Meldingen
Alles wissen

Zonnig2022 (Anne)

3 Berichten
2 Gebruikers
0 Likes
109 Bekeken
Zonnig2022
(@zonnig2022)
Active Member
Deelgenomen: 2 maanden geleden
Berichten: 3
Topic starter  

Hallo

Ik heb al een paar jaar een relatie met een verborgen narcist. Hier kwam ik achter na  3 jaar. Wij wonen niet samen en we zijn niet constant bij elkaar.

Inmiddels zijn we alweer een paar jaar verder en ik kom niet van hem af.Dagen gaat het goed maar ineens is hij er weer.Ik zit goed in mijn vel.Ik ben een stabiel persoon maar bij hem ben ik labiel.Hij heeft mij compleet in zijn macht. 

Ik krijg nu sinds tijd EMDR een dat helpt geweldig. Ik merk dat ik tijd sterker wordt. Ik geef mijn grenzen duidelijker aan kom maar ik weet waar het probleem ligt maar loslaten kan ik nog niet.

Ik merk dat ik veel leer over narcisme en het heeft mij heel goed gedaan om te lezen dat het niet aan mij ligt.

 

 

Dit onderwerp werd gewijzigd 2 maanden geleden door Zonnig2022

Citeren
Anoniem 3076
 Anoniem 3076
(@Anoniem 3076)
Deelgenomen: 10 maanden geleden
Berichten: 41
 

Al zit ik nog steeds met de gevolgen van jaren psychische mishandeling, wat bij mij wel hielp om de narcist los te kunnen laten was het gezegde van een therapeute. Ze zei(ietwat cynisch) tegen me "Jaaa..... zo'n narcist is verslavend he?"

Die simpele woorden openden pas mijn ogen. Dat ik de ellende zelf in stand hield door niet voor mezelf te kiezen. Na al die jaren mishandeld te zijn. 

Dat ik niet meer het in elkaar gestampte verzwakte poppetje uit moest hangen maar mijn eigen leven op moest bouwen. Proberen in ieder geval. Afscheid moest nemen van iedereen die op mijn afhankelijkheid of ondergang uit was.  

Dit bericht is gewijzigd 2 maanden geleden door

BeantwoordenCiteren
Zonnig2022
(@zonnig2022)
Active Member
Deelgenomen: 2 maanden geleden
Berichten: 3
Topic starter  

@siillviaa 

Wat goed van je om zo'n instelling te hebben.Jij bent verder dan ik.Ik merk dat ik door sterker aan het worden.Ik maak zelfs ruzie met hem en twijfel.Een paar maanden geleden deed ik dit niet.

Hij zegt niks,doet niks niks,maakt geen ruzie maar ik zie dat hij geniet van mijn gevecht om hem los te maken.Het helpt mij enorm om hier de verhalen te lezen.Ik heb echt jaren lang gedacht dat ik labiel aan het worden was.

Verslaving is het inderdaad.Ik neem jouw woorden mee.

 


Siillviaa reacted
BeantwoordenCiteren
Deel: