Tijd verloren, wat ...
 
Meldingen
Alles wissen

Tijd verloren, wat leer ik ervan?

5 Berichten
4 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
230 Bekeken
(@beterlaatdannooit)
New Member
Deelgenomen: 3 maanden geleden
Berichten: 2
Topic starter  

Hallo allemaal. Ik ben Rosa. Oh wat fijn dat ik dit forum tegengekomen ben. Ik kom net uit een knipperlicht relatie van 3,5 jaar met iemand waarvan ik nu inmiddels het sterke vermoeden heb dat er narcistische persoonlijkheidsstoornissen meespelen. Mijn relatie met deze man begon als een romantische droom, maar werd langzaam aan steeds meer getekend door conflict, jaloezie, en heel veel emotioneel drama. Om uiteenlopende redenen, vaak overdreven, werd de relatie steeds weer beëindigd, werd ik geblokt, doodgezwegen of bekritiseerd. En daarna was er spijt en werd het weer gelijmd. Was alles anders bedoeld. Deze man was een slaaf van zijn emoties. Geen controle. Ik heb mij vaak afgevraagd waarom ik steeds weer probeerde om zaken recht te trekken. Ik vermoed dat dat kwam omdat deze persoon zelfinzicht leek te tonen, waardoor ik steeds het idee bleef houden dat dingen beter zouden worden.Dit heeft mij veel tijd gekost. Ik hoop hier wat verhalen te lezen van anderen waardoor ik mijn eigen rol beter kan leren begrijpen, en daarmee kan voorkomen dat ik wederom in een relatie stap met een vergelijkbare persoonlijkheid. 

Dit onderwerp werd gewijzigd 3 maanden geleden 5 keer door BeterLaatDanNooit

   
Citeren
 Han
(@han)
Trusted Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden
Berichten: 63
 

Hallo Rosa,

Ik vind dat jij goed bezig bent voor jezelf.  Slachtoffer zijn van narcistisch misbruik is natuurlijk ook vreselijk. Je schrijft dat  dat jij je eigen rol beter  wil leren begrijpen.
Dat is al een mooi begin. Het heeft ergens ook geen zin denk ik om jezelf af te vragen waarom een clown zich als een clown gedraagt, beter is om jezelf dan af te vragen waarom jij naar het circus gaat. Slachtoffer van narcisme, betekent nog niet dat jij jezelf dan ook als slachtoffer  moet gedragen. Met zelfkennis en kennis over narcisme te krijgen, gaat het er vooral om dat jij de rode draden en de valkuilen  leert herkennen. In de kern  hebben narcisten  en slachtoffers  iets gemeenschappelijks en dat is misschien wel een ongezonde hechtingsstijl.  Zowel de narcist  als het slachtoffer  zijn onvoldoende  gehecht, geen of weinig zelfliefde.  En ik denk dat  beiden zich in dat stuk herkennen, waardoor zij elkaar onbewust ook  naar elkaar toe trekken. Beiden  willen ergens  hun innerlijke leegte opgevuld hebben, zowel de pleaser als de narcist.  Soms kan het zo verwarrend zijn  dat je als pleaser onbewust iets van het gedrag van  de narcist over kan nemen. Je verloren ik. Je weet dan niet meer goed wie je bent. En om jezelf weer terug te vinden is  is ook een heel  proces. Je zult  ook weer opnieuw naar jezelf moeten leren kijken, en triggers zul je ook altijd tegen blijven komen. Uiteindelijk gaat het er om dat jij degene  mag zijn, die je wil zijn.  Wens je veel liefde en succes toe . Voor mij persoonlijk  heb ik vooral geleerd om een beter mens voor mijzelf te zijn, in plaats van alleen voor anderen.           


   
BeantwoordenCiteren
(@beterlaatdannooit)
New Member
Deelgenomen: 3 maanden geleden
Berichten: 2
Topic starter  

Ja dat is een goede vraag..waarom ga je naar het circus;). Dat zit inderdaad in onveilige gehechtheid en de neiging om te supporten en te repareren. Als pleaser neem ik me dan voor om niet in dezelfde valkuilen te stappen. En dat brengt ook weer issues met zich mee. Want als je je grenzen stelt, door bijvoorbeeld bepaald gedrag niet te accepteren, dan kan het ook dat je mensen vrij snel gaat afwijzen. Ik merkte laatst dat ik iemand snel wantrouwde toen het contact begon met "lovebombing" gedrag over de app. Te veel complimenten en romantisch gepraat, al voor de eerste date. Ik stond gelijk op scherp en heb daar ook iets over gezegd. Dat heeft het contact niet goed gedaan en het is uiteindelijk verbroken. Terwijl er misschien ook heel normale mensen die erg romantisch zijn aangelegd. Er is in elk geval een verhoogde alertheid ingekropen en dat kan in mijn voordeel maar ook in mijn nadeel werken. 


   
BeantwoordenCiteren
(@lonneke71)
New Member
Deelgenomen: 4 maanden geleden
Berichten: 3
 

Hoi! Dat laatste is iets waar ik ook bang voor ben. Dat ik teveel op scherp sta en mensen die het echt goed menen, zelf verdriet doe. Soms krijg je de de kans niet om jezelf te verklaren en de ander excuses aan te bieden. Narcisme maakt veel meer kapot dan je lief is. Triest.


   
BeantwoordenCiteren
(@maria_johanna)
New Member
Deelgenomen: 2 maanden geleden
Berichten: 1
 

Dag Rosa,

Allereerst wil ik je zeggen dat ik het super goed van je vind dat je het bespreekbaar maakt. Ik ben zelf sinds vandaag lid geworden van dit forum. Ik ben zo blij te lezen dat ik niet de enige ben. Ik vind je verhaal zo ontzettend dapper. Ik wilde je een prive bericht sturen omdat ik het wat eng vind op het openbaar te doen, maar dat kan volgens mij niet. Dus vandaar mijn reactie onder je bericht. 

Veel groetjes Maria


   
BeantwoordenCiteren
Deel: