Meldingen
Alles wissen

Vrouw in de ban van narcist

12 Berichten
7 Gebruikers
0 Reactions
2,608 Bekeken
 Ard
(@ard)
New Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

Hoi allemaal,

Ik ben getrouwd met een vrouw die nu helemaal in de ban is van een narcist, zelfs zo erg dat ze wil scheiden na een huwelijk van ruim 21 jaar. Hoe kan ik mijn vrouw haar ogen weer openen zodat ze ziet waar die man mee bezig is en het contact met hem verbreekt voordat het te laat is?

 

Met wanhopige groeten


   
Citeren
Herman
(@herman)
Trusted Member Admin
Deelgenomen: 7 jaar geleden
Berichten: 58
 

Hallo Ard,

Dat is een hele nare situatie waar je je in bevind. Ik vrees dat je haar de ogen niet kunt openen. Je kunt haar iets laten lezen over narcisme, maar het is maar zeer de vraag of ze daarvoor open staat. Iemand die verliefd is ziet nu eenmaal alles door een roze bril.

Sterkte!


   
BeantwoordenCiteren
(@klaarmee)
New Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 2
 

Ik ben zo’n vrouw.....volledig gehersenspoeld en toch blijft hij mij aantrekken.....


   
BeantwoordenCiteren
(@witteke)
Active Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden
Berichten: 12
 

Ja, ik ken het, gehersenspoeld, die vent zit in heel mijn lijf, verslaafd, 

en niet zonder hem kunnen!  heb het gevoel dat hij van mij weggaat, vraagt niet meer wat ik allemaal doe. Hoe houden jullie je hoofd boven water ??


   
BeantwoordenCiteren
(@pkeuterink)
New Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden
Berichten: 2
 

@klaarmee 

Hoi, ik ben pauline nieuw hier en helaas ook helemaal leeggezogen door...

Ik herken ook jou verhaal Ard... ik was getrouwd met de man van mijn 3 kindjes en ons huwelijk stond na wat tegenslagen op nogal losse schroeven en hij heeft hier precies op de goeie manier op ingespeeld om het laatste zetje in de goeie richting te geven en mijn man te verlaten voor hem. Het is iets wat je niet in de gaten hebt op zo'n moment maar kan mijzelf nu nog wel voor mn hoofd slaan dat ik het leven wat ik toen had heb weggegooid. 

Nu 2,5 jaar later ben ik erachter gekomen door meerdere malen Burn-out klachten te hebben gehad en het niet meer zag zitten en dat de hulpverlening zei dit is niet goed jij moet hier weg. Zelf zie je het niet en word je er compleet in meegezogen. 

Ik zit nog volop in alles om het te beëindigen en hij maakt het mij nu al tot een hel. En hij zoekt alweer een nieuw slachtoffer op tinder... 

Ik heb 3 kleine kindjes van 7,5 en 4 en die voelen ook aan alles datver iets staat te gebeuren/veranderen. Het is gewoon bijna niet vol te houden dit. Dagelijks contact zoeken met vragen dingen verzinnen om mij weer stress van te bezorgen waarvan hij weet dat het zn weerslag heeft op mijn kinderen. 

Ik heb het niet laten onderzoeken maar ik schijn zelfs vergiftigd te zijn geweest door hem om mij te verzwakken zodat ik hem weer nodig zou hebben. Hoe ver gaat of kan dit gaan... is dit echt nog maar het begin? 

Moest dit even kwijt! Hoe ervaren jullie dit en houden jullie dit vol? 

 

Groetjes Pauline 


   
BeantwoordenCiteren
(@kaatjes)
New Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden
Berichten: 1
 

Sterkte Pauline,

 

Valt niet mee zeker met 3 kleintjes hoop dat er mensen zijn die je kunnen ondersteunen in deze zware tijd


   
BeantwoordenCiteren
(@witteke)
Active Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden
Berichten: 12
 

Hallo Pauline,

is allemaal makkelijk gezegd

maar de knoop doorhakken

pff dan ben je er ook kapot van


   
BeantwoordenCiteren
(@pkeuterink)
New Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden
Berichten: 2
 

@kaatjes 

 

Dankjewel. Het valt niet mee inderdaad. Ik hoop ook snel een eigen huisje te hebben en rust te vinden. 

Veel mensen om hierover te praten zijn er niet en hij heeft het mij zo doen geloven dat ik de mensen om mij heen ook niet kan vertrouwen en dat ze dingen doorvertellen aan hem. 

Hij wist ook dingen wat hij echt niet kon weten en bleek hij achteraf dus gewoon opgenomen te hebben. Gesprekken met mijn ambulant begeleidster zelfs. 

 

Daarom ben ik ook hier uitgekomen in de hoop wat erkenning te vinden en evt wat tips te kunnen krijgen of even je ei kwijt te kunnen bij mensen die je begrijpen. 

 

Liefs 


   
BeantwoordenCiteren
(@witteke)
Active Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden
Berichten: 12
 

@pkeuterink

hallo

Ik ga voor 2 dagen naar de ardennen, was bedoeld samen, maar hij wil nu niet mee. dus neem een vriendin mee.

hij had al woedeaanvallen, maar nu heeft al gebeld, is razend , buiten zinnen. verwijten dat ik er niet ben voor hem.

weet niet tot wat hij in staat is. heb schrik dat wanneer ik terug ben hij voor mijn deur staat.

witteke 


   
BeantwoordenCiteren
(@nunchaku)
Active Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden
Berichten: 4
 

Hallo Ard,

Ik ben pas sinds vandaag lid. Ik ben zelf slachtoffer geworden van ren narcist en oplichter. Ik ben bij hem weg en heb hulp. Familie en vrienden vragen mij wat zij anders hadden kunnen doen.

Mijn heel eerlijke antwoord: niks. Alle personen die een gevaar vormden voor hem, heeft hij heel erg slim en vernuftig weg gewerkt. Mijn advies zou zijn: doe niks. Je kunt niks doen, en dat is ongelofelijk moeilijk. Wat wel te doen? Blijf beschikbaar voor haar. Zij zal momenten meemaken waarop hij zich negatief naar haar zal wenden en haar aan het twijfelen zullen maken. Blijf open staan voor de tekenen die zij dan geeft. Ik heb bijvoorbeeld mijn ex (ook een egocentrisch man, maar geen kwaadwil) eens gebeld en ben ook in huilen uitgebarsten. Natuurlijk met andere redenen dan de daadwerkelijke. Luister dan naar haar, zorg dat ze zich gehoord voelt en niet alleen.

Hoe meer je haar een inzicht wilt geven, des te verder je haar van je af duwt als hij eenmaal haar vertrouwen heeft en zijn klauwen al in haar gehaakt. Dus blijf jezelf en blijf open staan voor contact als zij het initieert. Luister zonder te oordelen. Twee vriendinnen van mij hebben dit gedaan en zij zijn mijn uitgang geweest uit mijn giftige relatie.

Besef bij alle negatieve dingen die zij doet, dat hij daarachter zit. Mijn narcistische ex besprak alle gesprekken voor, wat mag ik wel en wat mag ik niet zeggen. Ik werd continu gecontroleerd. Appjes naar mijn ex werden gedicteerd. En hij praatte mij waanideeën aan, veranderde mijn gedrag. Misschien helpt dit inzicht jou om het gedrag van je ex naar jou toe een plek te kunnen geven.

Heel veel sterkte!


   
BeantwoordenCiteren
(@nunchaku)
Active Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden
Berichten: 4
 

Ik heb het hele bericht aangepast, maar helaas heeft de website deze verandering niet doorgevoerd.

Het belangrijkste stuk:

Wat wel te doen? Blijf beschikbaar voor haar. Zij zal momenten meemaken waarop hij zich negatief naar haar zal wenden en haar aan het twijfelen zullen maken. Blijf open staan voor de tekenen die zij dan geeft. Ik heb bijvoorbeeld mijn ex (ook een egocentrisch man, maar geen kwaadwil) eens gebeld en ben ook in huilen uitgebarsten. Natuurlijk met andere redenen dan de daadwerkelijke. Mijn ex reageerde vanuit ego en heeft besloten niet naar mij te luisteren. Hij was toen de enige bij wie ik dit signaal heb durven afgeven. Had hij daar anders op gereageerd, dan had dat voor mij een doorbraak kunnen zijn. Dus: Luister dan naar haar, oordeel niet, zorg dat ze zich gehoord voelt en niet alleen. Twee vriendinnen van mij hebben dit gedaan en zij zijn mijn uitgang geweest uit mijn giftige relatie.

Je kunt ook vriendinnen van haar vragen bovenstaande te doen. Bespreek je zorgen met hen en zeg hen dit te doen ZONDER DAT ZIJ HAAR OOIT LATEN WETEN CONTACT MET JOU TE HEBBEN. Voorkom dat je vrouw in isolement raakt! Onverwachte bezoekjes, niet plannen, dat wordt toch afgezegd want de narcist heeft altijd smoesjes.

Je kunt wel onschuldige dingen vragen zoals ‘hoe gaat het met de katjes? Slaat het nieuwe voer aan?’, toon interesse in de dingen die haar aan het hart gaan. Een narcist doet dit na verloop van tijd namelijk niet meer, want die denken niet echt zo. In het begin doen ze dat om je vertrouwen te winnen, het is dus aangeleerd gedrag, niet intrinsiek.

Dit bericht is gewijzigd 2 jaar geleden 2 keer door Nunchaku

   
BeantwoordenCiteren
Herman
(@herman)
Trusted Member Admin
Deelgenomen: 7 jaar geleden
Berichten: 58
 

@nunchaku Lange teksten worden automatisch tegengehouden door het spamfilter. Vervolgens moeten ze dan eerst handmatig worden toegelaten. Ik begrijp dat dit vervelend is. Maar helaas is een spamfilter nodig om spambots tegen te houden.


   
BeantwoordenCiteren
Deel: