De nasleep van een ...
 
Meldingen
Alles wissen

De nasleep van een leven samen met een narcist

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
658 Bekeken
(@robinho1974)
Active Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden
Berichten: 4
Topic starter  

Hallo allemaal,

Ik ben Robin en via deze weg op zoek naar lotgenoten.

Voor een periode van bijna 8 jaar heb ik samengeleefd met een narcistische persoon en dat heeft er flink ingehakt. Ik was mij hier niet van bewust, en het is eigenlijk pas achteraf dat alles op zijn plek valt. Het was de welbekende bodemloze put waar je energie in blijft stoppen, maar gewoonweg niets van terugkrijgt. En uiteraard lag alles keer op keer aan mij, zij deed nooit iets fout en ik werd voor gek versleten.

Twee jaar geleden heb ik de stap gezet om de relatie te beëindigen. De enige juiste stap, zeker achteraf gezien. Maar nadat alles in gang werd gezet belandde ik in een depressie (waarvoor ik bij een psycholoog loop overigens). Maar in de nasleep hiervan zocht zij ook contact met al mijn familie, maar ook onze gezamenlijke vrienden, waarin ik zwart werd gemaakt (en dan druk ik mij netjes uit). In die omgeving heerst veel onbegrip over mijn situatie en sommigen kiezen zelfs haar kant. Nu kan je je de waarde afvragen van dergelijke 'vrienden', maar toch hakt het er allemaal flink in en voel ik mij vaak leeg, alleen en ronduit belazerd.

Ik hoop via deze weg om mensen te ontmoeten om mijn verhaal te kunnen delen en een soort van extra bevestiging of zetje te krijgen dat het echt allemaal niet aan mij ligt.

Groetjes,
Robin


   
Citeren
Deel: