Meldingen
Alles wissen

Wat als je narcistische ex elk feit verdraait?

3 Berichten
3 Gebruikers
1 Vind-ik-leuks
1,726 Bekeken
 S85
(@s85)
New Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden
Berichten: 3
Topic starter  

Het is iets wat jullie waarschijnlijk allemaal herkennen: mijn ex-man verdraait letterlijk elke situatie en elk feit, waardoor ik altijd word afgeschilderd als de slechte. 

Elke conversatie (via berichten) wordt zo telkens een oeverloze discussie waarin we volledig naast elkaar praten. Ik weet dat het nergens toe leidt als ik blijf antwoorden, omdat hij toch nooit echt luistert. We draaien gewoon in cirkeltjes rond. Ik weet ook dat hij met opzet bepaalde reacties bij mij uitlokt, omdat hij zo aandacht krijgt. Maar hij weet zo goed hoe hij mij moet bespelen (bv. mij afschilderen als onverantwoordelijke mama) dat ik er toch vaak intrap en ik blijf antwoorden. Het is om gek van te worden. Ik antwoord ook dikwijls omdat ik het gevoel heb dat ik mezelf moet rechtvaardigen of verdedigen. Ik kan het gevoel van onrechtvaardig behandeld te worden niet loslaten. Zelfs als ik niet antwoord, lig ik 's nachts urenlang replieken te bedenken om mezelf te verdedigen. Ik vind het gewoon verschrikkelijk hoe hij steeds de waarheid verdraait.

Hoe gaan jullie daarmee om?


   
Citeren
(@Anoniem 3076)
Deelgenomen: 2 jaar geleden
Berichten: 41
 

Het is een kwestie van de bakens verzetten. Jullie route is een rotonde zonder afslagen. Vanaf nu niks meer uitleggen. Niet meer discussiëren. Ontneem hem de brandstof voor jullie discussies. Hij houdt van roeren in jullie modderwater. Je hoeft je niet te verantwoorden en te verdedigen tegen loze praat van iemand die er alleen maar op uit is om je te kwellen.  

 

 


   
Herman reageerde
BeantwoordenCiteren
 Mies
(@mies)
Active Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden
Berichten: 6
 

Zakelijk blijven. En ik weet dat je niet als slecht persoon over wilt komen, maar stop met uitleggen. Als iets niet kan of je iets niet wil: ik kan niet.. dikke vette punt .! Ook ik maak die fout nog wel is! Wees kortaf, zeg watje moet zeggen en wat hij moet weten, verder geen contact. Ik durfde mijn ex vlak na het uit elkaar gaan niet eens te blocken, uiteindelijk toch gedaan omdat mijn omgeving deze goede raad gaf en erop aandrong. alleen contact via mail en op de dingen die er toe doen (mits je kinderen hebt, anders uiteraard helemaal contact verbreken). Suc6


   
BeantwoordenCiteren
Deel: