Meldingen
Alles wissen

Narcistische ouders


Pepe
 Pepe
(@pepe)
Nieuw forumlid
Deelgenomen: 10 maanden geleden
Berichten: 2
Topic starter  

Het moeilijke met narcistische ouders is dat je moet vaststellen dat ze hun eigen problematiek hebben en dat ze het vaak ook goed hebben proberen te doen. Dat maakt het gevoelsmatig enorm moeilijk om er emotioneel afstand van te nemen. Ben al vele jaren daardoor depressief en ik zie nog niet meteen een uitkomst.


dnfsdd846 liked
Citeren
Herman
(@herman)
Bekend forumlid Admin
Deelgenomen: 5 jaar geleden
Berichten: 50
 

Een narcistische ouder ziet de kinderen alleen als een verlengstuk van zichzelf. De kinderen zijn er alleen om hun valse zelf te bevestigen. Wanneer ze dat niet meer doen nemen ze met het grootste gemak afscheid van je. Ik weet er alles van, want ik ben zelf het kind van een narcistische moeder.

Hier mijn verhaal: https://www.narcistontmaskerd.nl/narcistische-moeder/


BeantwoordenCiteren
Pepe
 Pepe
(@pepe)
Nieuw forumlid
Deelgenomen: 10 maanden geleden
Berichten: 2
Topic starter  

@herman In mijn geval zal ik het mogelijk nooit met zekerheid weten want mensen zijn niet over heel de lijn slecht. Wel heb ik altijd het gevoel gehad dat er iets niet klopte in het verhaal. Ik heb vaak info opgezocht door mijn gevoelens en gedachten te googlen, ik kwam telkens uit bij narcistisch misbruik en narcistische mishandeling. Ik kan niet zeggen dat (vooral mijn vader) niets voor mij heeft proberen te doen maar dan vooral wanneer het hem zelf uitkwam. Verder werd ik inderdaad nogal snel aan de kant gezet wanneer ik niet paste in het plan. Wel weet ik dat hij zelden tevreden is geweest over mij. Ik heb me ook vaak een verlengstuk gevoeld en dat is best wel pijnlijk. Ook altijd bijzonder bang van geweest wat ook niet fijn is. Ik heb tijden gekend dat ik mij daar van kon distantiëren maar het blijft je ouder. Het heeft een enorme emotionele impact. 


BeantwoordenCiteren
Siillviaa
(@siillviaa)
Actief forumlid
Deelgenomen: 1 maand geleden
Berichten: 17
 

@Pepe

Ja, dat is de val he. Dat 'niet steeds slecht zijn' van de narcist dat is juist het gereedschap waarmee ze je jarenlang aan zich binden. Waarmee ze je weer terug hengelen nadat ze je weer eens op een portie gif hebben getrakteerd. Elke keer trap je er weer in. Jarenlang. Omdat je niet begrijpen kunt zie je het pas als een ander je er op wijst. Dan gaat het lampje pas branden.

En dan aan het eind toch maar één conclusie kunnen trekken. Omdat je op een dag zomaar onverwacht toch nog wordt weggegooid. Of omdat je jezelf te lang voor de gek hebt gehouden en je onherstelbaar psychisch(en daardoor ook lichamelijk) beschadigd bent geraakt.

Decennialang dacht ik ook 'dat hij toch mijn vader was'. Het was mijn waanidee. Een sprookje dat ik mezelf had ingeprent om de streken en woorden van dat beest te overleven en mezelf geen slechte dochter te maken. Mislukt!

 


BeantwoordenCiteren
Deel: