Meldingen
Alles wissen

Inschakelen derden door mijn moeder


Mercedes
(@mercedes-mestdaghtelenet-be)
Actief forumlid
Deelgenomen: 2 jaren geleden
Berichten: 8
Topic starter  

In deze coronatijden ga ik niet bij mijn moeder langs. Ik wil op deze wijze mijn partner van 74 jaar beschermen. Maar, verantwoordelijke dochter zijnde (sarcasme), bel ik haar iedere dag op of zij belt mij. Nu vernam ik gisteren het overlijden van de man van een vriendin door corona. En dat doet me enorm veel pijn voor haar. In deze tijden je man verliezen en zelf dan ook nog in quarantaine zitten is gewoon verschrikkelijk. En vooral heel eenzaam. En natuurlijk belt mijn moeder net nadat ik dit nieuws vernomen heb (haar voelsprieten werken uitstekend). En natuurlijk moet ik huilen. Maar het gesprek was super kort. Want mijn moeder kan natuurlijk niet om met emoties. Kort daarna krijg ik een sms van mijn nicht met innige deelneming bij het overlijden van mijn vriendin.

Voilà, daar gaan we weer. Derden inschakelen met dan ook nog eens verkeerde informatie. Ze doet niet eens de moeite om correct te luisteren en stuurt foutieve info de wereld in. Zo heeft ze mij ooit de info meegegeven dat de vrouw van mijn neef overleden was terwijl het haar moeder was. Op deze manier speelt ze met de gevoelens van anderen.

's avonds bel ik mijn partner (we hebben een Latverhouding) en hij kreeg ook een telefoon van mijn moeder met dezelfde foutieve melding over dat overlijden. Hij wist natuurlijk al via een bericht van mij de juiste context. En daardoor begon mijn moeder nogal verwarrend te doen vertelde hij.

En dit doet ze nu steeds. Achter mijn rug om contact nemen met mijn familie en of vriend(en) om mijn verdriet te grabbel te leggen. en ja, ik weet wel dat ze zelf niet tot troosten in staat is en er dus maar anderen bijhaalt. Maar ik vind dit keer op keer een zware inbreuk op mijn privacy. En ze doet dit steeds als ik er "zwak" uitkom, ofwel met mijn emoties ofwel met een onkunde in iets. Zo wist in mijn tienertijd ver gans de gemeente waar ik een probleem mee had op school (ik schaamde me dood) maar niet waar ik in uitblonk.

Dat derden erbij betrekken heb ik ook gemerkt bij ex. Het overal gaan zwart maken met onwaarheden en verdraaiingen en bij het overlijden van mijn broer mijn verdriet te grabbel gooien. Is dit een typisch kenmerk van narcisten?

 

 


Citeren
Herman
(@herman)
Bekend forumlid Admin
Deelgenomen: 5 jaren geleden
Berichten: 52
 

Hallo Mercedes,

Het is inderdaad een gewoonte van narcisten om hun spel via anderen te spelen door het geven van verdraaide of ronduit onjuiste informatie.

In het artikel "Fling monkeys" vind je hier meer informatie over en kun je lezen hoe mijn narcistische moeder dat deed.


BeantwoordenCiteren
Mercedes
(@mercedes-mestdaghtelenet-be)
Actief forumlid
Deelgenomen: 2 jaren geleden
Berichten: 8
Topic starter  

@herman Bedankt voor de duiding. Ik kende de term flying monkeys niet maar besef nu dat dit deze zijn die ik voor mezelf de handlangers van de duivel noem. Door mijn narcistische ex kreeg ik heel veel te maken met "de vrienden van de misbruiker". Ik verloor de meeste van mijn vriendinnen omdat ik er uiteindelijk doelbewust afstand van heb genomen. Ik werd inderdaad tot dader gemaakt. Nu is afstand nemen van vriendinnen niet altijd eenvoudig en soms zeer pijnlijk. En het zette mijn sociaal leven volledig op zijn kop. Maar uiteindelijk ben ik er nu alleen maar beter van geworden. De weinige vriendinnen die bleven zijn de echte die zich niet laten manipuleren. Groter probleem is mijn nicht, de dochter van mijn broer. Door de familieband is afstand nemen een stuk moeilijker. Zij staat volledig achter ex en ik weet dat ze alles gaat doorvertellen. Dus vertel ik haar niets meer. Ze probeerde diverse malen om ons samen op een feestje te krijgen alsook mijn moeder. Dit niettegenstaande ik haar diverse malen vertelde ex nooit meer te willen zien maar haar wel in de vrijheid liet hem te vragen. Aan mijn moeder heb ik heel duidelijk gezegd dat als ze op de pogingen van ex ingaat om haar te zien dat ze dan een dochter minder heeft. Dit kan hard klinken maar leek mij de enigste mogelijkheid. Maar natuurlijk werkt mijn moeder verder via mijn nicht waardoor ex toch alles te weten komt (allé niet alles natuurlijk want ik vertel mijn moeder ook zo weinig mogelijk).

Het is een kluwen. Narcistische ex enerzijds en narcistische moeder anderzijds. En daartussenin mijn nicht als handlanger van 2 duivels. De super Flying Monkey maar ik heb wel een vermoeden dat ze ook narcistisch is.

 

 

 


BeantwoordenCiteren
Deel: