Meldingen
Alles wissen

Narcistische moeder

3 Berichten
3 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
2,331 Bekeken
 Ram
(@ram)
New Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

Beste lotgenoten,

 

ben bijna 40 jaar en ben er pas net achter dat ik n ratmoeder heb. Heel lang moeten graven om erachter te komen wat er nou mis was met me. Zoveel tekort gekomen in m’n jeugd en zoveel dingen zijn er gebeurd. Ik kan t nogsteeds niet bevatten dat mensen zo in elkaar steken en dan je eigen moeder.

 


   
Citeren
(@eva001)
New Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 1
 

Beste Ram, het is ook nauwelijks te bevatten dat mensen, moeders, zo kunnen zijn maar het is goed dat je nu weet waar het aan ligt. Dat is de eerste stap om eruit te komen. Ik wens je heel veel sterkte!


   
BeantwoordenCiteren
 Saar
(@saar)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden
Berichten: 109
 

Dag Ram,

Toen ik erachter kwam brak er een periode aan van kwartjes die maar bleven vallen. Herinneringen die verdrongen waren kwamen helder naar boven. Herken je dat een beetje? Heb je een manier om hier mee om te gaan voor jezelf?

Het is altijd naar erachter te komen dat dit heeft gespeeld. Maar het biedt ook de kans om voor jezelf een beter leven dan daarvoor in te gaan. Het fijne vond ik dat ik toe kon komen aan mijn eigen tekorten en die alsnog (voor zover dat gaat) in te vullen. Omdat ik dat voorbeeld niet had gehad van mijn pleegmoeder was het lastig ontdekken hoe ik dat als volwassenen zelf kon doen. Nu heb ik daar meer handvatten in gekregen en dat is erg fijn. Ik wens je veel goeds tijdens je proces ook. Het is niet makkelijk om onder ogen te zien van alles. Take care for yourself. 


   
BeantwoordenCiteren
Deel: