapot gemaakt wat deze stap wel makkelijker maakte. Ik was niet meer vatbaar voor de manipulatie, chantage etc. Ik was er op een gegeven moment ook achter dat ik voorzichtig moest zijn met wat me dierbaar was want dat ging er aan.

Je denkt de narcist er mee te hebben maar indirect voed je. De narcist gaat "dood" als je niet meer voedt. Dat was de stelling die ik het laatste half jaar in nam. Ik voedde niet meer. Ik gaf me volledig over. Ja en amen. Aan de voet. Ik gaf geen voldoening meer. Ik was te soft geworden en heeft ze me uiteindelijk laten gaan en binnen 3 weken had ze al weer een nieuw slachtoffer. We liggen overigens nog in scheiding. Haar roze wolk geeft me nu wel mogelijkheden. Ik heb wel nog even last gehad van mijn empathie en sympathie en medeleven voor haar nadien.

DUS NIET VOEDEN!!!


   
BeantwoordenCiteren
 Bart
(@bart)
New Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 2
 

Ik heb zopas het boek Voorbij het narcisme gelezen.

Zeer interessant boek! tevens ook het eerste dat ik ooit over narcisme gelezen heb. Duidelijk en makkelijk leesbaar en zo een herkenbare situaties die beschreven worden in dit boek. Een aanrader!


   
BeantwoordenCiteren
(@diana)
Active Member
Deelgenomen: 1 jaar geleden
Berichten: 7
 

Leuk topic!

Heb verschillende boeken over narcisme gelezen, waaronder:

- Omringd door narcisten (geeft vooral inzicht in de manipulatietechnieken die ze toepassen)

- Ik ben geweldig of toch niet (over het verschil tussen gezond en problematisch narcisme)

- Narcistisch misbruik in de liefde (onder andere als je te maken hebt gehad met een narcistische partner)

- Malignant Self Love (geschreven door een narcist)

- Destructieve relaties op de schop (gaat niet alleen over narcisme, maar het komt er wel uitgebreid aan bod)

- De duikelaar (over codependentie, dat je onder andere kan ontwikkelen door een jeugd waarin je narcistisch mishandeld bent)

- Uit het web (algemeen boek over narcisme en relatie met een narcist)

- Herstellen na narcistisch misbruik in 50 V&A's (titel spreekt voor zich)

- Narcist ontmaskerd (narcisme herkennen)

- Herken de narcist (narcisme herkennen)

Ben nog lang niet uitgelezen en uitgeleerd over dit onderwerp. Wil misschien ooit zelf een boek gaan schrijven.

Groetjes,

Diana


   
Herman reageerde
BeantwoordenCiteren
Deel: