Meldingen
Alles wissen

Nieuw hier en...contactbreuk of niet?


Pilkomoma
(@pilkomoma)
Nieuw forumlid
Deelgenomen: 2 weken geleden
Berichten: 2
Topic starter  

Hallo allemaal,

 

Allereerst: wat ontzettend fijn dat deze site en forum er zijn. Ik wist niet van het bestaan af, als dat voor mij geldt zal dat misschien ook voor andere narcismeslachtoffers gelden?

Narcisme loopt al jaren als een rode draad door mijn leven in de vorm van partnerkeuze, recent zijn alle puzzelstukjes op zijn plaats gevallen, ik ben 'opgevoed' door (een) narcist(e/n). In ieder geval een van mijn ouders heeft het, de ander heeft in ieder geval kenmerken. Heel veel vragen over hun gedrag, mijn jeugd en mezelf zijn hiermee beantwoord, en naast dat het enorm verdrietig en in eerste instantie bijna niet te bevatten is geeft het ook rust...

De afgelopen periode was nogal een heftige voor wat betreft mij gezondheid en hun narcisme wat hoogtij vierde, ik heb mezelf voorgenomen om naderhand echt minder contact met ze te hebben. Door een voorval en een confrontatie die een van beiden heeft uitgelokt is dit nu ook effectief gebeurd. Ik heb aangegeven dat ik ook eenmalig (voor zover ik weet) aangerand ben door een van hen, de rest werd uiteraard ontkend. Het resultaat is dat ik nu doodgezwegen word. Ik weet niet of er nog een toenadering van hen uit gaat komen, het lijkt mij dat een volledige contactbreuk met mij hen teveel gezichtsverlies oplevert. Maar ik weet het niet. Voor mijn kinderen is dit niet wenselijk, zij komen wel op een leeftijd dat ze zelf ook contact met hen kunnen blijven onderhouden, als zij dat ook willen.

Ondanks alles wat er (niet) gebeurd is heeft een van de twee vaak voor mij klaar gestaan als het op hulp in praktisch of materieel opzicht neerkwam...misschien is dit niet belangeloos gebeurd (?) maar ik ben daar wel dankbaar voor en wil dat ook laten weten...

Komende dinsdag heb ik contact met een therapeute die gespecialiseerd is in het bieden van hulp aan narcismeslachtoffers, ik zie daar erg naar uit, ben ook benieuwd naar jullie mening/ervaringen. Ik ga zeker nu nog veel lezen op dit forum.

 

Fijne dag!

 

 

 


Citeren
Onderwerp trefwoorden
Deel: