Meldingen
Alles wissen

Wat als je narcistische ex elk feit verdraait?


S85
 S85
(@s85)
Nieuw forumlid
Deelgenomen: 3 weken geleden
Berichten: 3
Topic starter  

Het is iets wat jullie waarschijnlijk allemaal herkennen: mijn ex-man verdraait letterlijk elke situatie en elk feit, waardoor ik altijd word afgeschilderd als de slechte. 

Elke conversatie (via berichten) wordt zo telkens een oeverloze discussie waarin we volledig naast elkaar praten. Ik weet dat het nergens toe leidt als ik blijf antwoorden, omdat hij toch nooit echt luistert. We draaien gewoon in cirkeltjes rond. Ik weet ook dat hij met opzet bepaalde reacties bij mij uitlokt, omdat hij zo aandacht krijgt. Maar hij weet zo goed hoe hij mij moet bespelen (bv. mij afschilderen als onverantwoordelijke mama) dat ik er toch vaak intrap en ik blijf antwoorden. Het is om gek van te worden. Ik antwoord ook dikwijls omdat ik het gevoel heb dat ik mezelf moet rechtvaardigen of verdedigen. Ik kan het gevoel van onrechtvaardig behandeld te worden niet loslaten. Zelfs als ik niet antwoord, lig ik 's nachts urenlang replieken te bedenken om mezelf te verdedigen. Ik vind het gewoon verschrikkelijk hoe hij steeds de waarheid verdraait.

Hoe gaan jullie daarmee om?


Citeren
Siillviaa
(@siillviaa)
Prominent forumlid
Deelgenomen: 3 maanden geleden
Berichten: 25
 

Het is een kwestie van de bakens verzetten. Jullie route is een rotonde zonder afslagen. Vanaf nu niks meer uitleggen. Niet meer discussiëren. Ontneem hem de brandstof voor jullie discussies. Hij houdt van roeren in jullie modderwater. Je hoeft je niet te verantwoorden en te verdedigen tegen loze praat van iemand die er alleen maar op uit is om je te kwellen.  

 

 


Herman liked
BeantwoordenCiteren
Deel: