Meldingen
Alles wissen

Heeft iemand advies om los te komen van narsist

142 Berichten
15 Gebruikers
4 Vind-ik-leuks
19.2 K Bekeken
 Saar
(@saar)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden
Berichten: 109
 

Beste Karo,

 

Je bent in een topic gestapt van iemand anders. Wanneer je graag wilt dat mensen reageren op je verhaal gebeurt dat makkelijker in een eigen topic. Bovendien helpt het bij het overzichtelijk houden.

 

Vriendelijke groet ? 


   
BeantwoordenCiteren
(@molly)
Trusted Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 54
 

Het is zover....het is over een  uit. Dit was van het werkend al zo. Het wordt niets zegt hij. Ik zei je wilt niet naar jezelf kijken, je blijft naar mij wijzen. Hij geloofde in sprookjes en hoopte dat het goed zou komen.

Dag later houdt hij me vast en zegt veel van me te houden. Ook krijg ik halverwege de dag ineens een kusje. 

Vandaag doet hij weer alsof er niets aan de hand is. Hij vraagt min hoe het met min  gevoel zit. Ik zeg hoezo het is toch voorbij. Voor hem dus niet. Ik zei dat er teveel was gezegd en gedaan en dat ik.moe was. Ok als jij dat wilt. Maar hoeft van min niet.

Weer die verwarring

 Is dit nu wat er wordt gezegd wanneer je het beëindigd dat ze nog gaan ' hangen? Het is heel moeilijk niet mee te gaan in zijn woorden merk ik. Het ligt op de loer....ik ben constant in gevecht met mezelf ...ach misschien toch weer proberen....de andere kant zegt nee niet doen dit is een manier van hem.

Het is nog onwerkelijk allemaal en ook eng. Om eerlijk te zijn kom ik nog nietbij mijn gevoel. Tranen zijn er niet meer en het gevoel lijkt ook ver weg te zijn. Zal dit een mechaniek zijn om mezelf staande te houden?

Het gedrag herkenbaar?? Wat is de volgende stap...uitzoeken maar....


   
BeantwoordenCiteren
 Saar
(@saar)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden
Berichten: 109
 

Het spijt me Molly waar je door heen gaat allemaal. Het is ook verwarrend. Je probeert het toch weer te begrijpen, zoekend naar antwoorden. Maar je gaat het niet helemaal kunnen begrijpen ben ik bang. Dat is wellicht het verschil tussen een ziek persoon en een gezond persoon. Ik noem het altijd de waan waarin ze leven, zorg dat ie niet in jou gaat leven. Als je het voor jezelf niet helemaal hoeft te begrijpen, kan dat al beetje rust geven. Probeer mensen om je heen te vinden die je kunnen steunen. ?


   
BeantwoordenCiteren
 Han
(@han)
Trusted Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden
Berichten: 63
 

@molly Hoe gaat het nu met jou.


   
BeantwoordenCiteren
(@molly)
Trusted Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 54
 

Hoe echt het nu ook gaat, het is fijn dat jullie reageren. Geeft het gevoel niet alleen te zijn.
@Saar; ik probeer hem idd nog steeds te begrijpen. Ik weet dat ikdat niet moet doen.
Maar merk dat ik het moeilijk vind dat hij echt niets wil doen.
Ik moet het accepteren. Je schrijft een goede zin over de waan waarin ze leven dat hij nidt in mij gaat leven.....

#hansje

Het gaat niet echt geweldig. Wat zo lastig is dat hjj nog steeds speelt met mij  hoofd. Het was duidelijk over en uit maar een paar dagen later doet hij weer alsof er niets aan de hand is. Op het moment dat ik xei ik kan niet meer het is genoeg reageerde hjj dat im het dan maar even in 4 dagen moest regelen. Dus huis, geld noem maar op. Ik zeg dat ga ik niet doen ik heb nu vakantie ik heb nu even de rust nodig. Hij vond het niet fijn dat ik nu niet feedback hij zei. Jammer dan. Ik ga straks nog een weekje met mij zoon weg wat hem ook niet aan staat masr we zetten door.

We zijn dus nog in 1 huis omdat er veel geregeld  moet worden. 

Veel emoties en ik betrap me er op dat ik zelfs nu nog denk....zie ik het niet verkeerd. Gewoon idioot. En het niet kunnen bevatten dat ik jaren in een verkeerde relatie heb gezeten. En wat het nu moeilijk maakt is dat hij nog steeds op de oude manier probeert mkn te terug te krijgen. Hjn denkt echt dat het weer goed is met een knuffel en een kus. 

Maar wil ik een beter en leuker leven en partner dan moet ik doorzetten. Ik merk wel dat ik erg zwak ben. 

Vrees dat dit een hele zware tijd gaat worden. Ben al enig met contacten te maken maar merk dat ik in dit stuk ook nog veel moet leren. Ik denk dan tovh; ach wat moet iemand die met mij, heb zoveel gedoe, ik wil een ander niet lastig vallen. 

Moeilijk en zeer vermoeiend...moet doorzetten masr o wat is dat moeilijk. Af en toe is er ook zoveel paniek in mij

Hebben jullie nog advies...

 

 

 


   
BeantwoordenCiteren
 Han
(@han)
Trusted Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden
Berichten: 63
 

@molly Allereerst wens ik je een fijne en rustige vakantie toe. Het is ook allemaal best wel heftig waar jij nu in zit.
Je Schrijft "Ben al enige tijd bezig contacten te maken, maar merk dat ik in dit stuk nog veel moet leren. Ik denk dan toch, ach wat moet iemand die met mij heb, zoveel gedoe, ik wil een ander niet lastig vallen" 
Mag ik vragen wat je hier zoal mee bedoeld. Het zijn nogal wat woorden wat je schrijft. Doordat jij zolang in deze negatieve relatie hebt gezeten,en jezelf steeds aan de kant hebt gezet,  lijkt het alsof jij jezelf ook ook ietsje negatief opstelt. en dat jij je zelf minder belangrijk voelt ten opzichte van anderen. 
Ik weet dat het allemaal lastig en verwarrend voor jou is, maar zou bijna willen zeggen, Als je iets wil veranderen, ga dan eens voor de spiegel staan. Uiteindelijk ben jij de kapitein op je eigen schip, en bepaal jij de koers. Ik vergeleek mijn leven altijd met een soort treinreis, mensen komen als passagiers in je leven, sommigen blijven langer anderen blijven maar voor even, maar de reis gaat altijd door. Ook al zit je in een stiltecoupé. 
In jou leven hoor jij jezelf op nummer 1 te zetten. Het gaat om jou en om niemand anders.  maar dat is wel het gene wat ik de laatste jaren geleerd heb. Misschien ben jij ook wel een gever, en durf je bijna niet meer te ontvangen.
Maar geloof mij, als je besluit om uit die trein te stappen, het is een tussen station, er komt altijd weer een volgende trein. Woon jij misschien toevallig in de regio met die mooie dierentuin ? 

 


   
BeantwoordenCiteren
(@molly)
Trusted Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 54
 

@hansje

Over het stuk betreft contacten, ik ben onzeker over veel dingen en mij  vertrouwen is ook behoorlijk aangetast. Daarom noem ik het ook ; mijn stuk" . Ik heb hierin op dingen te leren. Wanneer mensen zeggen je mag me bellen als er iets is vind ik dat moeilijk en denk ikal gauw dat ik mensen ladtig val met mijn sores. Ik was al aangemeld bij de psycholoog voor relatietherapie aangezien hij niet gaat laat ik de aanmeldig staan voor mezelf. Fenk dat ik het zeker nodig heb.

Het vertrouwen en mijn onzekerheid moet ik aan werken. Doordat dingen vask zijn gezegd ga je het ook denkenfat het zo is....dus ja, ik ben vast niets waard,  wie vind mij nu leuk  durf nu nog niet eens in openbaar te zwemmen omdat ik denk dat ik er afzichtelijk uit zie....tja....werk aan de winkel. Ben ervan overtuigd dat wanneer dat beter is ik ook beter contact kan maken met mensen en vooral ook behouden.

Na 50km kan ik in de mooie dierentuin...

 


   
BeantwoordenCiteren
(@molly)
Trusted Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 54
 

...de trein vind ik een mooi voorbeeld.

 

 


   
BeantwoordenCiteren
 Han
(@han)
Trusted Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden
Berichten: 63
 

@molly Het is altijd goed hulp er bij te zoeken. Ik heb ook psychologische hulp gehad, en later relatietherapie. Het waren niet de gemakkelijkste gesprekken. Maar wat mij wel duidelijk werd, was dat het vertrouwen bij mij helemaal zoek was. Ook tijdens die gesprekken werd ik als boeman neer gezet, en werd er zeer neerbuigend door ex over mij gesproken. Zelfs die gesprekken verliepen op een manipulatieve manier. De relatietherapeut doorzag dat ook, maar het leidde allemaal tot niets. Steeds maar weer die verwijtende sfeer. Maar nu op dit moment gaat het gelukkig beter met mij, ben ook nog veel bezig om dingen een plek te geven. Op dit moment krijg ik nog wel eens een appje van mijn ex. Maar vanuit mij zelf zoek ik geen contact. Als zij een berichtje stuurt hou ik het zo neutraal mogelijk, en ga niet meer in op persoonlijke zaken. Zelfs de mensen waar wij gezamenlijk ooit contact mee hebben gehad, probeer ik zoveel mogelijk te mijden. Bij mij is er ook wel iets aan vertrouwen in een ander veranderd. Kan mij jou gevoel goed voorstellen.  Dus met nieuwe contacten stel ik mij nu heel gereserveerd op.   


   
BeantwoordenCiteren
 Han
(@han)
Trusted Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden
Berichten: 63
 

@molly Over dat trein reizen. Ik geloof zelf dat mensen niet zomaar op je pad komen. Sommigen komen met een boodschap, en van anderen kun je weer wat leren. Het heeft mij in ieder geval wel het 1 en ander opgeleverd, ik heb mijzelf beter leren kennen. Zonder de mede reizigers, was mij dit niet gelukt. 
In welke treincoupé zit jij.  


   
BeantwoordenCiteren
(@molly)
Trusted Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 54
 

@hansje
Jij hebt dus nog wel samen therapie gehad. Hij  heeft nu duidelijk aangegeven dat hij niet heen wil. Hij zegt wat kan iemand nu doen het zijn domme mensen. Hij durft gewoon niet bang dat iemand anders hem een spiegel voor houdt. En was hij wel mee gegaan dan denk ik nu ook dat hij het net zo zlu doen als wat jij schrijft. Ook de boel verdraaien. En zo dat ik alles heb gedaan. Hij zegt nu ook nog steeds dat hjj niet begrijpt waarom het zo is gelopen. Bijzonder. Maar de psycholoog ga ik zf gebruik van maken. Denk dat dat heel goed is. Moet alleen of geduld hebben ivm wachtlijst.

Wel goed te lezen dat het goed met je gaat. Ook te weten dat je weer kunt genezen van dit alles. Het kost alleen wat tijd. 

Ik begrijp dat je zelf geen contact meer met je ex opneemt. Mijn partner zei dat hij nog contact met me wilde houden als we uit elkaar waren. Dit omdat we zo lang bij elkaar zijn geweest. Mijn zoon zei direct dat is de controle die hin nig wil houden. Dit zal waarschijnlijk zo zijn. Vind het zelf zo rot dat er zoveel emoties zijn. Verdrietig   teleurgesteld boos paniek. Soms weet ik niet hoe daar mee om te gaan.

Ook ik geloof dat er mensen niet zomaar op je pad komen. Dat zie ik nu ook. We hadden een oppas voor onze poezen, dit was oppervlakkig contact maar sinds kort is het contact toch meer geworden en is ze erg met me begaan. De echte blijven, zo voel ik dat.

Dus ja welke coupé ik zit..nog wel in de stiltecoupe maar eentje die wel in beweging is. 

Het vertrouwen is er nog niet direct dat zal weer moeten groeien. En als het goed is blijven deze mensen met je mee groeien.

Moet ook leren te ontvangen. Zoals je schreef is het veel geven geweest. Het ontvangen ken ik dus niet.

 


   
BeantwoordenCiteren
 Han
(@han)
Trusted Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden
Berichten: 63
 

@molly. Denk dat je zoon het allemaal goed doorziet. De controle ook zo'n dingetje. Heb er nu af en toe ook wel eens mee te maken, maar leg het maar naast mij neer. Ik reageer er ook niet meer op. Uiteindelijk stroomt het water toch wel naar de zee. 


   
BeantwoordenCiteren
 Saar
(@saar)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden
Berichten: 109
 

Dag Molly,

 

Je staat ondanks alle moeite het toch maar te doen! En wellicht voelt dat nog niet zo, maar het is krachtig dat je toch doorzet, ondanks alles. Iets in je heeft gekozen en wil echt richting een ander leven. Ja dat gaat niet altijd even makkelijk, maar 1 ding heb je sowieso mee en dat is dat je in staat bent om je koers te veranderen. Bestemming: beter leven.

 

Toen ik jong was, ben ik weggelopen van huis om het geweld te ontlopen. Ik wist niet goed waarheen en waarnaar toe. Ik voelde me stom, bont en blauw geslagen van binnen, maar van buiten zag je niks. En veel verder dan een dag of wat vooruit kijken lukte niet. Veel heb ik meegemaakt sindsdien, maar het was het 100% allemaal waard. Er gaat niets boven jezelf terugvinden en je vrijheid leven.

 

Ik wens je veel goeds op je reis Molly. Neem het per dag, maar zet het wel door. Blijf zo dicht mogelijk bij jezelf als het je lukt, want het gaat je helpen op de wegen die je kiest te gaan. Iedere dag een klein beetje werken aan die betere toekomst, op een dag is dat heel veel. Bovendien ben je vele malen sterker dan jezelf denkt, want slachtoffers van narcisme hebben allemaal de neiging zich ruim te onderschatten, ontdek dat maar voor jezelf.

 

 

Wanneer je nieuwe contacten aangaat kan het helpen wanneer je ook praat over wat je graag zou willen creëren, over welke mooie herinneringen hebt. Blijf jezelf herinneren in wie werkelijk van binnen bent en wie je wilt zijn. Het geeft voeding aan jezelf en het zal mensen naar je toe trekken die daarbij aansluiten. Geen mensen die aansluiten op je wonden, maar mensen die aansluiten op wie je eigenlijk bent. ?


   
BeantwoordenCiteren
(@molly)
Trusted Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 54
 

@hansje

Denk ook dat mkj  zoon alles goed doorziet helaas.

Waarom willen ze zo graag die controle houden  zelfs al is het over. Dan zou je toch kunnen zeggen ze gaan op zoek naar een ander slachtoffer. Maar dat is dus niet zo.  Hoe probeert jou ex nu nog de controle te houden? Of ben ik veel te naïef. 

Wat ik zo moeilijk vind is telkens die vetwarring. Ik merk dat ik die twijfel of ik het wel goed gedaan heb groot is. Vandaag was hij aardig en zei dat hij ons op een zo goed mogelijke plek wilde brengen. En dat hij graag contact wilde als een soort zus. Hij gaf me complimenten. Ik was mooie vrouw etc maar ik heb gezegd dat ik dat niet geloof daar hkj naar jongere dames kijkt die uiteraard slanker zijn. Ik weet ik mlet het niet aantrekken masr voel me op veel plekken nog erg kwetsbaar.

Hoe ga je daar mee om. Je zit echt in een rollercoaster van emoties. Ik heb zelfs vandaag gedacht svh ik kan ook blijven......vreselijk mens voel ik me en ben dan ook erg van slag. Ergens mis ik hem ook nog hoe idioot het ook klinkt. 


   
BeantwoordenCiteren
(@molly)
Trusted Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 54
 

@saar

Dank je voor je woorden.

Ik heb gekozen maar voel me zeker niet krachtig...voel me verward en verdrietig en ook wat ik al in het stuk aan hansje schreef,  dat ik vandaag erg de drang had toch masr te blijven??? Hij was aardig,  ik weet dat ik dan al die andere dingen die zijn gezegd niet mag vergeten en dat jij mlg steeds geen sorry zegt of mee naar therapie wil. Het is nu vakantie hij zou nu extra zijn best kunnen doen maar helaas. O wat is dit moeilijk en hoe overleef je dit.

Wat jij hebt meegemaakt is ook nietis zeg.  Jij hebt het ook maar even gedaan. Maar hoe..ik weet je vecht voor vrijheid maar ondanks dat blijft het heel moeilijk los te maken lijkt me. Waar haal je de kracht vandaan om door te zetten.

Het vooruig kijken lukt me mu zeker niet. Ik raak af en toe in paniek bij het idee alleen te zijn en wat allemaal te regelen. Heb ook verder niemand.

Ik hoop dat je gelijk hebt wat betreft de kracht die er wel zou moeten zitten en die ik pok onderschat. Merk dat het nu af en toe donker wordt.

En wat je schrijft over de mensen die aansluiten op wie je bent en niet op je wonden is heel mooi gezegd.  Masr denk dat ik daarvoor iets verder moet zijn in mijn proces denk je niet?


   
BeantwoordenCiteren
Pagina 7 / 10
Deel: