Kapot, moe, radeloo...
 
Meldingen
Alles wissen

Kapot, moe, radeloos

8 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
1,753 Bekeken
(@hoopvol)
Active Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden
Berichten: 5
Topic starter  

Goedeavond. Ik ben een man van 60, maar woon sinds maart 2019 weg bij mijn vrouw (van 44, twee kleine kindjes van 5 en 6). Er was gewoon geen liefde, geen warmte geen genegenheid ( 10 jaar bij elkaar, 7 jaar getrouwd). 

Korte tijd daarna veranderde ze de sloten. De bedoeling was dat ik haar wakker schudde, maar terug gaan is sindsdien geen optie meer.

Vorig jaar heel veel mot gehad, waar ze mij stilzweeg, maar wat ook heel pijn deed was dat ze andere mensen altijd vrolijk groette, maar mij express als t ware, in de hoek liet staan. We sliepen ook op ten duur apart. Ik kon haar gedrag niet meer aan.

Het was thuis ontzettend druk (man, vrouw, 18 jarige, kinderen van 11,5 en 6), plus een kinderdagverblijf aan huis. Ineens kwam haar oudste dochter bij ons wonen en die heeft inmiddels een baby. Gast kinderen bleven vaak slapen, er was zelfs weekend opvang.

Zij houdt mij op afstand en ik ben sinds maart steeds zwakker geworden, lichaamelijk maar ook geestelijk. Zij gelooft dat ik 'ziek' ben, dus in haar woorden: ik moet eerst geholpen worden, dan pas gaan we een relatie therapie doen, en dan kijken we of je weer thuis kan komen.

Ik probeer zo veel mogelijk positieve YouTube TED talks te bekijken, of een beetje Mindfulness, maar ik ben zo zwak geworden, moeilijk te concentreren op werk.

Ook ben ik begonnen met een boek van Joost Geurts : verslaafd aan liedfe.

Mijn broer (die ook ooit op deze website zat) vertelde me dat mijn vrouw een narcist was, en als ik naar de kenmerken kijk, dan heeft hij gelijk.

Het probleem is dit: ik weet dat er geen kans is om weer zamen te komen, maar ik kan de beslissing niet maken om van haar te scheiden. Ik was t ooit van plan, maar zodra zij het hoorde, zei ze: ik ga er voor zorgen dat de scheiding ten minste 8 jaar duurt. Van angst heb ik niets gedaan.

Mijn excuses voor dit gezeur, en miscchien lijk ik op een watje, maar ik was niet altijd zo.

gr ... hoopvol


   
Citeren
(@hoopvol)
Active Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden
Berichten: 5
Topic starter  

Het gekke is: ik hou van haar ... en daarom is het zo verschrikkelijk pijnlijk.

Ik had vergeten te noemen: vorige maand trouwde mijn middelste dochter in Engeland... maar ik mocht niet gaan van mijn vrouw. Door de ruzie tussen ik en mijn vrouw, wilde mijn dochter mijn vrouw niet zien.

Elke manier van proberen uit te leggen lukt maar niet. In feite, niets lukt. Ze is helaas niet open voor discussies, helemaal niets. Ze is ook heel geheimvol, dus als ze ergens naar toe gaat verteld ze of niets, of maar de helft. Dat is volgens haar 'mijn straf', omdat ik durfe mijn dochter gedurende 2 dagen te bezoeken zonder haar en de kinderen: ik had volgens has mijn Nederlandse familie achtergelaten, en 'gekozen' voor mijn Engelse familie.

 

De financien zijn ook slecht, maar daar heeft ze geen baat bij.


   
BeantwoordenCiteren
 Saar
(@saar)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden
Berichten: 109
 

Dag Hoopvol

 

Ze zeggen dat de liefde voor de narcist dubbel zo sterk voelt alsof ze een deel van je met zich meedragen. Dat doen ze eigenlijk ook, en dat is meer waar dan het lijkt. Het is alsof een deel van onze ziel heeft verlaten en naar de narcist is toegegaan.

 

We hebben dat deel zelf gegeven, alles om de narcist maar terwille te zijn. Het verloren deel is wat ons blijft doen terug keren naar de narcist. Niet omwille van de narcist, maar om het deel van onszelf, dat ze bij zich dragen.

 

Wie ben je als ik vragen mag? Herinner jezelf toch zoals je was! Wat zijn je passies en je dromen? En wat brengt een lach op jou gezicht? Wie is de ziel die zo vreselijk graag terug wil naar zijn huis, naar jou! Wanneer je dit deel van je terug vind in jezelf, zul je de narcist kunnen loslaten.

 

De angst om te vechten en de angst om gekwetst te worden, ja ze zullen je kwetsen tot op het bot. Ze laten geen spaan van je heel, of je ze nu verlaat of niet. Of je ze nu terwille bent of niet. Of je nu doet wat ze zeggen of niet. Het maakt namelijk niets uit wat je doet, ze zullen geen spaan van je heel laten. Dus als ze dat toch al niet doen.. als je dat beseft, dan ben je vrij...

Er is niets wat jij kan doen dus hou er mee op.

Rouw.

 

Verloren delen gescheurd, verscheurd in tranen en verdriet. Voor mij leek het lang te duren alsof ik een verslaafde was, zo lag ik in mijn bed. Af te kicken van de .. ja wat? Want liefde was er zeker niet geweest. Ik heb het uitgezeten en ben een nieuw leven gaan creëren. Want zodra ik vandaag begin met een nieuw leven, ben ik vooruit aan het gaan in het leven en vooruitgaan is weggaan van de narcist. Weg van de terreur en weg van de ellende. Zoek hulp Hoopvol, alle die je kan krijgen. Kijk jezelf eens diep aan en weet dat jij het waard bent om voor te vechten. En vind jou rede, waarvoor je hoopvol bent gebleven.

 

Het allerbeste..

Saar

 


   
BeantwoordenCiteren
(@hoopvol)
Active Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden
Berichten: 5
Topic starter  

Goedeavond Saar. Veel van wat je schrijft is waar. Ik heb inderdaad alles toegelaten, en dat geef ik toe. De laatste jaren zat ik onder de depressie pillen en kan me weinig van die jaren duidelijk herinneren.

Ik blijf nog steeds haken op het volgende en wil zo graag begrijpen 'waarom' ik zo ben en reageer. Als ik kijk naar alles wat 'fout' is gegaan, en of ik zo-wie-zo wel terug zou kunnen, dan ben ik bijna 100% zeker dat het nooit zou lukken.

De originele redenen waarom ik weg ging (eigenlijk best wel een sterke beslissing - mijn laatste?) zijn er nog, en ik vraag me af of mijn vrouw wel de tijd heeft, of wilt geven, om samen met mij door t leven te gaan. Mijn gevoel zegt dat ze alles doet voor de kinderen, maar geen tijd of gevoel heeft voor mij, haar partner.

En toch vind ik het zo moeilijk de knoop door te hakken.

Mijn broer is heel makkelijk: vertel haar dat het over is, dat je door gaat met je leven. Klaar!

Als ik zeg dat ik eerst sterk wil worden, dan is dat voor hem 'a waste of time' want volgens hem zal dat veel tijd vergen, en, zodra ik 'goodbye' heb gezegd zal de zware last van me af vallen. Ook vraag ik me af 'of' het waard is te wachten op 17 Sep wanneer de eerste 'Relatie Therapie' zal plaatsvinden. Waarom vraagt u zich af? Omdat ik dan eindelijk de kans krijg mijn kant van het verhaal aan een 3e te vertellen - en - dat een 3e eindelijk kan horen wat onzinnige reden (in mijn ogen) zij heeft om mij 5 maanden op afstand te houden.

'In the cold light of day', als ik zo naar mezelf kijk, dan maak ik mijn leven inderdaad moeilijk, en heb veel verdriet - en vaak in de war door de dingen die ze zegt.

gr ... hoopvol


   
BeantwoordenCiteren
(@hoopvol)
Active Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden
Berichten: 5
Topic starter  

Goedemorgen. Ik heb vanmorgen de volgende link gevonden dat - voor mij - ineens alles ontzettend duidelijk uitlegd wat er mij gebeurt is - en waarom ik blijf 'hangen' : https://youtu.be/r4HCJP7Nris

Ik hoop dat dit ook anderen helpt.


   
BeantwoordenCiteren
 Saar
(@saar)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden
Berichten: 109
 

Dag Hoopvol,

 

Wat fijn dat je weer een stukje duidelijkheid hebt gevonden. Wat ook kan helpen is je inlezen op codependency of stockholm syndroom. Eigenlijk hebben alle slachtoffers van narcisten, die moeite hebben met weggaan, hier last van in meer of mindere maten.

 

De verwarring kan ook een beetje oplossen door het besef dat je niet om kan gaan met een narcist zoals je normaal zou doen met een normaal en gezond mens. Dat is wellicht het moeilijkste deel voor mezelf geweest. Je moet denken en doen op een andere wijze dan in je natuur aanwezig is. Zolang je nog redelijk blijft en wil uitpraten en het goed maken en een zinnige uitweg vinden samen in harmonie.. dan zit je aan een nobel plan te werken, maar eentje die de narcist volkomen zal uitbuiten en uitmelken.

 

Stop dit soort mooie parelen van empathie en harmonie en vrede en 'goed zijn' naar de narcist te gooien. Stop iedere vorm van energie toevoer naar de narcist te gooien. Daarom is het advies ook om uit een relatie te stappen voordat je leven beter zal kunnen worden. De dynamiek met de narcist zal je blijven schaden en verder achteruit doen gaan. Een narcist gaat niet de oplossing zijn en er ook niet aan bijdragen.

 

Jou verhaal willen vertellen.

Ja dat is wat alle slachtoffers graag willen en wat ook nodig is. Alleen gaat de narcist je daar je niet in bevredigen en een psycholoog gaat je geen gelijk geven of zich betrekken in de oorlog tussen jou en je vrouw. Ze zal je net als de vrouw in dit filmpje wijzen op jouzelf en je daar handvatten in geven.

 

Jou verhaal kan je wel vertellen aan mensen die oprecht met je zijn en opschrijven en uitdrukken op allerlei manieren omdat dit wel bijdraagt aan verbetering van je situatie.

Je schrijft dat je in de war kan raken van de dingen die ze zegt: Zou je me 1 ding willen vertellen over wat jou vrouw zegt dat jou onlangs nog verward maakte?

De dag is hoopvol, ook voor jou.

 


   
BeantwoordenCiteren
(@hoopvol)
Active Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden
Berichten: 5
Topic starter  
Geplaatst door: @saar

Dag Saar,

... Je schrijft dat je in de war kan raken van de dingen die ze zegt: Zou je me 1 ding willen vertellen over wat jou vrouw zegt dat jou onlangs nog verward maakte?

Antwoord van hoopvol : een van de grootste problemen is dat ik haast nooit antwoorden krijg op mijn vragen. Dan blijkt dat ik probeer zelf antwoorden te vinden ... en die antwoorden lijken dan weer niet te kloppen op de waarheid en situatie. De waarheid van (mijn) antwoorden lijken normaal te zijn...

Hier een voorbeeld dat ik al eerder noemde: ik ging eind mei naar Engeland om mijn dochter's huwelijk bij te wonen en ' to give away the bride' . Mijn vrouw was niet welkom, maar vond dat ik haar mee had moeten nemen. maw ik zou naar de huwelijk gaan, haar ' ergens' in Engeland achter laten, en na t huwelijk weer ophalen - met onze kinderen. Het feit dat we flinke ruzie hadden was voor haar geen reden. Dus ik denk ... wat voor een vrouw heb ik hier? Je gaat toch niet ' gezellig'  naar een ander land terwijl je hooglopende ruzie hebt... en vooral niet in zo'n situatie. Maar volgens haar had dat ' heel veel goed gemaakt'. Ik snap dit helemaal niet. Mijn psycholoog vroeg mij: wat dacht ik over het bezoek aan mijn dochter ... ik zei " dat is geheel normaal" ...en de psycholoog zei " en dat vind ik ook heel normaal" .

Op 17 September 2019 wil mijn vrouw het daar over hebben. Ik niet. Want ze is niet redelijk.

Intussen heb ik er helemaal geen zijn meer in, en ik heb vandaag ontdekt dat ik eigenlijk helemaal niet meer bang bent. Toch blijft dat knagende gevoel : ik heb het niet voor mekaar gekregen mijn vrouw duidelijk te maken dat wat ze doet, en de vreemde dingen die ze doet en denkt, ons huwelijk kapot maakt.

Ik zie mijn POH regelmatig en vertelde haar dat de hele situatie mij gek maakt. Haar advies: gezien je vrouw al haar ring heeft uitgedaan, dat ze op facebook haar status op single had gezet, dat ze je sinds maart op afstand houdt... betekent dat je relatie al lang kapot is.

Om wat rust te krijgen zei ze: stop de relatie ook van jouw kant. maw je zegt tegen jezelf ... de relatie is over. Her enige dat overblijft is het legale papiertje.

Dat deed ik dus vorige week, gevolgd door haar uit mijn whatsup te halen. Helaas heeft dat er voor gezorgd dat ze de whatsup van mijn zoon en stiefzoon geblokkeerd heeft.

Morgen ga ik naar de lokale juridische loket met de volgende vragen:

1. scheiden: wachten tot 1 jan 2020 omdat de wet verandert mbt partner alimentatie

2. lening afbetalen : mijn vrouw heeft de laatste 2 maanden niet afbetaald (was wel afgesproken). Kan ik een gezamekelijke spaar rekening gebruiken - zonder haar toestemming - om die lening af te betalen

3. blokkeren van de whatsup van de jongens. Mag dat wel? Ik mag ze wel bellen eens per week op haar telefoon... zodat ze mee kan luisteren ...

4. vrouw had de sloten in maart verandert. Mocht dat? Kan ik een sleutel krijgen? ... zodat ik zelf kan bepalen wanneer ik de kinderen kan zien. Ik wil daar niet wonen.

5. vrouw vraagt 150 euro per week desondanks dat ze zelf geld verdient, maar ik mag niet zien wat ze verdient of wat ze betaald. 

Saar - dank je voor het advies:

- geen energie meer er in stoppen

- ga uit de relatie

- elke suggestie dat ik maak komt niet aan ... dus ... stop ermee

 


   
BeantwoordenCiteren
 Saar
(@saar)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden
Berichten: 109
 

Dag Hoopvol.

 

Wat kan je jou verhaal helder en duidelijk beschrijven, dat is een kracht die je gaat helpen.

Ja antwoorden vinden ze niet en geven ze niet en ik denk om twee redenen:

 

1) Ze hebben zelf geen goed idee van waarom ze wat doen en te weinig identiteitsvorming of contact met hun eigen identiteit zou daar aan ten grondslag kunnen liggen.

2) Als je geen antwoorden geeft, gaat iemand inderdaad gissen en dan kan je altijd iemand in het gissen houden en alles tegen iemand gebruiken of ontkennen of nog meer verwarren.

 

Maar de echte verwarring op dit gebied ligt denk ik ook wel in henzelf. Een narcist is een masker en achter een masker is niemand aanwezig.

 

Je schrijft dat ze op 17 september 2019 het ergens over wil hebben waar jij het niet over wil hebben omdat ze niet redelijk is. Ik vind dat zo een sterk antwoord van je. Ik zeg wel eens dat je niet moet discussiëren met een dwaas, daar valt ook niet mee te praten.

 

Toch blijf je een knagend gevoel houden dat je haar niet hebt kunnen vertellen wat ze doet.

En als ik me probeer in te voelen dan denk ik dat het eigenlijk zo vreselijk normaal is om iemand te willen vertellen waar hem de angel zit. Eigenlijk zou het voor haar ook een moment van bewustwording kunnen worden, is het niet direct dan wellicht misschien later.. ooit. Een ras narcist is niet in staat zichzelf te observeren op een dergelijk niveau. Maar ik snap wel dat het kan bijdragen aan het gevoel dat jij in ieder geval alles hebt gedaan wat je kon doen.

 

Mijn zorg daarbij is alleen dat een narcist ook dit kan uitbuiten om het spel wat ze spelen nog verder te spelen en dat het ten koste gaat van jou. Dus als je al zoiets overweegt haar te vertellen, bescherm jezelf dan hierin door emotioneel niet betrokken te raken en je ook niet nog langer op andere gedachten te krijgen dan uitsluitend te doen wat goed is voor jou. Want als ze eenmaal denkt dat ze jou echt kwijt is zal een narcist echt alles kunnen lijken wat jou grootste wens was al die jaren daarvoor. Denk daar aan en laat je in ieder geval niet manipuleren. Toets haar met feiten en concrete daden en duurzame stabiele patronen waarin ze consequent ander gedrag laat zien.

 

Kies met een narcist voor jezelf en zet jezelf op prioriteitenlijstje nummer 1.

 

Heb je nog antwoorden gekregen van het juridisch loket waar je wat mee kan?


   
BeantwoordenCiteren
Deel: