Meldingen
Alles wissen

2 narcistische exen

3 Berichten
3 Gebruikers
1 Reactions
3,756 Bekeken
(@hanne-lou)
New Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

Hallo,

Een klein jaar geleden ben ik bij mijn man weggegaan. Ik voelde mij niet gelukkig bij hem, al kon ik niet goed verklaren hoe dat kwam. Mijn man was immers de goedheid zelve, deed nooit iets verkeerd, was de perfecte echtgenoot en een superpapa voor onze kinderen. Het enige wat ik wist, was dat er iets moest veranderen in mijn leven als ik gelukkig wou worden. Vandaar de stap na 18 jaar huwelijk.

Al vrij snel kwam ik er achter dat mijn ex-man een narcist is. Voor mij vielen er een hele hoop puzzelstukjes in elkaar. Het was een bevrijding om te weten dat het niet persé aan mij lag dat ik ongelukkig was. Mijn ex-man zei altijd: "als jij ooit bij mij weggaat, zal ik al het mogelijke doen om jou het leven zuur te maken". Ik moet zeggen dat hij deze belofte goed nakomt. Hij blijft mij lastig vallen met beschuldigende berichten via SMS, WhatsApp of via mail. De vorm is telkens anders, maar de inhoud komt steeds op hetzelfde neer. Ook heeft hij een aantal mensen tegen mij op weten te zetten. Mijn ex-man is dan ook zeer charmant en overtuigend.

Laatst kwam ik het artikel tegen: "10 tips voor herstel na narcistisch misbruik". Ik heb dit artikel gekopieerd en geplakt naar mijn dagboek in Word, zodat ik er aantekeningen bij kon zetten. Bij het analyseren van het artikel, kon ik echter niet alleen voorbeelden plakken van mijn ex-man maar, zo besefte ik, ook van mijn huidige nieuwe vriend! Ik dacht dat ik herstellende was van narcistisch misbruik door mijn ex-man maar had niet door dat mijn vriend hetzelfde met mij deed! Vandaar dat ik nog steeds niet goed in mijn vel zat! Ik was opnieuw in dezelfde val getrapt! En ik maar geld uitgeven aan mijn psycholoog (maar geen verwijt naar haar, hoor) ...!

Dankzij het artikel - en het besef dat mijn vriend hetzelfde deed - heb ik de stap genomen om het uit te maken met die vriend. Eerst heb ik gekeken waar mijn grenzen lagen en wat ik best wel en niet zou zeggen tegen hem. Door de zin "laat hem sudderen in zijn eigen sop", besloot ik om de reden van de breuk volledig bij mij te leggen. Ik zou zeggen dat ik nog niet klaar was voor een relatie, dat hij een top-kerel is, ... al wist ik nu wel beter.

Die 'vriend' aanvaardde niet zomaar dat ik het uitmaakte. Hij heeft mij tal van berichten gestuurd. Ik werd er gek van! Maar ook dankzij het artikel wist ik dat ik daar best niet op reageerde. Ik ben nog wel bang dat hij hier aan mijn deur gaat staan of mijn auto gaat beschadigen. Ik ben ook wel bang voor mijn kinderen. In zijn laatste bericht was hij vrij agressief. Toch voel ik mij in zekere zin ook wel bevrijd nu. Het is nog wat dubbel allemaal.

Ik heb in de kladblok van mijn GSM een aantal 'wijsheden' gezet voor als ik het moeilijk heb, als er weer berichten zijn van mijn ex-man of -vriend. Het is vaak moeilijk om niet te reageren. Soms halen mijn exen mij zo het bloed onder mijn nagels uit, dat ik over mijn hele lichaam tril! Misschien kunnen de tips jou ook helpen. Baat het niet, dan schaadt het niet. Hier komen ze:

  • Niet reageren, niet reageren, niet reageren.
  • Laat hem sudderen in zijn eigen sop.
  • Ga niet in discussie. Hij is mijn tijd en energie niet waard.
  • Niet reageren, niet reageren, niet reageren.
  • Waar voel ik mij goed bij? Wanneer voel ik weerstand?
  • Beter de relatie met hem stuk dan de relatie met mezelf.
  • Niet reageren, niet reageren, niet reageren.
  • SMS, WhatsApp of mail: de vorm van wat er geschreven wordt, is misschien anders, maar de inhoud blijft hetzelfde. TRAP ER DUS NIET IN !!!!

Hanne Lou


   
Ikhouvanmij reageerde
Citeren
(@monique)
New Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden
Berichten: 1
 

Heftig hoor. Heb je het wel goed kunnen regelen wat betreft je kinderen? 

Groetjes Monique ( nieuw lid)


   
BeantwoordenCiteren
(@katherine)
New Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden
Berichten: 1
 

Hoi Hanne Lou,

ik herken veel van je verhaal. Ik heb mijn ex drie jaar geleden verlaten niet wetende dij een NPS had. Ben met mijn twee kinderen in een andere gemeente gaan wonen en dacht vrij te kunnen zijn. Dit blijkt niet het geval. Tijdens de scheiding had hij een relatie gekregen met een oude kennis, dit gaf tijdelijk rust. In december vorig jaar kreeg ik een burnout en loop sinds begin dit jaar bij 1e linns psycholoog. Toen ben ik er pas achter gekomen dat mijn een narcistische persoonlijkheid heeft. Ook de herinneringen komen regelmatig naar boven van alles wat er is gebeurd. Hij laat me niet met los. Heb ik hem via wa geblockt maar kan me wel nog mailen. De ‘ geen contact’ regel is niet mogelijk vanwege de kinderen. Wat ik wel heb geleerd is om nu zijn mails te filteren. De dreigementen, negativitiet eromheen moet ik beschouwen alsof ze niet bestaan en de kern van de mail (zijn vraag of opmerking) er uithalen. Dit helpt enigzins maar blijft moeilijk. Begin vlg week met tweedelijns therapie om de trauma’s te verwerken.

gr. Karen


   
BeantwoordenCiteren
Deel: