Meldingen
Alles wissen

Zorgen voor je hulpbehoevende narcistische ouder

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
1,231 Bekeken
 Saar
(@saar)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden
Berichten: 109
Topic starter  

Beste allemaal,

 

Ik lees onlangs een artikel met als titel: 'Mantelzorgen voor een narcist'. In dat artikel lees ik veel wat mijn haren recht overeind zet en wat ik graag met jullie wil delen. Ik ben benieuwd wat jullie ervaringen en meningen hierover zijn. Ik zal een klein stukje citeren uit het stuk:

 

'Vergeving is een belangrijke voorwaarde om je hulpbehoevende ouders echt te willen en kunnen helpen. Als je niet kunt vergeven, zul je je altijd slachtoffer voelen. En daardoor zul je zonder pauze geconfronteerd worden met je eigen onmacht en agressie. De liefde en acceptatie die je nodig hebt om er echt voor een hulpbehoevende ouder te zijn, kunnen zonder vergeving helemaal niet ontstaan. Dan wordt het ‘zorgen voor’ een mechanische en dwangmatige handeling die je volledig uit plichtgevoel op je neemt. Wees eerlijk, als het op die manier moet geef je meer liefde en aandacht aan je hond dan aan je eigen ouder,.

 

Ik zelf ben dergelijke uitspraken overal tegengekomen en heb er zo mijn eigen mening over welke ik later nog uit een zal zetten. Maar ik ben gewoon eens benieuwd hoe mensen hier zelf over denken.

Dit onderwerp werd gewijzigd 4 jaar geleden door Saar

   
Citeren
Deel: