Meldingen
Alles wissen

Weg na 20 jaar, begin van herstel is er.

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
574 Bekeken
(@yasmin)
New Member
Deelgenomen: 1 jaar geleden
Berichten: 4
Topic starter  

Beste allemaal,

Na heel erg lang twijvelen me hier aangemeld omdat ik merk nog steeds last te hebben van trauma's uit mij helaas 20 jaar durende relatie.

Het is een lang verhaal die relatie....

Ben er ook niet voor niks in beland.

Ben opgegroeid bij een zeer narcistisch ouder (moeder). Dat had zeker gevolgen.

Helaas is mijn vader vroeg overleden waardoor de symptomen bij mijn moeder nog erger werden. inmiddels kan ik door intensieve therapie nu met haar omgaan, inbeperkte mate. Het is en blijft moeilijk, maar kan inmiddels begrijpen waarom ze is geworden zoals ze is. En ja daar kan ze zelf niets aan doen. Haar gedrag is echter zwaar toxisch nu en in het verleden ook.

Helaas ben ik daardoor in niet al te goede relaties gekomen. Maar goed.

De laatste van 20 jaar was wel de meest verschrikkelijke.

Ben er werkelijk enorm in gestonken. Vooral het motto bij mij, wie ben ik om iemand niet te geloven? En enorme loyaliteit issues hebben me jaren lang zelf voor de gek gehouden. Scheiden kwam gewoon niet voor in mijn woordenboek

Door in heftige therapie te zijn geweest heb ik het verleden van thuis een plek kunnen geven.

Maarja zat toen natuurlijk vast in een toxisch huwelijk met minderjarige kinderen...... en was zelf geestelijk behoorlijk instabiel.

Sinds eind 2019 ben ik weg uit dit huwelijk. Had vele plannen voor mijn hopelijk spoedige herstel. Helaas gooide de pandemie die nogal in de war waardoor ik vooral in mijn uppie heb moeten zien te rooien.

Om eerlijk te zijn durf ik niet al teveel te vertellen omdat ik sorry dat ik het zeg dit forum nog niet zo vertrouw. wat als hier ook "foute mensen" zitten?

Ik heb noodzakelijk af en toe contact met mijn ex vanwege de kinderen. Echter alleen als meneer weer eens niet het leefgeld heeft overgemaakt op tijd.

Helaas raakte ik ook mijn baan kwijt in de pandemie waardoor ik het leefgeld echt nodig had om de huur te kunnen betalen. Anders had ik uberhaupt niet eens gereageerd denk ik.

Heb nu weer werk dus geeft het minder problemen indien meneer het weer eens niet op tijd betaald. Vervelend is het wel.

Is trouwens een patroon, 3 keer wel betalen en dan ineens niet. Heb ook als eens gedacht ik reageer niet, het komt wel. Maar niet reageren betekend dat het niet komt kwam ik achter. En dan moest ik helaas na een week wel reageren. wellicht herkennen mensen dit.

Lijkt wel alsof hij op die manier de vinger aan de pols wil houden.

Nou ja, ik hoop hier wat steun te ontvangen en herkenning/erkenning.

Het is voor mij een enorm lang en moeilijk proces geweest om me van hem los te worstelen. Ook omdat ik mijn kinderen helaas tegen hem moest beschermen.

Voor iedereen die vast zit, heel veel sterkte en liefde toegewenst. Laat je niet zoals mij gebeurde gek maken.

Groetjes Yasmin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit onderwerp werd gewijzigd 1 jaar geleden 2 keer door Yasmin

   
Citeren
(@Anoniem 3076)
Deelgenomen: 1 jaar geleden
Berichten: 41
 

Ja, zo houdt meneer de vinger aan de pols. Negatieve aandacht is ook aandacht he. Zo heeft hij toch nog een mogelijkheid om je energie weg te zuigen. En daar blijt het toch altijd weer om te gaan helaas. Geld doet ze vaak niks. Is alleen maar een middel om mensen te beïnvloeden is mijn ervaring met zo'n man.

Ook is het goed dat je voorzichtig bent op internetfora hoor. Heb wel eens op een forum gezeten waar ook een journaliste op bleek te zitten. Die begon de narcistenslachtoffers allerlei vragen te stellen ondertussen zichzelf ook als slachtoffer voordoend. Nadat dat uitkwam en de beheerders dreigden juridische stappen te ondernemen als ze iets uit liet lekken naar de boze buitenwereld zocht die vrouw andere slachtoffers, prostituees, en maakte daarover een tv-programma. Dus voorzichtigheid is altijd goed.


   
BeantwoordenCiteren
Deel: