Notifications
Clear all

Even voorstellen  

Pagina 2 / 2
  RSS

Leona88
(@leona88)
Actief forumlid
Lid geworden: 2 maanden geleden
Berichten: 9
9 oktober 2020 15:00  

@arjan

Hoi Arjan,

Wat meer fysieke afstand kan inderdaad al veel helpen, ik merk dat zelf ook. Als we dan weer bij elkaar zijn is het wel snel weer zoals het was, maar ik merk toch verschil als ik bijvoorbeeld mijn zus al lang niet heb gezien en er dan ook maar even ben. Ik kan op deze manier zelf meer de controle houden over hoe toegankelijk ik ben. Veranderen doen ze waarschijnlijk nooit nee, ze hebben er baat bij om alles en iedereen hetzelfde te houden. Ik gedraag me soms bewust anders dan normaal en dan voel ik het ongemak bij anderen. Dan zijn zij de controle kwijt. Soms valt het me op dat ze mij niet meer zo goed kennen en daarom ineens beginnen over iets wat vroeger gebeurd is, of hoe ik vroeger was. Dat is hun manier om weer even grip te krijgen op mij. 

Trots moet je zeker zijn ja, je moet je eens bedenken hoe sterk je moet zijn om dit te kunnen 'overleven'. Het chronisch aandacht tekort en constant beledigende 'grapjes' moeten incasseren. Je bent verkozen tot zwarte schaap om bepaalde eigenschappen, maar je hebt er ook kwaliteiten bij gekregen juist omdat je als zwart schaap hebt moeten leven al die jaren. Ik probeer er maar dankbaar voor te zijn en eruit te halen wat voor mij bruikbaar is. 

Mijn ouders hebben een uitzendbureau in de zorg en ik en m'n broertje werken in loondienst aan de administratie binnen dit bedrijf sinds een aantal jaar. Met m'n broertje heb ik een goed contact en wij praten hier ook weleens over. Met mijn ouders heb ik oppervlakkig een prima contact en we kunnen dan ook best goed samenwerken, hoewel ik wel voornamelijk zelfstandig werk.

In onze familie wordt nooit gepraat over wat er daadwerkelijk aan de hand is, dit heb ik van kleins af aan geleerd. Daarom kunnen we nu ook samenwerken. Als ik zou uiten welke conclusies ik allemaal getrokken heb de afgelopen tijd, dan zou de chaos uitbreken denk ik. Zij hebben geen idee wat ze doen, wat er precies gebeurd en wat er allemaal in mijn hoofd omgaat. Eerlijk gezegd wil ik dit ook niet met ze bespreken. Ik kies ervoor de lieve vrede te bewaren voor nu en hier op m'n eigen manier mee om te gaan. 

Leuk dat je in die regio zoekt, ik woon sinds kort ook op de veluwe in Apeldoorn. Ik heb hier een appartement gekocht, die nu nog gebouwd wordt. Mijn familie woont in Amersfoort. Ik heb er ook bewust voor gekozen iets uit de buurt te gaan wonen. Ik ben er nu 1 a 2 keer in de week voor werk. 

 


ReageerCitaat
Arjan
(@arjan)
Actief forumlid
Lid geworden: 3 maanden geleden
Berichten: 6
12 oktober 2020 18:58  

@Leona88

Hoi Leona,

In mijn familie wordt ook nooit gepraat over wat er echt aan de hand is. Gevoelens worden niet uitgesproken. Ik kan me voorstellen dat je ervoor kiest om niet uit te spreken welke conclusies je hebt getrokken en de lieve vrede te bewaren. Toen ik dat deed brak inderdaad de chaos uit.

Leuk dat jij sinds kort op de Veluwe woont, ik hoop daar snel naar toe te verhuizen. Ik ben op zoek naar een huurhuis in de particuliere sector en naar een baan als elektriciën. Ik hou van bossen, de Veluwe lijkt me een mooie regio om te wonen.


ReageerCitaat
Pagina 2 / 2
Share:

Over het lotgenotenforum

Dit is het Lotgenotenforum van de website Narcist Ontmaskerd.nl.

Het forum bestaat uit een openbaar en een besloten gedeelte. Op het openbare gedeelte vinden discussies plaats. Deze kunnen ook door niet leden worden gelezen, dit om de kennis over narcisme en de schadelijke gevolgen daarvan zo breed mogelijk te delen.

Er is ook een besloten gedeelte van dit forum. Hier kunnen eventueel zaken worden besproken die je liever niet op het openbare forum plaatst. Dit gedeelte wordt pas zichtbaar nadat je je hebt geregistreerd en ingelogd.

klik hier om je te registreren >>

Klik hier om in te loggen >>

Ik hoop dat het hier tot een goede uitwisseling van ervaringen komt waarbij we onze kennis over narcisme kunnen vergroten, onszelf en onze omgeving kunnen behoeden voor meer nare ervaringen en elkaar kunnen steunen.

Herman Liesemeijer

InternettrollenForumregels

Regelmatig kom ik op een forum waar het bovenste bericht een schreeuwerige kop heeft als “LEES DIT EERST!”. Wat volgt is een hele waslijst van regels. Dat doe ik hier dus niet! We weten allemaal wel wat betamelijk en onbetamelijk gedrag is.

Wie hier spam post of anderen beledigt vliegt eruit, verder is iedereen vrij om hier te discussiëren over narcisme.

Wel wil ik erop wijzen dat het niet is toegestaan teksten van anderen zonder toestemming te plaatsen, ook niet met bronvermelding. Schrijvers vinden het niet altijd goed wanneer hun teksten zonder toestemming elders worden gepubliceerd. Bovendien is het in strijd met de wet op het auteursrecht.

Tips voor het plaatsen van berichten

Om met name lange verhalen op het forum leesbaar te houden hier enkele tips:

  • Zet geen hele lappen tekst neer maar deel je tekst op in alinea’s van 3 a 4 regels met een witregel ertussen. Dit leest veel makkelijker dan een massief blok met tekst. Een witregel creëer je door op enter te drukken.
  • Wanneer je iets kopieert en plakt (bijvoorbeeld wanneer je je verhaal reeds op een ander forum had gepost en hier ook wilt posten) plak het dan eerst in een kladblok en kopieer het opnieuw voor je het hier plakt. Hierdoor verdwijnt de opmaak. Doe je dat niet dan is de kans groot dat de tekst hier onleesbaar is. Uiteraard mag je dit niet doen met teksten die van een ander zijn.
  • Als je een heel lang verhaal te vertellen hebt is het raadzaam dat over meerdere berichten te verspreiden. Mensen schrikken er vaak voor terug een heel lang verhaal te lezen. Wanneer je elke dag een gedeelte plaatst zal je verhaal beter gelezen worden.