last van gevolgen n...
 
Meldingen
Alles wissen

last van gevolgen narcistische moeder

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
296 Bekeken
 Elza
(@elza)
New Member
Deelgenomen: 1 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

Hallo Allemaal

Ik ben Margaret, 59 jaar, en voel de last van mijn narcistische moeder. Eigenlijk voel ik me niet begrepen binnen onze maatschappij, vervolgens de vraag: Ligt dat nou aan mij?

 

Toen ik 16 jaar was ging ik werken in de zorg. Na wat onvoldoende praktijkbeoordelingen omdat ik onzeker ben werd ik ziekenverzorgende. Ik werd of heel goed of onvoldoende beoordeeld. Nog geen 2 jaar na mijn diplomering raakte ik weer overspannen om afgekeurd te worden als verzorgende. heb daarna heel veel geprobeerd maar niets paste bij mij; ik voel me er niet in "op mijn plek".

 

11 jaar geleden overleed mijn vader. Mijn moeder kon toen niets meer op hem afreageren en maakte mij vervolgens voor alles wat lelijk was uit. Sindsdien is het contact met haar verbroken, evenals mijn net zo narcistische zus en broer die heel lang opgestookt zijn door mijn moeder. Ik kan mij niet herinneren dat het gezellig was vroeger bij mijn moeder en vader en veilig heb ik me niet gevoeld, waarschijnlijk al heel jong. Ik durfde bijvoorbeeld bijna niet te gaan lopen. Als ik zou vallen dan..... Ik voel me niet lekker, heb veel last van buikpijn, m.n. spanningen.

 

Ik heb vele therapieën mogen ervaren inmiddels. Ik sta nu op de wachtlijst voor schematherapie. Daarnaast ontvang ik rebalancing therapie. Het werd mij duidelijk dat ik mijn gevoelens, etc. beter kan gaan uiten i.p.v. ze op te kroppen.

 

Het lijkt me fijn om met jullie te kunnen delen waar we tegenaan lopen.


   
Citeren
Deel: