Meldingen
Alles wissen

Verwarring alom

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
1,451 Bekeken
(@peter)
New Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

na veel gelezen te hebben wb narcisme (ex vriendin). Zoals vele lees ik dat er veel verwarring gecreëerd wordt door narcisten. 

Hoi ik stel me even voor. Ik ben peter.

altijd positief en behulpzaam in het leven voor zowel mezelf als voor andere. En geloof me daar is niets meer van over. Alles is negatief en argwanend geworden na een relatie met iemand met 5 psychische stoornissen. 

*ADD *HSP *PTSS *BIPOLAIR *NPS

Zo betrokken en meelevend dat ze was zo vernederend kan ze zijn. Die tweestrijd dat ik haar haat en bezorgd om haar bent maakt me grrrrrrr.

ik ben de eerste die haar wat wil aandoen maar zal ook de eerste zijn die haar bescherm bij een conflict die zij veroorzaakt met andere. Ik ben inmiddels bij haar weg, maar ben nog 24/7 met haar bezig. Volgens mijn psycholoog ben ik boos dat zij mij dit heeft aangedaan en ik het heb laten gebeuren. Neee ik ben boos doordat ik zoo teleurgesteld ben in haar en dat mijn persoontje en mijn ziel zo beschadigd is door haar ziekelijke gedrag. Is dit herkenbaar voor andere. 

Ik wil haar aanklagen maar ze wilt zich niet opnieuw laten testen. Weigerd medicatie en psychische hulp. Nu zit ik zo te denken hierdoor kan ik dus niets bewijzen. Maar stel een psychiater kan bij mij NSS diagnostiseren dan kan ik hier toch iets mee om haar te laten berechten. NSS is narcistisch slachtoffer syndroom. Graag wil ik jullie mening hierover horen. 

Gr peter


   
Citeren
 Emma
(@emma)
Eminent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden
Berichten: 19
 

Hallo Peter,

welkom hier.

Ik word helemaal kriegel als ik die uitspraak van de psycholoog lees, dat je het hebt laten gebeuren. Dit is echt pure onwetendheid van deze psycholoog, die niet weet wat narcistisch misbruik is. Even heel helder: binnen normale relaties dragen beide partijen de verantwoordelijkheid. Echter, binnen een narcistische relatie is geen sprake van normale criteria en kun je dit therapeutisch ook niet zeker zo benaderen. Sterker nog, ik ben er van overtuigd dat het juist schadelijk kan zijn om een slachtoffer van misbruik (want dat is het) te gaan wijzen op de eigen verantwoordelijkheid. Je bent lange tijd gehersenspoeld, iets dat begint zonder dat je in de gaten hebt wat er nou eigenlijk allemaal gebeurt. Hoe kun je je verzetten tegen iets, waarvan je niet eens weet dat het plaats vindt? De narcist zorgt er voor dat je overgeleverd raakt aan een situatie, waarvan je niet weet wat je overkomt. Wij normale, empathische mensen zijn ook niet geprogrammeerd om door een dergelijke bril naar alles en iedereen te kijken. Echter zal je ontdekken dat je door kennis, kennis en kennis over narcistisch misbruik, je voortaan wel de signalen zal gaan herkennen.

Wat mensen nogal eens onderschatten is dat de wijze van manipuleren echt overeenkomt met de wijze van manipuleren binnen een sekte. Iemand kruipt in je hoofd, neemt je beleving over en trekt jouw mee in haar absurde realiteit. Ik denk dat jouw psycholoog (zoals zovelen in de hulpverlening) zich er niet van doordrongen is dat narcistisch misbruik emotionele mishandeling is. Misschien haar eens een week opsluiten met een doorgewinterde narcist en haar na afloop vragen of ze zichzelf nog wel herkent? 😉 

Ik herken zeker wat je zegt dat je ziel beschadigd is. Ik voel dat net zo en ik denk ook dat dat is wat gebeurt bij narcistisch misbruik. Je wordt getroffen in je ziel, in alles waar je voor staat, je eigen ik. Dat je daar ontzettend boos om bent, is zeer terecht. 

Ik beleef het ook als dat de bodem onder me uit is geslagen. Ik ben o.a. op mijn ziekte uit gekozen en daar ook op gemanipuleerd. Terwijl ik i.e.i. in euforie verkeerde, omdat er ondanks mijn ziekte zo'n belangstelling voor me was en ik dus nog kon voelen dat ik mee telde, bleek dat allemaal spel en gebakken lucht. Dat heeft me zó geraakt, dat ik nu moeite heb om uit die put te komen. Mijn ziel is zwaar gedeukt. 

Het klopt dat narcisten verwarring zaaien. Hoe verwarder het slachtoffer wordt, des te meer controle en macht de narcist ervaart en daar is het diegene om te doen. Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar zelf merk ik dat het tijd kost om uit die verwarring te komen. De mist trekt langzaam op. Regelmatig word ik getriggerd in contact met anderen en dan raak ik achterdochtig. Ook achterdocht naar mezelf en mijn eigen gedachten zijn mij niet vreemd. 

Je wens om de diagnose NSS, zou ik laten varen. NSS is nog altijd geen officiële diagnose en een diagnose moet officieel zijn voor vergoeding. Grote kans ook dat een psychiater je glazig aankijkt als je het noemt (denk ik tenminste). Ik zou zelf ook alles abrupt loslaten wat haar betreft. Ik snap de wens, oh geloof maar dat ik het snap. Maar ik vrees dat je zoekt naar genoegdoening die je nooit zal krijgen. Een strijd met een narcist is een gebed zonder einde, dat win je nooit. Terwijl jij het nu juist nodig hebt om toe te kunnen werken naar een einde, zodat je kan herstellen. Zelf hanteer ik altijd de gedachte: "de beste wraak die je kan nemen, is door het goed met jezelf te laten gaan". En met een narcist is dat m.i. ook echt zo. Ik zeg niet dat je uit bent op wraak hoor, begrijp  me niet verkeerd, maar ik proef wel de wens naar genoegdoening. Echt, ik druk je op je hart, laat het los. Het is zonde van je energie. Energie die zij al genoeg van je heeft afgenomen.

Sterkte! 


   
BeantwoordenCiteren
Deel: