Meldingen
Alles wissen

narcist of niet..?

3 Berichten
3 Gebruikers
1 Vind-ik-leuks
4,932 Bekeken
(@bianca794)
New Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

hoewel alle feiten het onderstrepen twijfel ik nog steeds of ik ben ontsnapt aan een narcistische partner. Misschien zie ik het wel verkeerd. Mijn partner is een gebruiker, gebruikte fulltime cocaïne. Hij heeft me letterlijk iedere cent afhandig gemaakt, me mishandeld, geïsoleerd en alles afgepakt. Onder het mom van 'ik dacht dat je van me hield, me begreep, me zou helpen enz' 

zelfs nu, nu hij in mijn huis zit en ik al maandenlang ben ondergedoken voor mijn eigen veiligheid, mijn baan kwijt ben, torenhoge schulden heb en noem maar op, kan hij me nog mailen dat hij van me houdt 'ondanks alles'. Ik denk dan... ondanks alles???? Dankzij alles bedoelt ie zeker. Maar nee, dat bedoelt hij niet. Aan de ene kant weet ik dat het echt te bizar voor woorden is, aan de andere kant twijfel ik dan toch aan mezelf. En nee, ik heb geen laag gevoel voor eigenwaarde of iets dergelijks. Narcist? Ik denk het wel. Wat denken jullie? 


   
Citeren
Herman
(@herman)
Trusted Member Admin
Deelgenomen: 7 jaar geleden
Berichten: 57
 

Hallo Bianca794. Wat een heftig verhaal.

Of het een narcist is kan ik zo niet beoordelen, maar het wijst wel in die richting. In het artikel "De narcist herkennen" staan de 9 kenmerken van een narcistische persoonlijkheidsstoornis volgens de DSM. Wanneer iemand aan minimaal 5 daarvan voldoet is het een narcist.

Hoe dan ook, iemand die beweerd van je te houden en je ondertussen leed aandoet liegt en houdt alleen van zichzelf.

Sterkte!


   
BeantwoordenCiteren
(@oudwijf)
Active Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden
Berichten: 10
 

Zonder twijfel, ik ken meer van dat soort verhalen, elders gelezen. Doortrapt zijn ze 't is allemaal voor hun eigen ego zonder verder na te denken hoe of jij - nee dat doen ze niet - maar ze zijn zich zeer bewust wat of ze doen!


   
Christel reageerde
BeantwoordenCiteren
Deel: