Vader is mislukte N...
 
Meldingen
Alles wissen

Vader is mislukte Narcist en Moeder te lief

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
298 Bekeken
 Mug
(@mug)
New Member
Deelgenomen: 7 maanden geleden
Berichten: 2
Topic starter  

Hallo!

Ik weet al heel lang dat mijn vader een Narcist is. En dan ook nog een mislukte Narcist! Hij is namelijk helemaal niet leuk en charmant. De meeste mensen mogen hem niet omdat hij altijd aandacht wil en heel erg nadrukkelijk aanwezig is. Ook heeft hij eigenlijk nooit gewerkt. Werd in het verleden met eigen zaak vrij snel overspannen en is daarna volledig afgekeurd. Wel was hij goed in het terroriseren van zijn vrouw en kinderen. Ik ben de jongste, heb 5 jaar alleen met mijn ouders gewoond. Dit heeft mij genekt en ervoor gezorgd dat ik inmiddels ben gebroken met mijn ouders. En dit had ik veel eerder moeten doen.

Het probleem is namelijk dat mijn ouders heel oud zijn. Ze zijn 89! En door mijn breuk met mijn vader kan ik mijn moeder niet zien. Mijn moeder mag namelijk nooit iets zonder hem ondernemen. Vroeger heb ik ook wel eens een tijd geen contact gehad en zag dan mijn moeder ook niet. Zij nam het mij zelfs kwalijk en gaf mij dan de schuld van de breuk.

Het gevolg is dat ik mij voortdurend schuldig voel. En ik niet alleen. Mijn 2 zussen voelen ook voortdurend een schuldgevoel en iedereen houdt mijn vader de hand boven het hoofd om mijn moeder maar te ontzien. Zij kreeg namelijk altijd de last te dragen van ruzies en werd ook door hem mishandeld. Wij waren allemaal heel bang voor hem en heel bang voor zijn boosheid.

Nu mijn moeder al slechter wordt, wil haar graag zien. De laatste keer is al een paar jaar geleden en het lijkt me verschrikkelijk als ze overlijdt en we elkaar niet meer gezien hebben. Mijn moeder is weliswaar gebrainwashed maar een lief mens.

De dagopvang wil niet meewerken. Zij zijn bang dat mijn moeder dan van mijn vader niet meer kan komen. Mijn zussen zijn ook bang voor mijn vader. Mijn zus zegt dat mijn moeder nu juist minder aan me denkt en dat het misschien beter voor haar is als ze me niet ziet.

Wat denken jullie?

Mijn excuses voor ook een lang verhaal! Altijd lastig om de boel uit te leggen en alle verhalen zijn weer anders!

 


   
Citeren
(@angel38)
Active Member
Deelgenomen: 6 maanden geleden
Berichten: 3
 

Hey!

Wat ongelooflijk naar zeg... Ik ervaar in mijn relatie een soort gelijke problemen, ben op een punt dat ik niet meer met mij/ons laat sollen. Wij hebben geen probleem maar hij, wanneer puntje bij paaltje komt en ik nu de stekker eruit wil trekken. Is hij eindelijk bereid er wat aan te doen, met de hoop dat dit dan ook echt zal gaan gebeuren.

Wat betreft jullie probleem, ik zou alle mogelijkheden bekijken om dan toch met je moeder in contact te komen. Net zoals je zegt, wanneer ze sterft heb je die mogelijk natuurlijk niet meer. Ook al heeft je moeder het tegenover je zussen, niet meer veel over je. Weet niemand natuurlijk wat er precies in haar omgaat, misschien eerst bellen een optie? Ik hoop echt dat je toch op de één of andere manier nog in contact komt met haar, misschien zou je jezelf zover kunnen krijgen dat je even "vergeet" hoe je zware verleden is geweest. Puur focussen op elkaar nog eens zien, met andere woorden jezelf daarvoor opofferen om dit moment nog met je mama te hebben.

Ik wens je heel veel sterkte!

Liefs, Angel


   
BeantwoordenCiteren
Deel: