Meldingen
Alles wissen

Normaal?


Eenzaam eendje
(@eenzaam-eendje)
Nieuw forumlid
Deelgenomen: 2 jaren geleden
Berichten: 2
Topic starter  

Hallo

ik richt mij tot jullie omdat ik niet weet hoe het verder moet, beetje advies van kenners is aangenaam. Ik vermoed dat ik in een relatie met een narcist zit. Tot vorige week gingen we scheiden, ik kon maar niet rap genoeg weg zijn maar nu is hij weer poeslief en is er precies niks gebeurd. Is het zo dat een narcist zich gedraagt als je hem wil verlaten? Dank je

Dit onderwerp werd gewijzigd 2 jaren geleden door Eenzaam eendje

Citeren
Saar
 Saar
(@saar)
Gewaardeerd forumlid
Deelgenomen: 3 jaren geleden
Berichten: 109
 

Dag Eenzaam Eendje,

Meer mensen zullen bij een scheiding vreemd gedrag vertonen, maar inderdaad, bij een narcistische persoonlijkheidsstoornis past het wel om om te slaan als een blad aan een boom en vervolgens net te doen alsof er niks aan de hand is. De ervaring leert echter wel dat het nooit voor langere tijd duurt. Geeft dat voldoende antwoord op je vraag?


BeantwoordenCiteren
Herman
(@herman)
Bekend forumlid Admin
Deelgenomen: 5 jaren geleden
Berichten: 52
 

Zoals Saar al zegt, een narcist kan ineens veranderen, maar dit is nooit van lange duur.

Wanneer je bij hen weg dreigt te gaan kunnen ze doen alsof ze ineens het licht hebben gezien en beterschap beloven. Dit doen ze echter alleen maar om je te manipuleren en zo langer in het web van misbruik te houden. Zo gauw ze het gevoel hebben je weer "binnen" te hebben zullen ze hun oude gedrag weer gaan vertonen.

Hiwer een paar artikelen die intersssant voor je kunnen zijn:

https://www.narcistontmaskerd.nl/narcistische-partner/

https://www.narcistontmaskerd.nl/de-narcist-verlaten/

Sterkte!


BeantwoordenCiteren
KarinLeona
(@karinleona)
Actief forumlid
Deelgenomen: 2 jaren geleden
Berichten: 5
 

hoi,

ja, die ervaring heb ik ook. wij wonen niet samen maar steeds als ik te lang wachtte met reageren op appjes van hem (omdat ze meestal beledigend, beschuldigend en/of ronduit vernederend zijn) kwam hij als eerste weer over de brug en poeslief natuurlijk en weer trapte ik er in en ging naar hem toe om vervolgens toch weer gefrustreerd naar huis te gaan.

nu zit ik in een situatie die net andersom is, hij heeft al meer dan een week niks van zich laten horen en hoewel mij dat sterkt in mijn voornemen om bij hem weg teblijven, hoop ik toch ieder dag dat er bericht van hem is.

het is zo moeilijk...

heel veel kracht en sterke gewenst!


BeantwoordenCiteren
Leona88
(@leona88)
Actief forumlid
Deelgenomen: 2 jaren geleden
Berichten: 9
 

Hoi, 

Ik heb zelf een relatie gehad met een man die mij vreselijk kon kleineren en mij een hoop schuld en schaamte kon aanpraten. Toen ik er na twee jaar eindelijk genoeg van had en bij hem wegging, probeerde hij mij huilend weer terug te krijgen. Dit is het aantrekken en afstoten wat ik in je verhaal herken.

Om antwoord te geven op je vraag, hij kan zich zeker anders gaan voordoen wanneer hij het gevoel krijgt je kwijt te raken en dus ook de controle te verliezen. Ik kan natuurlijk niet met zekerheid zeggen dat hij een narcist is, maar de behoefte aan controle en het manipuleren zijn zeker duidelijke kenmerken.


BeantwoordenCiteren
Saar
 Saar
(@saar)
Gewaardeerd forumlid
Deelgenomen: 3 jaren geleden
Berichten: 109
 

@KarinLeona, het slijt echt die hoop! Je lichaam en geest kan enigszins verslaafd reageren op die aandacht die nu uitblijft, maar echt.. het slijt naarmate je leert zonder te leven en het wordt echt zoveel keer meer beter dat leven. Hou vol! Geef het een aantal maanden. Zorg intussen goed voor je lichaam en je geest en zoek je passie en je vrienden op!


BeantwoordenCiteren
Deel: