Meldingen
Alles wissen

verborgen narcisme

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
814 Bekeken
(@willemijn)
New Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

Dag allemaal

Ik ben Willemijn.

Ik heb 32 jaar een relatie gehad met een verborgen narcist.

ik kwam er pas achter toen we uit elkaar waren. ( ruim een half jaar geleden)

ik ben me gaan verdiepen in narcisme en alles viel op zijn plaats.

Mijn ex man was een knappe man en een charmeur. naar de buitenwereld zeker.

iedereen vond hem geweldig.

al onze vrienden en familie vonden ons een voorbeeldstel. veel aanrakingen en we straalden liefde uit.

de ruzies die wel eens hadden kwamen , dacht ik. allemaal door mij. hij manipuleerde zo erg dat ik het geloofde. ik ben een pleaser en hou niet van ruzies. Ik liep voortdurend op mijn tenen. vaak was er spanning in huis.

hij kwam uit een gezin waar veel discussies werden gevoerd. ik kwam uit een gezin waar wekenlang stiltes waren als mijn ouders ruzie hadden ,misschien was mijn vader ook narcist. mijn moeder is autistisch denk ik.

Het was mij wel vaak opgevallen dat mijn ex nooit een schuldgevoel ergens over had, hij zei dat dat gevoel zinloos is. 

Mijn ex kon mij vooral in bijzijn van andere mensen wel op een voetstuk plaatsen.

de meeste ruzies herinner ik als ik ziek was. hij kon er niet tegen als ik wat had. ( gebeurde bijna nooit) Zelf had hij bijna altijd wel wat. Er werd veel over zijn aandoeningen gesproken, hij kreeg er veel aandacht mee. ook wisselde hij veel van baan, dat scoorde ook veel aandacht .

vorig jaar kreeg hij de diagnose ADHD. hij begon amfetaminen hiervoor te slikken. hij werd rustiger in zijn hoofd zei hij.  Ik vond hem enorm veranderen . het leek of het narcisme nog erger naar boven kwam. hij kreeg toen een vriendschap met een jonge collega die ook ADHD had ( en narcisme) ,ze appten dag en nacht met elkaar.  Narcisten spreken elkaars taal? 

We waren net verhuisd naar een ander deel vh land, toen hij besloot van mij te scheiden. ik kon mij er in vinden en was er helemaal mee eens.

sinds hij weg is voel ik mij zo bevrijd!!!! ik slaap beter en voel me krachtig.

ik wil absoluut geen contakt meer met hem. Mijn zieke dochter heeft ook het contakt met hem verbroken. zij zit al jaren in therapie wegens haar vader. hij externaliseert alles. iedereen heeft het gedaan. zijn zus heeft inmiddels ook met hem gebroken. hij kan zo neerbuigend zijn naar mensen in de innercircle.

er nog zoveel meer te vertellen, boeken vol!


   
Citeren
Deel: