Meldingen
Alles wissen

Ik ben Fraukje

3 Berichten
2 Gebruikers
0 Likes
765 Bekeken
Fraukje
(@fraukje)
New Member
Deelgenomen: 3 jaren geleden
Berichten: 2
Topic starter  

mijn narcistische partner heeft een week geleden in een woedebui de relatie verbroken na 2,5 jaar. Ik wou de relatie niet verbreken maar ijverde voor meer gelijkwaardigheid. Hij zei dat ik hem daardoor geen andere keuze gaf dan om de relatie te verbreken. Ik ben er nu helemaal klaar mee en zie nu glashelder dat ik te maken had met een narcist. Een normaal gesprek was niet mogelijk. Ik voel me leeg, moedeloos en de innerlijke vlam (batterij) is gedoofd. Toch ook sterk, vastberaden en zie uiteindelijk zijn manipulatie-taktieken. Het is of het licht ineens  aangestoken werd en de mist, die hij creëerde , is opgetrokken. 

Ik voel me nu eenzaam en alleen omdat hij de meeste gemeenschappelijke kennissen al heeft bespeeld in zijn slachtofferrol. Ze geloven hem en ik ben de slechterik. Ik heb wel een 3-tal vrienden, die me steunen. Ik hoop hier ervaringen te kunnen opdoen om er zo goed als mogelijk mee om te gaan en hoop hier sterker uit te komen. Het ergste moet nog komen vrees ik, ik ken hem, hij gaat me terug komen opzoeken en me proberen terug te manipuleren. Ik moet nu sterk zijn.

Ik heb ook wel veel inzichten gekregen hoe ik in deze situatie terecht gekomen ben. Ik ben in afhankelijkheid in een relatie gestapt. Ik wou dolgraag een relatie en heb hem daardoor aangetrokken. Ik ben iemand die me smijt in een relatie, ik investeer veel in de relatie, dat heeft hij aangevoeld. Ik wil vooral zelf-inzichten krijgen zodat ik niet meer in die val trap.

Ik las net dat men de narcist nooit een narcist mag noemen omdat dat gevaarlijk zou zijn. Ik heb dit dus wel gedaan afgelopen maandag. Sindsdien heb ik hem niet meer gehoord. De rust doet me goed, al zijn er veel emoties die me overvallen, ik laat ze toe en probeer goed voor mezelf te zorgen.

groetjes Fraukje

Dit onderwerp werd gewijzigd 3 jaren geleden 2 keer door Fraukje

Citeren
Herman
(@herman)
Trusted Member Admin
Deelgenomen: 6 jaren geleden
Berichten: 53
 

Allereerst welkom op het forum Fraukje.

Het is inderdaad niet verstandig een narcist te confronteren met diens narcist zijn. Ze zullen alles omdraaien en anderen gaan vertellen dat jij een narcist bent. En zoals je al hebt ondervonden zijn er helaas mensen die daar intrappen. Gelukkig heb je ook vrienden die je wel geloven. Steek je energie in de relatie met hen, en niet in het overtuigen van de anderen. Misschien gaan ooit hun ogen ook open.


BeantwoordenCiteren
Fraukje
(@fraukje)
New Member
Deelgenomen: 3 jaren geleden
Berichten: 2
Topic starter  

Dank je voor de verwelkoming op het forum Herman.

Ik heb gisteren om het vuur wat te blussen op de lont die ik ontstoken had door hem te confronteren dat hij een narcist is, en omdat ik bang werd voor zijn reactie , even zijn spelletje meegespeeld, en me via een bericht verontschuldigd dat ik hem zo genoemd heb . Gewoon om mezelf veilig te stellen. Zonder iets verder te verwachten. 

Ik denk dat ik hierdoor nu niets meer hoef te vrezen. Ik ben mijn leven nog niet beu. Ik wil hier ongeschonden uitraken.

Ik leer bij, en inderdaad ik moet nu goed voor mezelf zorgen en mijn energie steken in de mensen die me steunen nu.


BeantwoordenCiteren
Deel: