Meldingen
Alles wissen

Mening gevraagd.. Heb ik te maken met een narcist

5 Berichten
4 Gebruikers
1 Vind-ik-leuks
1,528 Bekeken
(@annemie)
New Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

Hey, even korte schets. 6 jaar geleden ben ik een relatie met hem begonnen. Op dat moment was hij zware alcholieker, stond onder collectieve schuldenregeling en bewindvoering van zijn moeder, leefde op een studentenkot terwijl zijn mama zijn appartement verhuurde. Niet veel lange relaties gehad en vertelde bovendien dat ze hem allemaal bedrogen hadden.

Hij zei dat mijn gezin, want had 2 dochters uit vorig huwelijk, was wat hij altijd zocht en bovendien dit nooit als zelfsprekend zou beschouwen.

Hij is meteen bij me ingetrokken. En nam de rol van toegewijde papa op zich. Na anderhalf jaar heb ik dan gevraagd om te gaan werken. Jobs die vrij snel kwamen en gingen.

Intussen was het ook zo dat als er teveel stress was, zoals hij het beschreef, hij dagen weg bleef, gepaard met alcoholmisbruik, en mij de schuld gaf van alles, waarna hij terug kwam en deed alsof er niks aan de hand was. 

 

Natuurlijk waren er ook de leugens dat hij niet dronk, gestopt was me met roken enz...

Buiten dat is er ook verbale agressie geweest en zelfs fysieke. Toch ben ik er nog mee getrouwd eind verleden jaar en nu in maart is meneer weer weggegaan en heeft hij de scheiding ingezet. 

Dacht ik.. Blijkbaar heeft de rechtbank enkel een bezoekregeling uitgesproken...

 

Excuses geeft hij nooit, was altijd mijn schuld, zoals nu zou ik de scheiding ingezet hebben en hem ontslagen hebben(werkte op laatst voor mij), werk ik hem tegen ivm onze zoon, en bovendien heeft hij me nu geblokt, kijkt hi j me niet aan als ik onze zoon ga halen, weigert op elke manier te communiceren, weigert de spullen van de zaak terug te geven, gaat overal vertellen dat hij niet gekozen heeft voor dit, enz...

 

Heb ik te maken met een narcist en zo ja wat staat me te wachten.... 


   
Citeren
(@daphne)
New Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden
Berichten: 2
 

De beschrijving die u geeft lijkt meer op die van een standaard junk/verslaafde, naar mijn mening dan toch.


   
Lizet reageerde
BeantwoordenCiteren
(@Anoniem 3076)
Deelgenomen: 2 jaar geleden
Berichten: 41
 

Uw man komt meer over als iemand die het ook allemaal maar niet redt in het leven en daarom kwistig schuld afschuift. Narcisten zijn giftig.

 


   
BeantwoordenCiteren
(@Anoniem 3076)
Deelgenomen: 2 jaar geleden
Berichten: 41
 

@bloempje93 

Nou dat klinkt niet best. Of jij een narcist bent dat lijkt me van niet, je lijkt me eerder het afhankelijke typ waar narcisten op vallen omdat ze die zo lekker lang kunnen misbruiken. Maar ik kan het helemaal mis hebben hoor. Je verhaal klinkt in ieder geval helemaal niet goed, ik zou zo snel mogelijk wegwezen uit die relatie want dit soort getouwtrek leidt tot niets. Daar moet je ook geen kinderen mee willen. Jullie passen niet bij elkaar lijkt het.


   
BeantwoordenCiteren
(@anonym)
Active Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden
Berichten: 7
 

Alcoholisme komt met gedragsproblemen die ook net als narcisten komen met smoesjes, hetzij met woorden ('verbale agressie') hetzij met daden ('fysieke agressie')  Wel moet hij hulp zoeken want dit gaat uw gezin kapot maken, vroeger in een instelling geweest met jongeren die een ouder hadden met alcoholisme en hier gaat een zware strijd aan vooraf en een zware therapie voor de alcoholist zelf en zware tijd voor de familiekring/kennissen   

Helaas, zolang hij geen hulp zoekt zal hij dit agressief gedrag en tevens impulsief gedrag blijven vertonen, dit kan dus best een reden zijn dat hij steeds weggaat bij werk of misschien ontslagen is.  


   
BeantwoordenCiteren
Deel: