Meldingen
Alles wissen

narcistische vriend

3 Berichten
3 Gebruikers
1 Reactions
723 Bekeken
(@delilah14)
New Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden
Berichten: 2
Topic starter  

hoi ik noem me rust en ik hoop dat iemand me helpen kan om me te versterken. 

ongeveer 1,5 jaar geleden kwam ik mijn vriend tegen. Hij leek en gedroeg zich als het prins op het witte paard. Picknickje hier en voor mij koken daar.. cadeautjes geven. Ik wist niet wat mij overkwam. Na 20 jaar samen geleefd te hebben met een borderliner waar ik 2 kinderen mee heb was dit een nieuwe wereld die voor mij open ging. 

naar een paar maandjes kreeg hij rare gewoontes. Bijvoorbeeld zijn kortsluiting  om de kleinste dingen. Om een theedoek die door een kind gebruikt word als handdoek. Niet snel genoeg reageren op een app, noem al het kleine op en het is een punt voor een ruzie of discussie geweest.

vlak hierna kreeg een herseninfarct, ook zelfs vlak hierna maakte hij ruzie telefonisch omdat ik ervoor koos om bij mijn kinderen te willen zijn die in die tijd bij mijn broer verbleven Ipv bij hem. Ik had het enorm zwaar in het ziekenhuis, mijn linkerkant was verlamt en ik was zwaar overprikkeld. 

door mijn kwetsbaarheid en zwakte wist hij me om te draaien. Was de weg voor mezelf kwijt. Hij leek het heerlijk te vinden om mij zo te zien en genoot van mijn afhankelijkheid. Geestelijk had ik veel schade en mijn geheugen was te erg voor woorden en leek in droomwereld te leven. 

ik had de kracht niet om te vechten en het leek weer even goed te gaan. Achteraf kwam ik erachter dat hij veel drugs gebruikt om zichzelf in te houden. Hij gebruikte C, M, wiet en X. Teveel om op te noemen. 

Hoe meer ik aansterkte hoe meer hij ruzie veroorzaakte om de kleinste dingen, waardoor mijn bloeddruk enorm ging pieken en dat leek hem niet te interesseren. 

omdat we met Corona te maken hadden, heeft hij zich de eerste maanden na mijn herseninfarct allemaal inboedel en spullen mijn huis ingebracht. 

Hij wil alles bepalen en zich machtig voelen hoe de kids en ik ons moeten gedragen en wat wij moeten doen en hoe. 

Hij heeft met iedereen ruzie gemaakt die naast ons staat. Elke keer als wij ruzie hebben dan straft hij me door iemand te belagen in mijn omgeving, deze mensen praten ook niet meer met mij door zijn intimiderende  houding en dreigementen. 

tijdens ruzies kleineert hij en scheld hij me uit voor kankerwijf en wens hij me een hersenbloeding toe. 

ik weet niet meer wat ik moet doen! Ben als de dood dat dit van kwaad naar erger gaat. Kan iemand me helpen door mijn tips te geven? 

Dit onderwerp werd gewijzigd 2 jaar geleden door Delilah14

   
Citeren
Onderwerp trefwoorden
(@Anoniem 3076)
Deelgenomen: 3 jaar geleden
Berichten: 41
 

Wat erg... Het lijkt mij dat je eerst eens moet kijken hoe het komt dat je weer met zo'n moeilijke man zit opgescheept. Na die borderliner 20 jaar lang. 

Had je geweten over lovebombing dan was je er niet ingetrapt met deze voormalige ridder op het witte paard. Dus jezelf eerst eens goed informeren op internet lijkt mij het beste. Er zijn websites genoeg over narcisme. Dan kun je ook je eigen aandeel in het drama leren kennen. Ik bedoel het niet beschuldigend maar spreek alleen uit eigen ervaring.

Onze opvoeding tot gemakkelijk te misbruiken kinderen en onze onwetendheid waren bij ons de grootste val. Leer eerst zien waarin je zit en hoe je het de volgende keer kunt voorkomen. 


   
BeantwoordenCiteren
Herman
(@herman)
Trusted Member Admin
Deelgenomen: 7 jaar geleden
Berichten: 58
 

In aanvulling op de reactie van Silvia, hier een artikel dat behulpzaam kan zijn in het herkennen van de patronen in een relatie met een narcist: https://www.narcistontmaskerd.nl/narcistische-partner/


   
Pripri reageerde
BeantwoordenCiteren
Deel: