Meldingen
Alles wissen

Ex met narcisme wil afspreken


Simone
(@simone)
Actief forumlid
Deelgenomen: 1 jaar geleden
Berichten: 6
Topic starter  

Hallo,

Mijn ex heeft sinds 20 jaar met mij contact gezocht omdat hij in een midlife zit en zich schuldig voelt over vroeger en dingen wil oplossen. Hij vertelde dat hij meerdere kinderen had bij verschillende vrouwen en dat het leven voor ups en downs bleef zorgen. Hij vernederde mij, ging vreemd, liet mij met enorme schulden achter etc. Echter had ik hem nooit meer gesproken en dit nooit kunnen afsluiten. Ik vond het dus ook best fijn om hem weer te zien en het nare verleden alsnog achter mij te kunnen laten. Nu ben ik getrouwd, heb kinderen, knappe man, een goede carrière, groot huis etc. Dit had hij volgens mij niet verwacht, want hij vond mij altijd dom. Tijdens ons contact merkte ik vreemde dingen. Hij leek niet echt geïntegreerd in mijn huidige leven, reageerde niet op berichten, negeerde mij, deed aantrekken en afstoten. Ook was hij online als ik ook online was etc. Hij leek een spelletje met mij te spelen, waardoor ik gezegd hebt niet meer af te willen spreken. Mijn energie leek weg te vloeien, ik voelde mij weer onzeker net als vroeger. Terwijl ik nu een sterke vrouw ben. Toch kreeg ik spijt dat ik de afspraak had afgezegd. Dit was mijn kans om hem nog een keer te zien. Toen ik hem vertelde dat ik alsnog wilde afspreken maar dat er bij mij allerlei herinneringen en emoties naar boven kwamen zei hij te SCHRIKKEN van mijn wispelturigheid en emoties...Hij zei niet meer met mij af te willen spreken. Terwijl hij de hele tijd contact leek te zoeken door online te zijn als ik het ook was en vervolgens niets te zeggen en niet te reageren op berichtjes... Ik vertelde dat mij zoontje was overleden. Hij reageerde zonder empathie, maar koud en gevoelloos, zei succes met de verwerking en wilde dus niet meer afspreken.

Daarna vertelde ik hem dat ik hem oppervlakkig, angstig, uitgeblust, burgerlijk en saai vond. Gemeen ik weet het, maar dit haalde hij in mij naar boven... Nu heeft hij alle contact verbroken, via WhatsApp en sociale media. Behalve op LinkedIn (daar kan ik zijn goede carrière zien). Nu lijkt het alsof het allemaal aan mij ligt en niet aan hem. Ik ben verward en verbaasd over dit vreemde contact. En voel mij verdrietig en afgewezen. Wat ik er aan de hand? Kunnen jullie mij helpen?

Dit onderwerp werd gewijzigd 1 jaar geleden 3 keer door Simone

Citeren
Herman
(@herman)
Bekend forumlid Admin
Deelgenomen: 5 jaren geleden
Berichten: 52
 

Hallo Simone,

Allereerst welkom op het forum.

ik kan natuurlijk niet van een afstand beoordelen of je ex een narcist is. Maar aan de hand van wat je verteld lijkt het er wel op.

Wanneer een relatie met een narcist is verbroken is er altijd een kans dat ze ooit weer contact gaan zoeken. Een narcist is er namelijk van overtuigd dat je vroeg of laat weer zult zwichten voor diens manipulaties. En wanneer je reageert op een poging in contact te komen dan versterk je deze overtuiging bij hen!

Door hem oppervlakkig, burgerlijk etc. te noemen heb je een 'narcistische wond' gecreëerd. Een narcist wil diens valse zelf constant bevestigd hebben. Wanneer je hen het tegenovergestelde verteld worden ze woedend.

Wat hij nu doet heet je een stiltebehandeling geven. Dat is een wapen dat narcisten graag inzetten om hun slachtoffer te verwarren.

Mijn advies is om al zijn accounts te blokkeren en er nooit meer op te kijken. Mocht hij ooit nog een poging doen contact te zoeken, neger het. Focus je op je huidige leven en je zult zien dat hij langzaamaan weer uit je systeem verdwijnt.

Sterkte!

Herman


BeantwoordenCiteren
Simone
(@simone)
Actief forumlid
Deelgenomen: 1 jaar geleden
Berichten: 6
Topic starter  

@herman dank je wel voor je reactie. Ik ben eerlijk gezegd wel van mijzelf geschrokken wat voor een effect zo iemand op je welzijn en functioneren kan hebben. Ik ga met jouw adviezen aan de slag.


BeantwoordenCiteren
Simone
(@simone)
Actief forumlid
Deelgenomen: 1 jaar geleden
Berichten: 6
Topic starter  

@herman nog even een vraagje... waarom laat hij wel LinkedIn open staan en heeft hij de rest afgesloten? Ik kan hem geen bericht sturen maar wel als contact toevoegen. Uiteraard ga ik hier niet intrappen... maar ik vind het wel vreemd. Dat hij dit niet heeft geblokkeerd.


BeantwoordenCiteren
Herman
(@herman)
Bekend forumlid Admin
Deelgenomen: 5 jaren geleden
Berichten: 52
 

@simone Zoals je al vertelde laat hij op Linkedin zien wat voor fantastisch leven hij lijdt. Dat is precies wat hij jou wil laten zien. Ik zou de eer aan mezelf houden en hem op Linkedin blokken.


BeantwoordenCiteren
Simone
(@simone)
Actief forumlid
Deelgenomen: 1 jaar geleden
Berichten: 6
Topic starter  

@herman je hebt helemaal gelijk! Ik ga dat doen.


Herman liked
BeantwoordenCiteren
Deel: