Meldingen
Alles wissen

Grenzen trekken is moeilijk.

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
345 Bekeken
Anoniem 3076
 Anoniem 3076
(@Anoniem 3076)
Deelgenomen: 1 jaar geleden
Berichten: 41
Topic starter  

Op het moment ben ik op de goede weg, wat betreft het helen van jarenlang narcistisch misbruik en ben zelfs al zo ver dat ik weer om kan gaan met een verborgen narciste. Heb de afgelopen jaren veel kennis opgedaan over de interactie tussen de narcist en zijn prooi. Toch staan mijn grenzen nog niet 100% vast dus het is uitkijken geblazen.

Een half jaar geleden had ik afstand genomen van deze narciste. Sinds kort ga ik weer met haar om. We hebben filosofische gesprekken en dat is heel interessant. Ook loopt ze al naar de tachtig, dus dan laat je iemand niet snel in de steek, ook omdat haar man pas is overleden. Haar streken heeft ze natuurlijk niet verleerd. Als ik tegen haar zeg dat ik iets niet leuk vind, dan buigt zij het toch elke keer weer naar mij om. Dat voelt toch niet goed. Dan rijst de vraag of ik wel goed bezig ben om weer contact met haar te hebben.

Volgens anderen die slechte ervaringen met haar hebben is het een ongezond gevaarlijke vrouw. Dit is dus een dingetje dat ik niet weet wat ik ermee aan moet. Moet ik dan toch weer afstand nemen, of is dat dan weer egoïstisch? Die scheidingslijn tussen zelfbehoud en egoïsme is een lijn die ik niet kan trekken. Omdat van jongs af aan er nooit een grens was tussen de narcist(mijn vader) en mij.

Dit onderwerp werd gewijzigd 8 maanden geleden 2 keer door

   
Citeren
Deel: