Meldingen
Alles wissen

Voorstellen


Agnes62
(@agnes62)
Nieuw forumlid
Deelgenomen: 2 jaren geleden
Berichten: 4
Topic starter  

Hallo allemaal,

Mijn naam is Agnes,

Al weer jaren geleden heb ik mij kunnen ontworstelen van de greep die mijn narcistische ex op mij had.

Inmiddels heb ik mijn leven op de rit. Gaat het oke met de kinderen. En was de band die ik met ze heb altijd goed.

Maar nu begint het verleden me weer in te halen. Mijn dochter wordt gemanipuleerd en tegen mij opgezet door mijn ex.  Vandaar dat ik nu hier ben.

Fijn dat ik kan aansluiten.


Citeren
Saar
 Saar
(@saar)
Gewaardeerd forumlid
Deelgenomen: 3 jaren geleden
Berichten: 109
 

Dag Agnes,

Welkom op het forum.

Wat vervelend om te horen dat je dochter in de manipulatie trapt. Wanneer je samen een kind hebt blijft het altijd lastig om helemaal los te komen van een ex. Je dochter heb je in ieder geval een goede basis en band mee kunnen geven en dat is echt heel wat waard. Het geeft goede kansen en hoop voor de toekomst. 

 

 


Agnes62 liked
BeantwoordenCiteren
Zanneke
(@zanneke)
Nieuw forumlid
Deelgenomen: 2 jaren geleden
Berichten: 2
 

Dag iedereen,

Dankjewel dat ik kan aansluiten op het forum. Ik heb al 22 jaar een relatie met een narcist en we hebben samen een dochter van 15. Wat jaren geleden begon met een onbestemd gevoel 'er klopt toch iets niet', ontaarde in ernstige emotionele en fysieke mishandeling (stapsgewijs uiteraard). Ik was ooit een meisje waarvan iedereen dacht 'als er iemand dit nooit meemaakt is zij het wel', neen dus... Een vijftal jaar geleden is hij eindelijk beginnen in te zien dat hij een probleem heeft. Het klopt dat zijn vader zelf erg narcistisch was en dat zijn moeder haar kop in het zand stak. Mondjesmaat is de situatie verbeterd (lees: leefbaar), maar au fond blijf je op eieren lopen. Hij wil zelf zeker geen externe hulp (zeker niemand mag op de hoogte zijn van wat hij doet/heeft gedaan, een kwestie van 'indekken'), maar gaat wel op zoek naar informatie over narcisme. Ik heb (buiten onze dochter) geen familie meer en weinig vrienden. Omdat ik er dus met bijna niemand kan over praten ben ik erg blij dat ik dit forum ontdekt heb. groetjes

 


BeantwoordenCiteren
Agnes62
(@agnes62)
Nieuw forumlid
Deelgenomen: 2 jaren geleden
Berichten: 4
Topic starter  

Hallo Zanneke, 

Het feit dat je weinig vrienden hebt maakt dat ik wat alarmbellen hoor rinkelen. Een narcist zorgt er heel sluw voor dat je steeds meer geïsoleerd raakt. 

Zorg goed voor belangrijke andere relaties. Onderhoudt ze goed. Ze zijn in zo'n relatie als jij hebt heel belangrijk. Ook al begrijpen ze misschien niet helemaal hoe je situatie is. Maar ze geven je het gevoel dat je ertoe doet. En dat is van levensbelang.

Veel sterkte en zorg goed voor jezelf.

Agnes


BeantwoordenCiteren
Zanneke
(@zanneke)
Nieuw forumlid
Deelgenomen: 2 jaren geleden
Berichten: 2
 

Dag Agnes, 

 

Dankjewel voor het lieve bericht. Dat isoleren klopt inderdaad, het sluipt er ook erg makkelijk in. Ik ben sowieso al iemand die graag alleen is en ik moet mezelf altijd opleggen om contact te nemen met andere mensen. Ik ben na mijn studies ook bij hem gaan inwonen in een totaal andere stad, waardoor mijn eigen contacten verwaterden. Vriendenkring werd wel gezamenlijk opgebouwd, maar door de strenge eisen die hij aan mensen stelde duwde hij iedereen ook weer weg. Hij vergroot vaak één aspect dat hij onaangenaam vindt aan mensen uit tot een onoverkomelijk probleem, waardoor vriendschapsrelaties met hem vaak abrupt eindigen. Er zijn enkele collega's van me die van de situatie afweten en het helpt al als je af en toe eens kan zeggen dat het wel moeilijk is. Ik vind zelf het wegvallen van familie het allermoeilijkste in dit opzicht. Je hebt nergens meer een veilige plek waarvan je weet 'als ik het echt nodig heb en ik bel komt er iemand me halen - lees redden - of daar kan ik desnoods in het holst van de nacht naar toe. Daar had ik vooral last van toen de situatie zo extreem was.

 

groetjes

Zanneke


BeantwoordenCiteren
Deel: