Na 3 jaar alsnog ge...
 
Meldingen
Alles wissen

Na 3 jaar alsnog gedumpt

9 Berichten
3 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
2,342 Bekeken
(@nina82)
Active Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden
Berichten: 5
Topic starter  

Ik zit een beetje in een aparte situatie. Ik doe aan BDSM, en had ontdekt dat ik mindplay echt geweldig opwindend vond. Ik zocht daar een (dominante) partner voor. Die vond ik, iemand die echt gigantisch goed was in de spelletjes die ik opwindend vond. Helaas.. bleken de spelletjes voor hem niet alleen spelletjes-for-in-the-bedroom. Daar kwam ik pas later achter, of tenminste, hij had me in feite al gewaarschuwd, maar ik dacht dat het overstatements waren (a la kijk mij toch eens een bad boy zijn, aangezien ik al had gezegd dat ik dat opwindend vond, dacht ik dat zijn opmerkingen van "I am the real deal" gewoon een beetje stoerdoenderij waren). Ik nam het pas veel later serieus dat zijn donkere kantjes toch wel een stuk donkerder waren dan ik had ingeschat.. maar toen was ik al verkocht. Ik ben er voor een heel stuk in mee gegaan, redenerend dat ik het opwindend vond om zo bespeeld te worden, dat sex na een gigantische ruzie meestal the best sex ever was dus dat dit de ellende "de moeite waard" maakte. En denkend dat er -onder alle spelletjes- toch iets echts zat, een diepere band, een echte connectie, dat we iets bijzonders hadden dat anderen niet snapten. Hij is in de loop van de tijd steeds meer zijn eigen slechte gedrag gaan ontkennen en alles op mij gaan afschuiven totdat het overduidelijk helemaal geen "bedroom-spelletje" meer was, maar continue ruzie, break-ups en drama.

Lang verhaal kort, ik kom uit een relatie die 3 jaar geduurd heeft, 50+ keer is uitgemaakt inmiddels, meestal door hem. Het is nu een ruime maand uit en ik kom niet van hem los, blijf maar met hem bezig. Hij heeft het ondertussen te druk met zijn 2 nieuwe vriendinnen om aan mij te denken, en we hebben elkaar overal geblocked dus sinds 2 weken helemaal geen contact meer. Maar door die 50+ break-ups waarna het wel weer goed kwam blijf ik hoop houden dat hij weer toenadering zoekt.. and god knows, het is niet ondenkbaar... al weet ik helemaal niet of ik dat wel moet willen. <Read: verstandelijk weet ik heel goed dat ik dat niet moet willen>. Maar gevoelsmatig wil ik niets liever dan hem terug en blijf ik mijn mail checken om te zien of hij zich niet heeft bedacht.

Bijkomend nadeel waar ik nu mee zit: ik en deze persoon hadden een poly relatie, dus beide de vrijheid om ook anderen te daten. Hij heeft dus inmiddels 2 andere vriendinnen en daarnaast nog scharrels, mij lukt het al een hele lange tijd niet om iemand te vinden. Niet eens omdat hij het tegen hield, maar naast alle heftige emoties met hem staken alle andere mannen een beetje bleek af. Ik zat altijd of in een diep dal vanwege relatiecrisis 1001, of helemaal euforisch en verliefd als het weer even goed ging. Probeer in zo'n rollercoaster maar eens gevoelens te ontwikkelen voor 'normale' mannen. Ik vind ze allemaal saai :(, en ondanks het feit dat er geen contact meer is ben ik zelf de emotionele rollercoaster nog niet uit :(. Ook was mijn narc best knap en geniaal in bed. Dus ook dat maakt het lastig - ik mis dit lichamelijke stuk enorm, maar merk nu ook bij mezelf ontzettend veel moeite om mezelf aangetrokken te voelen tot andere mannen dan hem. Ik weet niet hoe lang het gaat duren voordat ik dit wel weer kan, dus dat maakt me ook onrustig.

Ik ben hier vooral omdat het me allemaal nog zo hoog zit, en de gevoelens soms enorm groot worden, en ik merk dat het druk op mijn vriendschappen zet als ik tegen hen ga spuien. Zeker als ze me veel emotional support geven en uiteindelijk val ik toch weer voor die vent. Dus ik zoek een andere plek om het over hem te kunnen hebben als ik dat nodig heb, zonder dat al mijn bezoeken aan vrienden op gegeven moment alsnog over hem gaan. 

Dit onderwerp werd gewijzigd 3 jaar geleden door Nina82

   
Citeren
(@nina82)
Active Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden
Berichten: 5
Topic starter  

Hoi, 

Ik zie dat mijn bericht is afgekeurd, maar ik heb geen bericht ontvangen wat er dan mis mee is?

 


   
BeantwoordenCiteren
Herman
(@herman)
Trusted Member Admin
Deelgenomen: 7 jaar geleden
Berichten: 57
 

@nina82Nee hoor, je bericht stond nog in de moderatiewachtrij. Van nieuwe forumleden moeten de eerste berichten worden gekeurd voordat ze worden geplaatst.


   
BeantwoordenCiteren
(@nina82)
Active Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden
Berichten: 5
Topic starter  

@herman ah cool, bedankt, sorry voor mijn ongeduld :).


   
BeantwoordenCiteren
Herman
(@herman)
Trusted Member Admin
Deelgenomen: 7 jaar geleden
Berichten: 57
 

@nina82 Ik was ook een beetje laat met goedkeuren. Normaal krijg ik een e-mail als er een bericht in de moderatiewachtrij staat. Maar ditmaal is de e-mail aan mijn aandacht ontsnapt.


   
BeantwoordenCiteren
(@nicolette)
New Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden
Berichten: 4
 

Hallo Nina82, 

ik herken het heel erg, dat je er onrustig van word als je weer naar iemand toetrekt die niet goed voor je is. Heel erg vervelend. 

Wat ik vragen wilde; waaruit leid je af dat deze man narcist is of narcistische trekken vertoont? 

 


   
BeantwoordenCiteren
(@nina82)
Active Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden
Berichten: 5
Topic starter  

@nicolette

Where to begin? Echt, een random lijstje from the internet van "dingen die een narcist doet" en ik kan ze allemaal afvinken.

Het pushing-pulling. Meer dan 50 break-ups. En altijd een reden waarom het altijd mijn schuld was als hij het uit maakte. Sowiezo was altijd alles mijn schuld, en als hij ergens sorry voor zei was hij dan volgens zichzelf alsnog het slachtoffer want HIJ voelde zich gekwetst door mijn reactie. Of dat nu boos was, of me terug trekken en niets zeggen, of verdrietig zijn, hoe ik ook reageerde als hij iets naars deed, hij gebruikte het altijd een reden om het over mijn reactie te hebben en niet over wat hij gedaan had.

Gaslighting, liegen, voortdurend verhalen veranderen en verdraaien. Zeggen dat ik gek was, gestoord was, abandonment issues had waardoor ik overreageerde.

Een patroon van 6 maanden het beste vriendje ter wereld zijn, cadeautjes geven, voortdurend whatsapp, aandacht, alles wat je doet geweldig en interessant vinden, daarna steeds meer ellende en voortdurend ruzies, kritiek, scheldwoorden (bitch, whore, nutcase, hypocrite), afkraken.

En nu is hij terug en heeft hij spijt. Want een van zijn twee nieuwe vriendinnen heeft een boekje open gedaan op social media, bleek dat hij haar sloeg, haar familie heeft melding gemaakt bij de politie. Dus nu heeft hij iig 1 vriendin minder, mogelijk helemaal geen vriendinnen meer als die ander slim genoeg is, dus komt ie weer bij mij aan met een spijt-verhaal terwijl ik een paar weken geleden dood kon vallen toen ik met hem wilde praten en aangaf dat ik hem nodig had. 

 

 

 

 


   
BeantwoordenCiteren
(@nicolette)
New Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden
Berichten: 4
 

Echt ontzettend klote zeg, jouw situatie. Je zit er vollop in. Heb je al veel gelezen over narcisme? Begrijp je ook het valse zelf, en de niet kloppende gevoelslogica, etc? Ik kan het boek Narcisme te Lijf aanraden, en Kwaadaardig, van Bianca Verbeek, en bijv. ook boeken van H.G. Tudor, dat is zelf een narcist die schrijft over hoe en waarom ze zo doen. Goede youtubers zijn bijv. Sam Vaknin en dr Todd Grande.

Kijk waar je last van hebt is dat je deel wilt blijven uitmaken van de illusie. Het is heel erg dat deze mensen leven van de aandacht van andere mensen. Negatief of positief. Ze hebben je niet nodig om JOU maar om de energie die je ze geeft. Maar. Jij bent vervangbaar door iedere andere willekeurige persoon. Die andere vrouwen zijn ook vervangbaar door iedere willekeurige persoon. Hij wil mensen die HEM willen. Het maakt niet uit wie dit zijn. 

Hij leeft van jouw emoties, of dat nou woede is of liefde. Ook woede omdát dit zo is, die realisatie, daar leeft hij van. Hoe meer je boos bent, ook OM hem, hoe meer voeding hij krijgt. Hij heeft je expres aan hem verslaafd gemaakt met die seks en die spelletjes. Dat was een acteershow om....DIT WAT JE NU VOELT te bereiken. Dit is wat hij wilde, precies wat je nu meemaakt. Je word boos als je het je realiseert, maar hij deed die dingen niet om de seks zelf maar om bevestiging te krijgen. Hoe graag jij hem wilt, DAAR kickt HIJ op. Daarom deed hij alsof hij JOU graag wilde. Niet perse het lichamelijke bevredigings gedeelte. Dat lijkt zo, maar het IS niet zo. Moeilijk te geloven he? 

En het kan hem niets, maar dan ook niets schelen of jij lijd. Het enige wat belangrijk is, is dat hij jouw emoties krijgt. Maar de lijdensemoties, die zijn niet belangrijk. 

Alleen tegen jezelf zeggen: je mag er niet mee bezig zijn, maakt het erger, of je mag dit en dat niet voelen, helpt niet; erkenning wát je voelt kan wel helpen. Het er laten zijn.

Wat echt kan helpen is inzicht krijgen in 'the beast',  dat helpt mij in ieder geval heel erg. Een deel van de verslaving is de folie a deux, die ze creeëren. Het is een ballon waar je graag in wilt zitten. Het is onuitgesproken zeg maar, en zo overweldigend dat je er de hele tijd mee bezig bent. Maar weet je waarom het zo is? Omdat hij dit van binnen uitzichzelf op jou projecteert. Met gebruikmaking van de energie die JIJ aan hem geeft. ZIJN aandacht is er OM JOUW AANDACHT te krijgen. Dat doen gewone, gezonde mensen niet. Die zijn gewoon zichzelf.

Daarom voelt hij ......ANDERS. En dat is hij ook, want hij is een narcist! 

Je weet eerst niet dat het een ballon is, maar hoe meer je daarachter komt, hoe beter het lukt om ermee om te gaan en er uiteindelijk los van te komen.

Zij leven in een film en reageren zoals hun personage dat zou doen zeg maar, ze laten geen enkele elke échte emotie toe omdat die ze kan krenken. De woede is hoe hun personage doet.

Alleen hun gedrag, wat ook de illusie is, of de andere tactieken, maken dat je ze wilt blijven zien. Die aandachtsprojectie die ze op je vestigen, die wil jij de hele tijd voelen. Alleen...het is NEP. Nep, nep, nep. Allemaal om een zielig jongetje heen gebouwd, waar je absoluut geen medelijden mee moet hebben overigens. Het zijn mieren met bokshandschoenen aan, zij zijn een leeg geraamte omkleed met vlees en lachen jou vierkant uit omdat ze zoveel macht over je hebben en om hoeveel BRANDSTOF je ze geeft; jouw emoties. Blijf kalm, zie wat er is, en uiteindelijk zul je weer je echte zelf worden die je ooit was. Educatie erover kan echt helpen. En; het er laten zijn dus. Daardoor word het uiteindelijk hanteerbaarder. Ik ben er zelf ook vollop mee bezig, het gaat al iets beter. Het is niet makkelijk, en hoe lang het duurt weet niemand. 

Heb je ook andere dingen, naast het gedrag, gemerkt waaruit blijkt dat hij narcist is? (onuitgesproken dingen?). 

Wat ook kan helpen is alle dingen over hem opschrijven, en je er dan bij te realiseren dat het een vals zelf is wat hij heeft gemaakt, zijn neergezette personage. 


   
BeantwoordenCiteren
(@nicolette)
New Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden
Berichten: 4
 

PS...hij gebruikt voor de meerdere vrouwen, meerdere strategieën, om jullie onder controle te houden. Hij sluit jou nu buiten, to make you want him, en dan komt hij weer aan, en sluit dan 1 van die anderen buiten. Dus; wat hij nu doet is een strategie. En het werkt, kijk maar hoe graag je hem wilt! Dus blijf kalm; dit is een spel! Hij hongert je uit, om daarna zijn klauwen nog dieper in je ziel en in alles wat goed is van jou te zetten. Want na dit spelonderdeel, komt weer het goedmaken (en dat wil je oh zo graag), en dan misschien schelden, en jou jaloers maken. Het kan helpen om een tijdlijn te maken, van eerdere fases, om te bepalen in welke fase het spel zich nu bevind. Dit is tegen 'het boekje', want iedereen zegt; je moet er gewoon mee stoppen!...maar dat is dus niet zo gemakkelijk. Kun je wel doen, kijk maar of het lukt, maar je kunt ook gaan anticiperen en jezelf sterker maken en het dan, wanneer je er echt klaar voor bent, dan proberen. 

Kijk, ik ben in een paar jaar bewust persoonsafhankelijk gemaakt, door iemand die zei dat hij aan mij verslaafd was en zelfs daarvoor in behandeling. Hahaha! En uiteindelijk heb ik het omgekeerde gekregen! Wat precies was wat hij wilde! En daar heb ik nu, na 1,5 jaar, nog steeds last van. Het heeft zich aan mijn lichaam gekoppeld, waardoor ik nu niets meer wil voelen. En ik had mezelf helemaal veranderd voor hem. Allemaal voor niets. Er zijn zieke mensen op de wereld, die dit soort 'spelletjes' (ik vind het dus psychologische mishandeling) doen, just for their own pleasure. Door te zien wat er gebeurd is, het was nep, word het beter. 

en....je kunt ook kijken of 1 van je ouders toevallig narcist was. Misschien een andere variant, maar heel vaak hebben vrouwen en mannen die hierin komen, narcistische ouders gehad. Zelfonderzoek: waarom heeft die vent zo'n vat op jou? 

Omdat jij iets hebt van binnen, wat maakt dat je dit gaat doen, met die mensen omgaan. Kijk het wanhopige, van "waarom ben ik zo", en "ik ben zo, dus het zal nooit veranderen", hoef je niet te voelen. Het beste is GEEN DOEL hebben, maar gewoon observeren en erover nadenken en kijken wat je ontdekt. Het kan echt leerzaam zijn, ik ben er door de vent die mij in de afgrond heeft geduwd achter gekomen dat mijn vader narcist was. Die mij een pleaser heeft gemaakt; getraind om te 'gehoorzamen' en jezelf geweld aan te doen om aardig gevonden te worden! Om die praise te krijgen, en daarna weer de grond in geboord te worden. Zo kweken narcisten, wellicht uit solidariteit voor hun soortgenoten, handige gebruiksartikelen voor andere narcisten. 

Jong geleerd is oud gedaan! Hahaha! Bedankt hé, pap! 

Maar je kunt dus een soort schaduwvorm hebben van narcisme, waardoor je bijvoorbeeld gaat denken; IK ben heel goed in mensen helpen. Dat is kwetsbaar narcisme. Ik weet niet precies hoe het heet. En omdat het van kinds af aan is, voelt het heel 'natuurlijk'. Je hebt allemaal je eigen ballon gemaakt, je denkpatroon, en daarom gebeuren later, deze dingen, met die mannen. Hoeft niet persé door een narcistische ouder te komen, maar het kan wel.

Heb je ook dat je je helemaal jezelf niet meer voelt, en hakkelend gaat praten, en 'bent' zoals hij je graag wil, ook al is hij niet in je buurt? Zit hij helemaal binnenin je zeg maar? 


   
BeantwoordenCiteren
Deel: