Meldingen
Alles wissen

Narcistische mishandeling in relaties

5 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
591 Bekeken
(@appie)
Active Member
Deelgenomen: 8 maanden geleden
Berichten: 3
Topic starter  

Hoi, ik ben Appie. Ik heb te maken gehad met narcistische partners. Heb er veel over gelezen en schrok me rot. Ik heb vaak gedacht dat het aan mij lag en heb ook therapieën gevolgd. Nu weet ik eindelijk wat er heeft plaats gevonden. Heeft 22 jaar geduurd! Iemand ook deze ervaringen? 

Dit onderwerp werd gewijzigd 8 maanden geleden door Appie

   
Citeren
(@jolene)
New Member
Deelgenomen: 8 maanden geleden
Berichten: 3
 

Ik zit er nu midden in. 
En het is heel lastig om er uit te komen ?

omdat ze je echt het gevoel geven dat het aan jou ligt. Er wordt met je hoofd gespeeld.  

en bovendien heb je gevoelens voor iemand en die worden misbruikt.

Wat zijn jouw ervaringen?

 

mvg, Jolene

Dit bericht is gewijzigd 8 maanden geleden door Jolene

   
BeantwoordenCiteren
(@appie)
Active Member
Deelgenomen: 8 maanden geleden
Berichten: 3
Topic starter  

@jolene 

Ik begrijp je situatie heel erg goed. Heb zelf ook nog gevoelens voor mijn laatste partner en soms wil ik wel kruipend terug gaan naar haar. Af en toe app ik met haar en ik merk nu dus, omdat ik inzichten heb gekregen over emotionele misbruik, dat ze het nog steeds doet. Ze verdraait alle woorden en heeft zelf nergens schuld aan. ook heeft ze nog niet eenmaal excuses aangeboden voor haar gedrag wat een narcist ook nooit zal doen. Elke keer hoop je een doorbraak te creëren maar dat is gewoon enorm lastig omdat deze mensen geen zelfreflectie hebben. Ik ben herstellende van dit misbruik. Wat ik gedaan heb en nog steeds doe, is veel lezen over narcisme en emotioneel misbruik. Denkpositief is ook een leuke site waar je veel info vindt. Het boek  Hij/Zij was de liefste... maar ook de ergste, heeft me veel geholpen. Ik hoop dat je eruit komt want het doet zoveel met je zelfvertrouwen. En dit misbruik verdient echt niemand.

Dit bericht is gewijzigd 8 maanden geleden 3 keer door Appie
Dit bericht is gewijzigd 8 maanden geleden 2 keer door Herman

   
BeantwoordenCiteren
(@jolene)
New Member
Deelgenomen: 8 maanden geleden
Berichten: 3
 

@appie Dankje!! Dit klinkt allemaal zo ontzettend herkenbaar. Mijn man zal ook nooit excuses aanbieden wanneer hij me kwetst en het gebeurd echt te vaak dat hij een of andere denigrerende opmerking maakt en wanneer ik daar op reageer dan trek ik het me teveel aan, ik ben dan degene die moeilijk doet. En uiteindelijk zegt hij dan dat hij het niet meer ziet zitten met mij 🤷🏻‍♀️ Terwijl ik dan nog denk ‘hè??!Wat???’ Ik ben dan juist verbaasd over hoe het gesprek verlopen is. En vraag me af: waarom doe je dit? Wat een mindfuck hè. Bedankt voor je tips iig! Groetjes en veel sterkte met alles


   
BeantwoordenCiteren
(@jolene)
New Member
Deelgenomen: 8 maanden geleden
Berichten: 3
 

Bovendien heb ik twee kindjes uit een vorig huwelijk. En die heb ik in deze situatie gebracht.. Zij merken het natuurlijk ook wanneer het niet goed gaat met mij. Wat een ellende.. Had ik maar nooit zo blind geweest. En nog steeds, ik ben veel te veel om deze man gaan geven.


   
BeantwoordenCiteren
Deel: