voor de 2e keer een...
 
Meldingen
Alles wissen

voor de 2e keer een narcist in je leven..

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
875 Bekeken
(@hansiebar)
New Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

Hallo allemaal,

Na 26 jaar onder de narcistisch trekjes van mijn broer te leven dacht ik het leven weer te hebben opgepakt. Na intense therapie, ruzie met de ouders over de breuk met mijn broer en re intergratie met mijn baan. Dacht ik weer met beide benen op de grond te staan. Ziels gelukkig met mezelf dacht ik de man van mijn dromen tegen te zijn gekomen. Wel 20 jaar ouder dan dat ik was maar hey, wat maakt leeftijd uit als iemand zo goed voor je is? Na 3 maanden op handen en voeten gedragen te worden veranderde opeens veel. een weekje logeerde ik bij hem thuis. Ik kon tijdelijk even niet in mijn eigen huis zijn en van de redder in nood mocht ik wel in zijn huis blijven "proef samen wonen". Echter veranderde alles toen naar zijn woorden zijn gestoorde ex scharrel in zijn huis stond (terwijl ik aan het werk was) de hele nacht was die daarna weg, haar moeten kalmeren, want ja ze wilde zelfmoord plegen en hij moest echt wachten op haar ouders. Om 6 uur sochtends kwam die dan eindelijk thuis. En toen veranderde de hele relatie. Hij werd depressief, liet af en toe weekenden of weken niks van hem horen. En hij werd ziek. Last van hormonen, slaapproblemen, dus de beste man moest wat vaker alleen zijn en slapen. Het zorgkind dat ik ben, liet ik hem, ik liet hem met rust en gaf hem zijn vrijheid. 
Ik wist dat deze man een verwarde verleden had met veel ex scharrels en zelfs zijn met (huidige)secretaresse was er een korte relatie geweest. Ook zij had problemen met een man die haar sloeg etc dus hij moest er af en toe nog wel voor haar zijn. Zo naïef als ik was dacht ik alleen maar; wat een goeie gast is het ook. Na 7 maanden in de relatie, wandelde ik door mijn eigen buurt en kwam ik hem tegen met zijn (ex)scharrel.. arm in arm liepen ze op mij af en het enige wat hij deed was mij een kus op mijn voorhoofd geven en liep vervolgens door. Daarna nam meneer zijn telefoon voor een week lang niet op. Na hem eindelijk te pakken te kunnen krijgen zijn we gaan praten en kwam die met 30 vreemde excuusjes die in mijn hoofd niet klopte. maar toch, ik ging door. Een week later vertrok hij spontaan op een werkreis voor een week. 
Een paar dagen in de reis had ik midden in de nacht de opwelling en ben ik zijn huis in gegaan omdat er voor mij iets niet klopte. Hier vond ik de bewijzen dat mijn spullen verstopt waren en een lief kaartje van zijn secretaresse dat 2020 nu echt hun jaar ging worden. 
Zonder twijfel heb ik meteen contact opgenomen met de andere 2 dames en zij bevestigde mijn vermoedens. Deze man had al 4 jaar lang een relatie met zijn secretaresse en 3 jaar lang met zijn ex scharrel. Ik was de 3e.. er net nieuw bijgekomen en zijn grote geheim onthult. Zonder twijfel hebben wij hem natuurlijk alle 3 geconfronteerd. 
Waarbij ik natuurlijk de boosdoener was in het verhaal, dus hij heeft daarna gedreigd aangifte voor huisvredebreuk en diefstal. Nu heb ik al op het politiebureau moeten verschijnen maar aangezien hij geen officiële aangifte heeft gedaan en alleen een melding heeft geplaatst, gebeurd er weinig.. en nu is het stil.. al bijna een maand stil. En het ergste is het maakt mij elke dag een beetje banger. Wat zal zijn volgende actie zijn? Hij neemt mij dit niet in dank af, hij is bang dat ik zijn reputatie kapot maak, want het is een status mannetjes met een directeursbaantje. 
Moet ik dan contact maken om hem rustig te krijgen en mezelf voorbij gaan hierin?
en vooral. Hoe overkomt het mij dat ik nu voor de 2e keer mij door een narcist heb laten beïnvloeden?


   
Citeren
 Saar
(@saar)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden
Berichten: 109
 

Dag Hansiebar,

 

Dat je de eerste keer door een narcist hebt laten beïnvloeden daar kon je niets aan doen want je bent een kind en dit soort misbruik is al voor een heleboel volwassenen ondenkbaar, laat staan voor kinderen. Dus feitelijk heb je maar 1 keer zo laten beïnvloeden door een narcist. Omdat ik zelf uit een gezin kom met narcistisch misbruik liep ik daarna ook makkelijk narcisten tegen het lijf. Ik denk dat narcisten een neus hebben voor slachtoffers van misbruik zoals een roofdier zijn prooi ruikt, behalve dan dat wij kunnen leren om geen prooi te zijn. Er zijn een aantal valkuilen die ik zie bij slachtoffers en dat is:

 

1) Veel slachtoffers zijn gevoelig voor de verwondingen van anderen en hebben een ruim inlevings/ incasserings en begripsvermogen. Narcisten haken hier graag op in en maken er gebruik van.

 

2) Veel slachtoffers zijn gevoelig voor het ‘gedragen worden op handen en voeten’, eindelijk iemand die je wel waardeert!

 

3) Slachtoffers vinden het vaak moeilijk om in te zien dat de ander wellicht gewoon een loopje met ze neemt. Het vertrouwen die ze in anderen stellen is soms buiten proportioneel.

 

4) Grenzen voelen is lastig. Omdat je grenzen nooit gerespecteerd zijn is het lastig om ze zelf te voelen, te erkennen en er de juiste acties op te laten volgen. Slachtoffers leerden zichzelf wegcijferen en dat geeft een open uitnodiging voor narcisten.

 

5) Slachtoffers zijn sterke mensen die hebben geleerd hun eigen boontjes te doppen in barre omstandigheden. Ze hebben geleerd te overleven en menig mens doet ze dat niet na.

 

Nu krijg je de volgende cocktail in karaktereigenschappen die veel slachtoffers gemeen hebben:

Grenzeloze, weinig terugvragende, eindeloze begripvolle zorgzaamheid.

Niets is aantrekkelijker voor de narcist dan zo iemand.

 

Daarom vallen slachtoffers makkelijker terug in relatie met narcisten. Ze kunnen hun eigen oude patronen (in jou geval met je broer) voort zetten in de nieuwe relatie en het stomme is dat vele slachtoffer dit blijven doen totdat ze anders geleerd hebben.

 

Angst:

Ze zeggen dat angst geen goede raadgever is, maar bij mij werkt het altijd om naar te luisteren. Niet om me erdoor te laten regeren maar wel om te ontdekken wat ik nodig heb en daarna te handelen.

De narcist in jou leven wil dat je naar hem terug komt.. geloof me, de dag dat je dit doet zal hij weten dat er met jou echt alle kanten op te manipuleren valt en hij zal je daarna nog moeilijker loslaten.

 

Doe het niet en je kans is groot dat hij denkt dat je toch niet zo gemakkelijk prooi bent als hij had gehoopt. En dat is precies wat je moet zijn. Een verschrikkelijk moeilijke prooi zodat hij door heeft dat hij zich in je verslikt heeft en je geen prooi bent. Hij zal je uitspugen en opzoek gaan naar iemand die wat makkelijker is. Neem dit niet persoonlijk op. Het zegt niets over wie jij bent, alleen wat over deze narcist.

 

Ben zo moeilijk en lastig als je kan zijn voor hem. Pak je eigen leven op en doe helemaal niets. Je hoeft niet te staan wachten op dat er iets gebeurt. Als er iets gebeurt los je het dan wel op. Blijf in het hier en nu en heel dicht bij jezelf. Ja hij zal bang zijn voor zijn reputatie en wellicht je her en der zwart maken. Maar toch, de meeste narcisten zijn geen helden, en er is grote kans dat hij nu gewoon het hazenpad kiest.

Succes.


   
BeantwoordenCiteren
Deel: